Αλλάζει και αρέσει ο Παναθηναϊκός

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Πυλαία και γράφει για την αλλαγή εικόνας των "πράσινων" και τον... αμερικάνικο αέρα που αποκτά.

Αλλάζει και αρέσει ο Παναθηναϊκός

Το καλύτερο τεστ εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Πέμπτης με την Φενέρ στο ΟΑΚΑ έκανε ο Παναθηναϊκός στην Πυλαία με τον (μισό) ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος που πέρσι είχε κάνει την ζημιά στους "πράσινους" και που φέτος ουσιαστικά αυτοκτόνησε στον 1ο γύρο στο ΟΑΚΑ, δεν είχε τους Βασιλειάδη και Σχορτσιανίτη, τους δύο κορυφαίους του παίκτες και έτσι το θέμα νικητή ήταν... γνωστό από την αρχή.

Φτιάχνει ψυχολογία

Ωστόσο, ο νέος Παναθηναϊκός, με τους τρεις καινούργιους Αμερικανούς του αλλάζει στιλ και φιλοσοφία, οπότε το πρώτο δείγμα είναι θετικό. Δεν πέρασε απλά εύκολα από την Πυλαία, αλλά με περίπατο όταν ο μισός πάλι ΠΑΟΚ είχε παλέψει προ ημερών στα ίσα στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό μέχρι το 38'! Το 67-90 (προϊόν χαλάρωσης των "πρασίνων" που είχαν ένα... διαστημικό πρώτο μέρος με το ταμπλό να γράφει 32-61) είναι σημαντικό για τον ΠΑΟ που του φτιάχνει την ψυχολογία, αλλά και που δίνει το νέο στίγμα. Ενέργεια, ταχύτητα και έκρηξη!

Ηδη ο Πάβλοβιτς στην Ελλάδα είναι εκτός πλάνου όπως και ο Παππάς και ο ΠΑΟ έδειξε τα νέα του στοιχεία. Εκτός των γενικών χαρακτηριστικών, είναι φανερό ότι θα παίρνει πολλές ανάσες ο Καλάθης που έπαιξε μόλις 18', όταν έπαιζε και 35' σε παιχνίδια των 20 πόντων! Ακόμα είναι ξεκάθαρο ότι θα πάει σε πολλά χαμηλά σχήματα ο Τζόρζεβιτς και ότι ο Παπαγιάννης που ...διασώθηκε από το πλάνο Ελληνοποίησης (καθώς ο Χαραλαμπόπουλος δύσκολα θα βρίσκει και θέση στην 12αδα) θα πάρει κάποια από τα λεπτά του Κούζμιτς που θα βγει εκτός στην Ελλάδα. Ετσι, ο νεαρός που στην Πυλαία έπαιξε 11' με πολύ καλή εικόνα, θα βρίσκει χρόνο και θα μοιράζεται με τον Χάντερ, αλλά και τον Ραντούλιτσα, ο οποίος στην Ελλάδα θα ξεκουράζεται.

Σκόρερ με το καλημέρα

Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός είχε ταχύτητα, ενέργεια, γρήγορη εκτέλεση και έκρηξη. Με τα χαμηλά σχήματα και ειδικά όταν έλειπε ο Ραντούλιτσα που έχει πρόβλημα στην άμυνα, ήταν πολύ δυνατός και στο κομμάτι αυτό. Ο Γουίλιαμς έδειξε με το καλημέρα ότι είναι σκόρερ με πολλούς τρόπους και δείχνει να εγκλιματίστηκε. Ο Τζόρτζεβιτς μοίρασε το χρόνο. Τα 12 τρίποντα είναι καλό νούμερο με σχεδόν 50% ενώ τα 37-17 ριμπάουντ ήταν λογικά με την ενέργεια του ΠΑΟ.

Σε ένα ματς που με την απουσία και του Φώτση αναγκάστηκε να πάει σε πολύ χαμηλά σχήματα, ακόμα και στο "4" με τον Γιάνκοβιτς που είναι αδόκιμα για υψηλά επίπεδα αλλά δούλεψαν καλά τα μπλοκ άουτ και οι βοήθειες. Στα θετικά και ο Μποχωρίδης που πήρε χρόνο, θέλει προσοχή ο Φελντέιν που δείχνει ότι θα μπερδευτεί τώρα με τους Χέινς και Γουίλιαμς και μπορεί να χάσει την αυτοπεποίθησή του. Προσέχουμε ακόμα ότι τα 19 λάθη ήταν πολλά σε ένα εύκολο ματς (που πάντως άνοιξε ο ρυθμός και χαλάρωσαν οι δύο ομάδες, άρα έκαναν και πιο εύκολα το λάθος) και ειδικά τα 3 έκαστος των νέων Αμερικανών, με τον Χέινς να σουτάρει καλά με 3/5τρ.

Γίνεται σύγχρονος και αρέσει

Ο νέος Παναθηναϊκός γίνεται σύγχρονος και αλλάζει, οι μεταγραφές αρέσουν και απλά θέλει χρόνο λίγο ή πολύ για να βρεθεί η νέα χημεία στην διαχείριση του ρόστερ και να μην χάσουν το στίγμα τους οι υπάρχοντες. Άλλωστε το ρόστερ γέμισε πολύ καθώς πλέον με Χάντερ και Φώτση υπάρχει πληθώρα παικτών.

Με το ματς κόντρα στην Φενέρ να είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, ο ΠΑΟ ενισχύθηκε και ζεστάθηκε με το παραπάνω και με γεμάτο ΟΑΚΑ θα μπει με άλλο αέρα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει επιστροφές αλλά να βρει και ενίσχυση, ειδικά στο "3", για να είναι ανταγωνιστικός στα πλέι οφ που θα μπει με μειονέκτημα και με δύσκολο αντίπαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 67-90

Αρνητικό ρεκόρ οχτώ σεζόν στο "Παλατάκι"

Τζόρτζεβιτς: "Θαυμάζω τον Γιαννακόπουλο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK