Περίπατο χωρίς να αρέσει ο Παναθηναϊκός, δώρα του Πασκουάλ!

Ο Παναθηναϊκός που νίκησε πολύ εύκολα παίζοντας κακό μπάσκετ, ο Τσάβι Πασκουάλ που συνεχίζει να κάνει δώρα στους αντιπάλους του, ο Ολυμπιακός που έχασε αλλά δεν... χάθηκε, η ανησυχία του Σφαιρόπουλου και ο κοκκινοφάγος Ρίβερς. Ολα στο μικροσκόπιο του Σ. Γεωργίου.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Kαι όμως. Είναι από τα ντέρμπι που δεν έχεις πολλά να γράψεις. Άλλωστε αν και ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι, το φαβορί το βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ είχε όνομα. Παναθηναϊκός. Πως αλλιώς από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ανέβηκε ταλαιπωρημένος στο Στάδιο, με τραυματισμούς και με απουσίες.

Και έτσι αν και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ορεξάτος με τα ..δώρα του Πασκουάλ,η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν φυσιολογική και δικαίως ο Παναθηναϊκός έφτασε με περίπατο στην επικράτηση σε ένα κακό παιχνίδι.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το παιχνίδι εύκολα και αυτό ήταν αναμενόμενο με τα προβλήματα του αντιπάλου του. Αυτό που κέρδισε πέραν από το ροζ φύλλο είναι η ηρεμία. Οι δύο συνεχόμενες νίκες ,μια στο κύπελλο στο ΣΕΦ και μια την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, έβαλαν φρένο στο 0-6 του Ολυμπιακού, στο 0-3 του ΟΑΚΑ και στο 0-2 του Σφαιρόπουλου με τον Πασκουάλ.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε τα ματς που ήθελε περισσότερο καθώς είχε και το μαξιλαράκι ασφαλείας των 25π για την ισοβαθμία στην Ελλάδα. Βεβαίως ο Παναθηναϊκός που κέρδισε με τη μεγαλύτερη διαφορά εντός από το 2010, ζέστανε τον κόσμο του, αποκτά πάλι την ψυχολογία του γενικά για τη συνέχεια και κάνει τα πλάνα του. Ελπίζει σε μια νίκη της ΑΕΚ με τους "ερυθρόλευκους" για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ Η ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Για τον Ολυμπιακό μπορεί να λένε όλοι ότι τα ματς αυτά έχουν πάντα τη δικιά τους χροιά και αξία λόγω γοήτρου, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι μάλλον περίμεναν ήττες στο Κύπελλο και στο ΟΑΚΑ.

Γι' αυτό ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι με τις δύο νίκες στα μεγάλα ματς της Ευρωλίγκα. Η κούραση που έχει ο Ολυμπιακός και το γεγονός ότι δεν γίνεται σε τέτοιο επίπεδο να κερδίζει μόνο ένας, ήταν λογικό να φέρνει στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας και το σενάριο των ηττών σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Αυτό καθώς ήξεραν και ξέρουν ότι η ήττα στο κύπελλο θα πέρναγε άνετα με τον αέρα της εξαιρετικής πορείας στην Ευρωλίγκα και ότι με το μαξιλαράκι της ασφαλείας των 25π στην STOIXIMAN.GR Basket League δεν θα είχαν πρόβλημα με μια ήττα.Πόσο μάλλον καθώς πήγαν στο ΟΑΚΑ με απουσίες και έτσι το μόνο που βασικά ενδιέφερε ήταν να χάσουν μέχρι 10-15π και στη χειρότερη να κρατήσουν το 25 του πρώτου αγώνα.

ΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ

Πάντως στον Ολυμπιακό που ξέχασαν ...ήδη (!) το ΟΑΚΑ, υπάρχει ανησυχία. Αυτή έχει να κάνει με τις νέες ενοχλήσεις του Σπανούλη που αποχώρησε στο ημίχρονο, με την επιπόνηση στον ταλαιπωρημένο και από ενοχλήσεις Πρίντεζη και τους τραυματισμούς των Λοτζέσκι-Γιανγκ που ήταν εκτός αποστολής.

Οι τραυματισμοί είναι στο μυαλό του Σφαιρόπουλου καθώς ακολουθεί κρίσιμο παιχνίδι στο Καζάν με το "πρέπει" για τους "ερυθρόλευκους" αν θέλουν να κρατήσουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Και μέσα σε όλα ο Έλληνας τεχνικός ανησυχεί γιατί η ομάδα του δείχνει να μπαίνει σε περίοδο ντεφορμαρίσματος. Κάτι η ήττα στο Κύπελλο, κάτι η συντριβή στο τέλος στο Μιλάνο, κάτι η ήττα πάλι με την ομάδα χωρίς ενέργεια, είναι όλα αυτά στο μυαλό του Σφαιρόπουλου για τη δύσκολη συνέχεια.

ΚΛΕΙΔΙ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Η έδρα έχει το ρόλο της στα ντέρμπι αν και δεν παίζει... μπάσκετ όπως άλλες εποχές. Όμως οι απουσίες ήταν το κλειδί της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην ενέργεια. Πηγαίνοντας χωρίς Λοτζέσκι-Γιανγκ και τον Πρίντεζη αλλά και τον Μάντζαρη από τραυματισμούς (ειδικά ο πρώτος) ήταν φανερό και αναμενόμενο ότι δεν θα είχε την ενέργεια που θέλει στο ΟΑΚΑ. Μέσα σε όλα ήρθε να προστεθεί και η αποχώρηση του Σπανούλη στο ημίχρονο και ήταν όλα εύκολα για τους "πράσινους".

ΡΙΒΕΡΣ Ο ... ΚΟΚΚΙΝΟΦΑΓΟΣ

Ο Ρίβερς βλέπει κόκκινα και ορμά σαν τον ταύρο.Στο ΣΕΦ πήρε μόνος του με 27 πόντους την πρόκριση και στο ΟΑΚΑ ήταν αυτός που με 3 συνεχόμενα τρίποντα γύρισε το κολλημένο και στραβωμένο ματς με το σκορ στο 12-20. Για μια ακόμα φορά ο Αμερικανός που αποκτήθηκε σαν ρολίστας αλλά αναδεικνύεται σε ηγέτης ολκής, ξελάσπωσε την ομάδα του και έβαλε μεγάλους μπελάδες στον Σφαιρόπουλο για τις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις καθώς για δεύτερη συνεχή φορά ο Παπανικολάου δεν μπορεί να τον περιορίσει καν. Ο Ρίβερς σπάει με πολλούς τρόπους την "ερυθρόλευκη" άμυνα και είναι ο παίκτης κλειδί για τον Παναθηναϊκό σε κάθε "αιώνιο" ντέρμπι.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κέρδισε με περίπατο αλλά δεν άρεσε. Δεν έπαιξε κανένα σπουδαίο μπάσκετ, στηρίχθηκε πάλι στον Ρίβερς, έπαιζε μονοδιάστατα με τα τρίποντα και όσο ο Ολυμπιακός ήταν σχετικά πλήρης και με ενέργεια, ο Παναθηναϊκός ήταν κακός και βρέθηκε να χάνει με 12-20.

Η αλλαγή στην συνέχεια ήρθε βασικά με τα τρίποντα του Ρίβερς και κυρίως με την κόπωση των αντιπάλων που δεν είχαν ανάσες και ροτέισον. Και έτσι σταδιακά με την ενέργεια ο Παναθηναϊκός επέβαλλε το ρυθμό του και το τελικό αποτέλεσμα ήρθε άνετα στην 4η περίοδο καθώς μέχρι την 3η το ματς ήταν κλειστό στο σκορ. Φυσικά δεν άρεσε γιατί ο Μπουρούσης έχασε όλες (!) τις μαχες με τον Μιλουτίνοφ και ο Καλάθης συνεχίζει να διανύει περίοδο σοβαρού ντεφορμαρίσματος.

ΤΟ... ΤΑΜΑ ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Ο Τσάβι Πασκουάλ μάλλον το έχει ... τάμα να ξεκινά και να κυνηγά το σκορ. Το γράψαμε ξεκάθαρα και την περασμένη φορά με το ματς στο Βελιγράδι, αλλά ο Ισπανός που στηρίζεται ποικιλοτρόπως ακόμα και σε επίπεδο σχολιασμού θα πρέπει να "ξυπνήσει" κάποια στιγμή. Γιατί αυτό πλήρωσε και στο Βελιγράδι. Ξεκινά πάντα χωρίς τους δύο κορυφαίους του σκόρερ Ρίβερς και Τζέιμς και έτσι αναγκάζεται να κυνηγά στο σκορ. Με 0-16 στο Βελιγράδι και με 6-15 στο ΟΑΚΑ με το μισό Ολυμπιακό.

Ολα αυτά για να πάρει ξαφνικά χρόνο ο παραγκωνισμένος Χαραλαμπόπουλος και να παίζει στο "2" ο άγουρος και χωρίς πλέον ρόλο Φελντέιν. Ή για να ξεκινά ο Τζεντίλε που σήμερα δεν έπαιξε πάνω από 3 λεπτά! Όλα αυτά ενώ κανονικά οι δέυτερης αξίας παίκτες μπαίνουν για να κρατάνε την ομάδα στο ροτέισον...Και όχι οι πρώτης γραμμής για να διορθώνουν την ανορθογραφία όσων ξεκινούν.

ΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ... ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Με τα ...δωράκια Πασκουάλ, τον Μιλουτίνοφ να κάνει ... πλάκα στον Μπουρούση και στις δύο ρακέτες, τον Παπανικολάου ορεξάτο παρά την ανυπαρξία του Σπανούλη και τον Ολυμπιακό να δίνει σουτ στον Καλάθη και τα μις ματς στον Χαραλαμπόπουλο ποντάροντας στην κακή τους ψυχολογία, ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε το γεμάτο ΟΑΚΑ και προηγήθηκε με 6-15 και 12-20.

Ο ΠΑΟ έπαιζε γύρω γύρω όλοι και είχε 0-6τρ και ο Ολυμπιακός είχε 12-7 ριμπ. Η είσοδος του Ρίβερς έφερε 3 συνεχόμενα τρίποντα,ο ΠΑΟ έτρεξε ένα απίθανο 19-2 (!) και ο Ολυμπιακός έμεινε στους 2π σε 9'(!) με την τρομερή άμυνα του ΠΑΟ με τους Αμερικανούς μέσα (Ρίβερς,Τζέιμς,Σίνγκλετον).

Ο Ολυμπιακός με ένα μικρό 6-0 έμεινε ζωντανός(31-28ημ), άντεξε περιέργως μέχρι το 29' (45-45) παρά τις απουσίες και του Σπανούλη πια από το ημίχρονο και τέλος. Ο ΠΑΟ με την ενέργεια και τα τρίποντα έτρεψε ένα νέο 18-2 (!) και με το 63-47 τέλος. Εκεί στο 35' στον ΠΑΟ άρχισαν να σκέφτονταν το μαγικό 26 αλλά ο Ολυμπιακός είχε κρατήσει λίγο ενέργεια για το ενδεχόμενο αυτό.

Κλειδί τα 12/31 τρίποντα του ΠΑΟ που μετά το 6' είναι 50% με 12/25. Και είχε και 16 επιθετικά ριμπάουντς.Ενώ ο ιδιος ο Ολυμπιακός είχε 4/18τρ. Ο ΠΑΟ πέραν της κακής παρουσίας βασικών του παικτών προβληματίζεται και για τα 15 χαμένα αμυντικά ριμπάουντς.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Πασκουάλ κέρδισε αλλά δεν κοουτσάρισε καθόλου καλά και ειδικά καθώς εμμένει στις λανθασμένες του επιλογές ενώ έπρεπε να ... "σκοτώσει" από την αρχή τον Ολυμπιακό με τις απουσίες που είχε. Ο Φελντέιν τίποτα. Ο Χαραλαμπόπουλος έπαιξε σχεδόν όλη την 1η περίοδο αλλά ακόμα δεν πιστεύει καν στον ίδιο. Ο Γκάμπριελ άστοχος με 1/5σ.

Ο Μπουρούσης πρέπει να ξεχάσει το ματς αυτό καθώς ήταν απλά τραγικός με τον Μιλουτίνοφ να τον εξαφανίζει και να έχει 0/6σ! Ο Καλάθης έπαιξε μόλις 9' καθώς ήταν πολύ κακός. Ρίβερς και Σίνγκλετον με 6 και 4τρ αντίστοιχα οι κορυφαίοι με το δεύτερο με την εισοδό του να ανοιγει τη ρακέτα του Ολυμπιακού. Ο Τζέιμς, αν και άστοχος, έδωσε ενέργεια. Ο Φώτσης μέτριος, ο Παππάς άστοχος αλλά έδωσε μάχες στην άμυνα. Και ο Τζεντίλε μόλις 3'.

Στον Ολυμπιακό πάλεψε όσο μπορούσε ο Σφαιρόπουλος. Ο Σπανούλης κακός και με τραυματισμό στην διάρκεια αποχώρησε. Ο Μιλουτίνοφ εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση. Ο Πρίντεζης μαχητής. Ο Παπανικολάου πολύ καλός μπροστά αλλά στην άμυνα ούτε έβλεπε τον Ρίβερς. Ο Μάντζαρης πάλεψε κάνοντας πολλές δουλειές. Ο Γκριν λίγος. Ο Μπιρτς απλά προσπάθησε αλλά δεν είχε τον Σπανούλη να του σερβίρει. Ο Παπαπέτρου χαμηλά. Ο Γουότερς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αν και είχε ευκαιρία. Νευρικός ο Αγραβάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σπυριάρης: Ολα χαρούμενοι
ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Τον "σκότωσε" από το τρίποντο!
Γιαννακόπουλος: "Κλαυσίγελος, να δω τι θα πει ο προπονητής του Ολυμπιακού"
Ρίβερς: "Ήμουν... ζεστός"

News 24/7

24MEDIA NETWORK