Τι ακριβώς ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τι γίνεται στη φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, τι ακριβώς ψάχνει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και πως "κολλάει" ο Ζόραν Έρτσεγκ μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ.

Τι ακριβώς ψάχνει ο Παναθηναϊκός
Γκιστ-Έρτσεγκ-Παναθηναϊκός-Γαλατάσαραϊ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο κύβος ερρίφθη στον Παναθηναϊκό που μπαίνει και επίσημα πλέον στην αναζήτηση παίκτη και δη ψηλού, μάλλον αθλητικού, αν και υπάρχουν ενδοιασμοί. Το ρεπορτάζ αρχικά έλεγε από την περασμένη Πέμπτη ότι οι "πράσινοι" ψάχνουν πλεϊμέικερ ή κοντό για να γεμίσουν τη θέση, με αφορμή (και) τον τραυματισμό του Καλάθη που παίζει με νάρθηκα στο δάχτυλο.

Εξηγήσαμε, όμως, σε προηγούμενο κείμενο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα και θα επρόκειτο για λάθος κίνηση. Ήδη βλέπουμε ότι ατόνισε το θέμα μιας και -όπως είχαμε πει- ο Παππάς γυρίζει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με ό,τι έλεγαν κάποιοι.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός αναζητά ψηλό και ήδη δέχεται προτάσεις από ατζέντηδες. Άλλωστε, υπάρχει κενή θέση ξένου και δεν έχει πρόβλημα να προσθέσει άμεσα κάποιον παίκτη. Το ερώτημα είναι αν ψάχνει 4-5αρι, αθλητικό 5αρι ή 4αρι. Και εδώ υπάρχει μπέρδεμα.

Η προφανής λύση: Ζόραν Έρτσεγκ

Αρχικά θέλει αθλητικό 5αρι, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Μην ξεχνάμε ότι ανάλογο παίκτη ψάχνει και ο Ολυμπιακός και έχουμε πει για τους παίκτες που ακούγονται και επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι σοβαρό ή άμεσο. Παίκτης που να κάνει τη διαφορά αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει στην αγορά, εκτός αν ο Παναθηναϊκός περιμένει να πάρει παίκτη από ομάδα της Ευρωλίγκα ή του Eurocup, σπάζοντας συμβόλαιο. Και εκεί είναι πολλά τα χρήματα.

Να πάει για 4αρι που υπάρχει ήδη στην αγορά και είναι ο Έρτσεγκ που ταιριάζει γάντι, μιας και στον πάγκο είναι ο Τζόρτζεβιτς; Το ερώτημα είναι πώς ένας τόσο καλός παίκτης όπως ο Έρτσεγκ ακόμα δεν έχει βρει ομάδα. Έχει θέμα τραυματισμού, ζητάει πολλά χρήματα, περιμένει κάτι συγκεκριμένο; Μπορεί ναι, μπορεί όχι, μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ταιριάζει στον Παναθηναϊκό και με την παρουσία του Τζόρτζεβιτς τόσο καιρό θα μπορούσε ήδη να έχει γίνει κίνηση, εκτός αν ήταν και θέμα υπέρβασης του μπάτζετ.

Ο διπλοθεσίτης Γκιστ

Άλλωστε, εδώ υπάρχει ακόμα ένα θέμα. Θα πάει για 4αρι για να ανεβάζει τον Γκιστ στο 5 στα αθλητικά σχήματα; Ή θα ψάξει ένα 4-5αρι για να καλύψει και τις δύο θέσεις; Δική μου εκτίμηση είναι ότι παίκτης που αναζητά τώρα ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει στην αγορά. Άρα το αθλητικό 5αρι το καλύπτει με τον Γκιστ και πλέον πρέπει να βρει 4αρι για να γεμίσει τη θέση με τον Φώτση, σε συνδυασμό με ένα δεκάλεπτο του Γκιστ.

Με το σκεπτικό αυτό, ιδανική λύση είναι πράγματι ο έχων και μακρινό σουτ Έρτσεγκ, που θα γεμίσει τη θέση αλλά και τη φροντ λάιν γενικότερα και μπορεί να στείλει για 10-15' τον Γκιστ στη θέση 5, που ήδη έχει αρχίσει να τη μαθαίνει με επιτυχία. Με ό,τι κυκλοφορεί ελεύθερο στην αγορά και στο μπάτζετ των "πρασίνων", ο Αμερικανός του είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή.

Λείπει η ενέργεια

Συνεπώς, το 4αρι κερδίζει ίσως περισσότερο έδαφος, αλλά υπάρχει κάτι ακόμα στο μυαλό του Τζόρτζεβιτς και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε όλοι. Μετά από τον Γκιστ δεν υπάρχει αθλητικός παίκτης στη φροντ λάιν. Λείπει ο παίκτης που διαθέτει "πόδια" με ενέργεια. Όπως φάνηκε και στην Πολωνία, η ομάδα χωρίς τον Γκιστ είναι άδεια και τουλάχιστον μια ταχύτητα πίσω στις φάσεις. Γι' αυτό και ο Τζόρτζεβιτς έχει να επιλέξει ανάμεσα σε καλό 4αρι που υπάρχει ήδη και δίνει σιγουριά στη θέση αλλά δεν του εξασφαλίζει την ενέργεια που θέλει, με ένα μπακ απ του Γκιστ στο κομμάτι αυτό.

Η τελική απόφαση ανήκει στον Σέρβο τεχνικό που μέχρι τέλος του μήνα και πριν προκύψουν νέοι τραυματισμοί, έχοντας ξεψαχνίσει τις λίστες, θα πρέπει να κάνει την επιλογή του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τέτοια εποχή, όλοι οι προπονητές προτιμούν παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία και παίκτες ομάδας που έχουν μάθει να μπαίνουν σε καλούπια, ώστε να μην χαλάνε τις ισορροπίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σωτήρης Γεωργίου: Κρατάει τη διάθεση, ψάχνει ψηλό

Τάσος Μαγουλάς: Επιστροφή στο 2013

News 24/7

24MEDIA NETWORK