Προς αντίο αλλά υπάρχει και η φανέλα!

Το μπάσκετ του Γιούρι Ζντοβτς που εγκλωβίζει την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ που είναι ο πρώτος μάγκας του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ με τον Σούλη Μαρκόπουλου να παίρνει σκαλπ και ο Αρης που νομίζει συνέχεια ότι αδικείται ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Σχολιάζει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Προς αντίο αλλά υπάρχει και η φανέλα!

Πικρό ήταν το ποτήρι του Τσάμπιονς Λιγκ για το ελληνικό μπάσκετ το διήμερο και στο μενού πριν την Ευρωλίγκα με τα επίσης κρίσιμα παιχνίδια. Οπως όλα δείχνουν δύσκολα θα έχουμε με βάση τα αποτελέσματα στα πρώτα διπλά παιχνίδια,ομάδα στην οκτάδα. Σε μια μάλιστα υποβαθμισμένη γενικά βάση δυναμικότητας διοργάνωση. Βέβαια οι ελληνικές ομάδες έχουν βαριά φανέλα και εμπειρία και εκεί ποντάρουμε για τις ρεβάνς εκτός των τοιχών....

Ο ΓΙΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΜΑ

Πριν από λίγες μέρες έγραψα ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάει στο Final Four της διοργάνωσης και να πάρει και την κούπα με την σημαντική ενίσχυση με 4 έτοιμους παίκτες πενταδάτους. Και με τα λεφτά που έβαλε πάλι στο τραπέζι ο Μ.Αγγελόπουλος.

Η ΑΕΚ που έχανε από τον ΑΓΟΡ και τον Κολοσσό λες θα αλλάξει με την ενίσχυση. Και έκανε κάτι καλούτσικες εμφανίσεις αλλά στο κρίσιμο ματς με την Μονακό αν και είχε κλίμα, κόσμο και ψυχολογία,απλά κράτησε το ροζ φύλλο. Καταρχήν διαφωνώ ότι η πρωτοπόρος του Σαμπιονά είναι καμιά ομαδάρα. Με ένα άπειρο προπονητή (Μίτροβιτς) αλλά με λεφτά και πανέμορφο μέρος που μαζεύει όλους τους ζάμπλουτους, η Μονακό μπασκετικά είναι φρέσκια ακόμα και στη λίγκα της.

Δεν έχει κανένα πανάκριβο τρομερό ρόστερ. Μια ομάδα με 2-3εκ όσα και η ΑΕΚ και χωρίς κάποιον παικταρά. Αλλά μια αθλητική ομάδα που είναι πρώτη με άνεση στην Γαλλία, παίζει και άμυνα αλλά και επίθεση ανάλογα τι θέλει. Αλλά όχι ομαδάρα. Η καλή ΑΕΚ την Μονακό έπρεπε να την έχει 10π καθαρά στο ΟΑΚΑ και να πάει στην Γαλλία να προστατέψει τη διαφορά. Και τώρα πάει για να κερδίσει έχοντας και το άγχος.

Ποιος φταίει; Μα ποιός άλλος από τον Γιούρι Ζντοβτς. Ο πιο ανασφαλής προπονητής των τελευταίων ετών με όνομα στην Ευρώπη μανουριάζει και με τον ίδιο έχει κακές σχέσεις με τους παίκτες του και κάνει κάκιστη διαχείριση υλικού.

Αφού άλλαζε παίκτες σαν τα πουκάμισα πήρε 4 καλούς αλλά χημεία δεν έφτιαξε. Βρήκε μια αθλητική ομάδα και έπαιζε μπάσκετ κουραστικό. Αντί με 2-3 πασες να σουτάρει όπως έκανε με τον Σάκοτα στην 2η περίοδο και πήρε διαφορές,η ΑΕΚ έπαιζε κάτι σαν μπάσκετ. Με 27π με τα τρίποντα του Σάκοτα στο 12΄και με το 27-16, αντί να πατήσει τους Γάλλους πέτυχε 3π σε 8', έχασε τη διαφορά και το ματς πέταξε σαν στόχος.

Η Μονακό πέρασε και μπροστά και πάλι καλά που πήρε το ροζ φύλλο αν και εκεί πάλι λάθος έκανε η ΑΕΚ καθώς θα μπορούσε να πάει με ένα +4 (69-65 στα 40") στο ταξίδι της ρεβάνς που είναι σε τέτοια ματς κλειστά σημαντικό. Αλλά με 13/32δ και 20 λάθη εντός δεν πας πουθενά.

Η ΑΕΚ δεν διάβαζε το ματς, ήταν άναρχη και μπερδεμένη με τις συνεχείς αλλαγές του Ζντοβτς που έπρεπε να κτυπήσει από μακρυά τους Γάλλους όπως κάνεις με αθλητικές ομάδες και όχι να πηγαίνεις φουλ τις φάσεις πάνω τους. Ο Σλοβένος μοίρασε το χρόνο λες και είχε τον ΠΑΟ ή τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και κανείς πλην Σάκοτα που απλά τα έβαλε δεν βρήκε ρυθμό.

Η ΑΕΚ αν πάει στο Πριγκηπάτο όπως πήγε στην Ρόδο και στο Ρέθυμνο θα φάει 10π χαλαρά, θα γυρίσει σαν βρεγμένη γάτα και ο Αγγελόπουλος θα πρέπει να αφήσει τον Ζντοβτς στο αεροπλάνο της επιστροφής. Αν τον ξυπνήσει τον Σλοβένο ο Μανωλόπουλος που μάλλον δεν τον ακούει καν, κάτι θα γίνει.

Ζωνούλα, προσαρμογές, υπομονή στην επίθεση, σταθερά σχήματα. Δύο χειριστές αν χρειαστεί, δοκιμάζεις και στο "3"τον Σάκοτα, ο Ντίξον να σουτάρει για να βρεις σκορ. Και ανοιγεσαι στην επίθεση με μακρινά σουτ από Σάκοτα όταν είναι στο "4" μαζί με τον Ελονού ή δουλεύεις φάσεις για τον Μαυροκεφαλίδη για να παίρνει βοήθεια πάνω του στο "4" και να έχεις ντράιβ ανοιχτά ή τα ελεύθερα σουτ στην περιφέρεια. Η Μονακό δεν τρομάζει. Η ΑΕΚ την βάφτισε ομαδάρα και κινδυνεύει να το πληρώσει.

ΠΙΟ ΜΑΓΚΑΣ ΠΑΟΚ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ...

Ο ΠΑΟΚ των 250-300χιλ μπάτζετ αγωνιστικό και όχι του 1,5 και 2εκ της ΑΕΚ και του Άρη είναι μάγκας. Πιο μάγκας....πεθαινεις. Αγωνιστής,μαχητής, παίζει στο 120% της αξίας του με τον Σούλη από τον πάγκο να παίρνει σκαλπ...

Βρήκε την πρωτοπόρο της ισπανικής λίγκας Τενερίφη που ασφαλώς θα ξεφουσκώσει στη συνέχεια καθώς δεν είναι καμιά ομαδάρα. Αλλά δεν παύει να είναι πρώτη στην Ισπανία, να έχει 10-15 φορές ακριβότερο του ΠΑΟΚ μπάτζετ και να είναι σε τρομερή φόρμα. Το λογικό θα ήταν να κερδίσει με10π στο Παλατάκι.

Και όμως ο ΠΑΟΚ, ο μάγκας ΠΑΟΚ κέρδισε με 3π και έφυγε χαλασμένος από το γήπεδο. Καθώς πάτησε με τον τσαμπουκά την ακριβότερη αντιπαλό του και την έβαλε από κάτω. "Εδώ είναι Παλατάκι" φώναξε και άξιζε ένα χάντικαπ 8-9π για τη ρεβάνς για να έχει σοβαρές βλέψεις. Ο ΠΑΟΚ με την άμυνα έφαγε ένα τρίποντο στο τέλος και έχασε ένα ο ίδιος και το 9 που είχε πολλές φορές έγινε 3.

Η ρεβάνς θα είναι πολύ δύσκολη σε καυτό γήπεδο και ο ΠΑΟΚ δύσκολα οσο βαριά φανέλα και αν έχει θα αντέξει.Όσο πίεση και να νοιώσει η ισπανική ομάδα. Με 8-9π θα είχε το άγχος η Τενερίφη και ο ΠΑΟΚ θα το πάλευε μέχρι τέλους.Τώρα η λογική λέει κατηφόρα αλλά ο ΠΑΟΚ με τα λεφτά που έχει και τις εμφανίσεις που έχει κάνει είναι σαν να έχει πάει ήδη στο Final Four.

Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΣΙΝΟΣ ΑΡΗΣ

Ο Άρης περίμενε την πρωταθλήτρια Γαλλίας Βιλερμπάν.Όλες οι καλές γαλλικές ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Και με την λογική αυτή ο Άρης μάλλον νόμισε ότι θα ρίξει μια 15αρα στην Βιλερμπάν όπως έκανε στην περασμένη φάση με την Στρασμπούρ. Που την κέρδισε 19 εδώ αλλά βρέθηκε και στο -22 εκεί! Και μάλλον αποκοιμήθηκε....

Στον Άρη νομίζουν φέτος ειδικά που έχουν χειρότερη ομάδα από πέρσι ότι όλο αδικούνται. Νόμιζαν ότι θα κερδίσουν τον ΠΑΟ και μανούριαζαν. Περίμεναν 15π εδώ, έχουν και τα θέματα που έσκασαν με τον Λάσκαρη που επηρεάζουν τους παίκτες όταν διαβάζουν ακόμα και αν δεν υπάρχει πχ φωτιά. Όλα αυτά και ότι η Βιλερμπάν είναι ...Γαλλάκια και άρα φλώροι και θα τους καταπιεί το Αλεξάνδρειο, έφεραν το 67-67. Και άντε να κερδίσεις τώρα στην Λιόν.

Η Βιλερμπάν φέτος έχει 10-10 στο Σαμπιονά και δεν έχει καν εξασφαλίσει τα πλέι οφ και ήρθε πληγωμένη στην Ελλάδα από κάκιστη εμφάνιση και ήττα με 15π στο ντέρμπι εντός με την Ορτέζ.

Ο Άρης αντί να την πατήσει πνίγηκε γιατί νόμισε ότι θα κερδίσει μαρς όπως με την Στρασμπούρ. Πάλι κόλλησε στο σκορ και το 60-55 στο 33' έγινε 62-64 στο 38' καθώς αντί το Παλέ να καταπιεί τους Γάλλους έπνιξε στο άγχος τον Άρη που δεν έχει παίκτη με αυγά.. Τα 9 χαμένα ριμπάουντς στην έδρα σου σημαίνει κακές τοποθετήσεις και άρα κακή συγκέντρωση εκτός αν έχεις αντίπαλο τον Ντίβατς και τον Σαμπόνις!Βάλτε και τα 15 λάθη και τα 3/18τρ και ο Άρης έχασε από την επίθεση.

Ο Γκόρντον ήρθε μετά επαίνων και πανηγυρισμών αλλά είχα πει να δούμε πως θα πατάει καθώς απορούσα πως δεν τον είχαν πάρει χαμπάρι οι αλλες ομάδες που έχουν τα τριπλάσια λεφτά του Άρη να δώσουν. Ο Άρης δεν είχε πόντους στο ζωγραφιστό αφού δεν έχει καλή δημιουργία και το γλυκό έδεσε. Η Βιλερμπάν τον κόιμησε και τον πήγε σε αργό τέμπο με διαβασμένο από αυτή μπάσκετ.

Περνά πλέον ο Άρης; Μπορεί ναι. Αν διαβάσει καλά το ματς καθώς η Βιλερμπάν δεν τρομάζει, δεν είναι θηρίο. Ο Άρης πρέπει να πάει σαν θηρίο και διαβασμένος και με ιδέες στο παιχνίδι του καθώς και η απουσία του Ντραγκίσεβιτς δεν σήμαινε ότι θα άλλαζε πολλά. Ο Άρης έχει τη φανέλα και η Βιλερμπάν φέτος έχει 5-6 εντός που έχασε μέχρι και από την άσημη Ρεμς από +18. Και έχει νεκρά διαστήματα που ο Άρης δεν της τα ανέδειξε την Τετάρτη. Είναι κρίμα για τον κόσμο του που γέμισε το Παλέ. Αλλά Άρης είναι και θα πάει για το κόλπο γκρόσο με τη φανέλα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK