Προσγείωση για Παναθηναϊκό

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού στο Κράσνονταρ από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, η οποία ήταν δίκαιη κι έχει πολλά αρνητικά για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Προσγείωση για Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Το αποτέλεσμα στο μακρινό Κράσνονταρ έφερε παγωμάρα και προσγείωση για τους πράσινους. Όχι ότι ήταν απίθανο να χάσουν από την εξίσου στο μέγεθός τους οικονομικά, Λοκομοτίβ Κούμπαν, αλλά επειδή είχαν δημιουργηθεί υπερβολικές προσδοκίες μετά το διπλό στο ΣΕΦ και ενόψει του νέου Κλάσικο του ΟΑΚΑ τη Δευτέρα. Και αυτό καθώς όλες οι ομάδες, και ειδικά οι μεγάλες με τους πολλούς διεθνείς, είναι ανέτοιμες αυτή την στιγμή, λόγω Ευρωμπάσκετ. Και είχαμε πει και γράψει άλλωστε και μετά το ΣΕΦ ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός σε εκείνο το ματς και ότι έχει δουλειά να κάνει, παρότι κέρδισε εύκολα. Και όλα αυτά φάνηκαν με την κακή ήττα στην Ρωσία την Παρασκευή. Κακή ήττα όχι γιατί απλά έχασε, αλλά επειδή έπαιξε πολύ άσχημα και προβλημάτισε και επειδή έχασε και με διαφορά και επειδή του χάλασε και την ψυχολογία για το Κλάσικο...

Δίκαιη ήττα

Ο Παναθηναϊκός έχασε δίκαια σε ένα ματς που παρουσίασε μεγάλα προβλήματα με αποκορύφωμα το τελευταίο καταστροφικό πεντάλεπτο. Ξεκίνησε ιδανικά με 4-14 και 19-27 αλλά γρήγορα βρέθηκε στο 45-38, όταν έχανε τα ριμπάουντς το ένα μετά το άλλο και κάποια στιγμή οι Ρώσοι βρέθηκαν με +17(!), όταν δεν είχε αντιμετωπίσει αμυντικά στο πικ εν ρολ και όταν πλήρωνε τα νεκρά του διαστήματα στο παιχνίδι. Με ένα καλό πεντάλεπτο και βελτίωση της άμυνας και τα 2 τρίποντα του Διαμαντίδη πέρασε με 60-61, αλλά όλα κρίθηκαν στο 35' όταν ο Ραντούλιτσα έχασε μια βολή και μετά ελεύθερο σουτ για να ισοφαρίσει. Έκτοτε η ελληνική ομάδα σκόραρε ξανά στο φινάλε και αφού δέχθηκε ένα 12-0 και 5΄σχεδόν έμεινε άποντη, με επιθέσεις γιουρούσια....

Και επειδή η στατιστική δεν λέει πάντα την αλήθεια, θα πει κανείς κορυφαίοι του ΠΑΟ ήταν ο Ραντούλιτσα με 15 πόντους και ο Καλάθης με 7 ασίστ. Λάθος μεγάλο. Ο Σέρβος ήταν τρύπα μεγάλη και γι αυτό ο ΠΑΟ δεν έλυσε ποτέ τα αμυντικά του προβλήματα. Μάλιστα όχι μόνο ο Ραντούλιτσα στην άμυνα δεν...πήδαγε εφημερίδα και δεν μπορούσε στα πικ εν ρολ, αλλά έκανε και ...ήρωα σε ατομικές φάσεις τον όμοιό του σωματικά Φεσένκο! Το πείραμα με τον Γκιστ στο "5" θέλει πολλή δουλειά, καθώς ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει καθόλου, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα αμυντικά και με τις επιστροφές του και έφαγε αιφνιδιασμούς, αλλά και στις περιστροφές του.

Πολλά τα αρνητικά

Γι αυτό και λέμε ότι ήταν μια κακή ήττα επειδή είχε πολλά αρνητικά. Ο Καλάθης στην επίθεση ήταν σαν παίκτης σειράς , ο Παύλοβιτς χαμένος και δεν υπήρχαν σημεία αναφοράς. Τα μπλακ άουτ αμυντικά και επιθετικά και τα 42-26 ριμπάουντ είναι αχώνευτα. Όπως και ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόσεξε την διαφορά όταν στον όμιλο φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα και πιθανότατα με την Κούμπαν θα παίξει την 2η θέση και άρα έπρεπε να προσέξει την τελική διαφορά, ενώ με το μπαμ της πρεμιέρας της Καρσίγιακα με την Μπαρτσελόνα το ματς της επόμενης αγωνιστικής την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ με τους Τούρκους αποκτά μεγάλη βαρύτητα καθώς ακολουθεί και η Βαρκελώνη και ένα 0/3 θα είναι και βαρύ για τα νέα δεδομένα και θα κινδυνεύει να τον στείλει 4ο όταν μετράει πια για τους σχηματισμούς το πλασάρισμα.

Εκτός του Διαμαντίδη και του Φελντέιν με τον Φώτση που πάλεψαν δεν υπήρχε διακριθέντας για τους πράσινους. Η Κούμπαν με τον Μπαρτζώκα βρήκε και Ρώσους (Ζούμπκοφ -Φεσένκο)πρωταγωνιστές και ο Έλληνας τεχνικός κάνει καλή δουλειά αν και δεν έχει μεγάλο βάθος και δεν είχε και τον Ράντολφ. Και παίζει καλύτερο μπάσκετ από το αργό αμυντικό στιλάκι του Πασούτιν και θα κάνει ζημιές. Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να ξεπεράσει την κούραση από τα ταξίδια αν βάλουμε και πριν Κίνα, Μόσχα και τα εκτός έδρας ματς με ΣΕΦ, Θεσσαλονίκη κτλ.

Να είναι συγκεντρωμένος και να παίξει καλύτερη άμυνα ειδικά στα πικ εν ρολ που πρέπει να κρύψει. Η προσγείωση κάνει καλό ειδικά νωρίς και σε καμία περίπτωση η ήττα αυτή με όσα αρνητικά και αν είχε δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν επέστρεψε στο παλιό του(όχι το πολύ παλιό πάντως) επίπεδο και μπορεί να κάνει τα όνειρά του αλλά βήμα βήμα και με πολλή δουλειά.

Εκπλήξεις παντού

Την ώρα που έγραφα το σχόλιο είχαν τελειώσει τα περισσότερα ματς της πρεμιέρας που φάνηκε ότι η διοργάνωση κρύβει πάντα παγίδες, δεν υπάρχει εύκολο ματς για κανένα και με κανέναν και οι μεγάλες ομάδες με τους διεθνείς είναι ανέτοιμες. Τα σοκ των Ισπανών ήταν βαριά. Η Μπαρτσελόνα άνοιξε τον χορό των εκπλήξεων καθώς έπεσε θύμα της Καρσίγιακα που έδειξε οτι παίζει και άμυνα και με τους Καταλανούς με 6/29τρ. να ψάχνονται και καθώς ο Βεζένκοφ δεν είναι για πάνω από 5-6' ακόμα σε αυτό το επίπεδο,θέλει παίκτη στο 3-4. Η ΤΣΣΚΑ διέλυσε απρόσμενα την Μακάμπι αν και είναι χειρότερη επιθετικά από πέρσι. Μην μας παρασύρει όμως το ματς αυτό. Η Ρεάλ ψάχνεται και δεν έχει νίκη σε επίσημο ματς. Θα ρολάρει καθώς είναι καλύτερη σε ρόστερ από πέρσι αλλά και λόγω διεθνών δείχνει σκασμένη και δεν παίζει άμυνα. Και στην Μόσχα της έκανε πλάκα η πανάκριβη Κίμκι που είναι δυνατό αουτσάιντερ για Φάιναλ Φορ.

Η πανίσχυρη και πανάκριβη Φενέρ του Ζοτς περίμενε περίπατο με την ελλιπή Μπάγερν που της έβαλε πολύ δύσκολα με το -10 στο 29' αλλά με τρομερή άμυνα και ένα απίθανο 22-6 σχεδόν σε όλη την 4η περίοδο έδειξε με την άμυνα (και τον Σλούκα κλειδί ασφαλώς σε αυτό που ξέρει ιδανικά να κάνει δηλ να αλλάζει το ρυθμό και τις ταχύτητες μιας αναμέτρησης)ότι αποκτά μέταλλο τίτλου με υπογραφή επιτέλους Ομπράντοβιτς. Η Νταρουσάφακα είναι ακριβή ομάδα αλλά γλίτωσε το σοκ στην παράταση από την Σάσαρι στην Τουρκία, στο Βελιγράδι μίλησε ο κόσμος και η άμυνα του Αστέρα με το σοφτ Στρασβούργο, η Μάλαγα με την έδρα κέρδισε πιο εύκολα απ ότι δείχνει το σκορ την Μπάμπεργκ και η Ζαλγκίρις έκανε την ανατροπή στην Πολωνία με τρομερή άμυνα από 62-56 με ένα 10-0 στο τελευταίο τετράλεπτο! Δεν ξέρω τι έγινε σε Μιλάνο και Λιμόζ μόνο και καλή μας αρχή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Παναθηναϊκός 81-70

Τζόρτζεβιτς: "Τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται στο δικό μας επίπεδο"

Μπαρτζώκας: "Ενθουσιασμός και ριμπάουντ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK