Ψηλό θέλει ο Παναθηναϊκός όχι περιφερειακό

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει το πλάνο... ενίσχυσης του Παναθηναϊκού. Γιατί έχει ανάγκη από ψηλό και όχι από περιφερειακό που δεν χωράει στο ρόστερ.

Ψηλό θέλει ο Παναθηναϊκός όχι περιφερειακό
Τζόρτζεβιτς Παναθηναϊκός

Θέλει ή δεν θέλει "άσο" ο Παναθηναϊκός; Θέλει ή δεν θέλει ψηλό; Θα πάρει ένα ξένο, θα πάρει δύο, θα κάνει αλλαγές; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν βιάζεται. Αυτό που είχαμε γράψει πριν από 2-3 εβδομάδες είναι ότι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν πιέζεται να αποφασίσει, αν πάρει παίκτη και αν ναι, που. Συνεπώς μιλάμε, γράφουμε, διαβάζουμε και όλα τα σχετικά για παίκτες και παίκτες που (αυτο)προτείνονται, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα.

Δεν πήρε τότε. Θα πάρει τώρα;

Με τον τραυματισμό του Γκιστ και τις άσχημες εμφανίσεις του "τριφφυλιού" φάνηκε η ανάγκη για την απόκτηση αθλητικού ψηλού γενικότερα, παίκτη με ενέργεια. Στην συνέχεια όμως το ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε πάντως (αν θυμάμαι καλά), έλεγε ότι ο Παναθηναϊκό κινείται για χειριστή της μπάλας και ότι ο Σέρβος προπονητής θέλει ενίσχυση στην περιφέρεια. Συνεπώς όλοι έψαχναν ποιον κοντό Αμερικανό θα επιλέξει, με αποτέλεσμα έκτοτε να κυκλοφορήσουν πολλά ονόματα. Ανάλογα και τα σχόλια ειδικών και μη, ανάλογες και οι τοποθετήσεις τους. Και μέχρι τώρα δεν είδαμε τίποτα απολύτως, καμία κίνηση ακόμα από τους "πράσινους".

Τι θα γίνει; Μόνο ο Τζόρτζεβιτς ξέρει. Ποια είναι η άποψή μου. Ότι δεν θέλει χειριστή της μπάλας ο Παναθηναϊκός. Και αυτό γιατί είναι υπερπλήρης.

Ποιος λίγους είχε με 25 εκατ.

Να βάλουμε λίγο τα πράματα σε μια βάση. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε παίκτη για τη λαβωμένη περιφέρειά του όταν άρχισε η σεζόν και ήξερε ότι για τρεις μήνες θα έχει εκτός δύο παίκτες του, τον Παππά και τον Μποχωρίδη. Και θα πάρει παίκτη τώρα που γύρισε ο πρώτος και σε λίγο γυρίζει και ο δεύτερος; Θα πάρει χειριστή γιατί ξαφνικά ο Καλάθης και ο Διαμαντίδης δεν είναι καλοί χειριστές; Θα πάρει και άλλο περιφερειακό σε μια χρονιά με μπάτζετ κοντά στα 10 εκατ. έχοντας περισσότερους γκαρντ και απ' όταν ξόδευε 25 εκατ.; Και θα πάρει περιφερειακό όταν έχει τον Διαμαντίδη, έστω και στα τελειώματα, όταν έχει τον ίσως καλύτερο και σίγουτα ακριβότερο πόιντ γκαρντ (Καλάθη), τον πιο ανερχόμενο Έλληνα στο 1-2 (Παππά) και μια μεταγραφή λίρα εκατό (Φελντέιν); Και από πίσω έρχεται ο Μποχωρίδης που από πέρυσι είναι η πιο άμεση επένδυση από τους νεαρούς Έλληνες;

Σαφώς δεν παίρνεις παίκτη για να τον έχεις εφεδρεία, αν έχεις τραυματισμό, γιατί με την επιστροφή Παππά λύθηκε και αυτό.

Δεν έρχεται παικταράς για 15 λεπτά

Επίσης με τα χρήματα που διαθέτει για διορθωτικές κινήσεις ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει παίκτης που να κάνει τη διαφορά. Όπως δεν υπήρχε το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα ο Καλάθης να είναι μήλο της έριδος για πολλές ομάδες. Και αν πάρεις παίκτη τώρα μέχρι να εγκλιματιστεί δεν βγάζεις άκρη, αφού θα έχουν χαθεί 1-2 μήνες.

Και αν τον πάρεις, τι θα τον κάνεις; Ο Καλάθης και ο Διαμαντίδης έχουν από 25-30 και 10-15' αντίστοιχα στον "άσο". Ο σταθερός Φελντέιν ένα 20λεπτο στο "2" και μαζί του εκεί θα πάει ο Παππάς, που πολλές φορές παίζει και στο πόιντ. Και θα έρθει και ο Μποχωρίδης. Άρα τι παίκτη να πάρει; Πόιντ για 15' για να "πετάξει" τον Διαμαντίδη στο "2'" και να κόψει χρόνο από τον επιτυχημένο Φελντέιν ή το μεγάλο του πρότζεκτ τον Παππά τώρα που μάλιστα επέστρεψε; Όταν ο Παναθηναϊκός θέλει να παίζει με δύο κοντούς, με δύο χειριστές, μπορεί ο ένας να είναι πλέον ο 25χρονος.

Αν έρθει παίκτης, θα μπλέξει η χημεία της ομάδας και ειδικά μάλιστα τώρα που πρέπει να βγει και ο υγιής Παππάς δίπλα στον απόλυτα επιτυχημένο Φελντέιν. Και να φάει τον χρόνο ποιου;

Ακόμα και στο θέμα της ενέργειας, αν ο Παναθηναϊκός ήθελε πόιντ Αμερικανό, θα τον είχε πάρει γιατί αυτόματα θα είχε θέσει εκτός ομάδας τον Διαμαντίδη. Αντίθετα βλέπουμε ότι με το μπάσκετ του Τζόρτζεβιτς με τα βαριά κορμιά ο Έλληνας αστέρας ταιριάζει μια χαρά για 10-15' ακόμη και με τις τρέχουσες ταχύτητες.

Απαραίτητος ο ψηλός

Γι' αυτό -για μένα- ο Παναθηναϊκός δεν θέλει σε καμία περίπτωση περιφερειακό, γιατί πολύ απλά κανείς εξ όσων υπάρχουν είναι αποτυχημένος, ούτε χωράει άλλος. Μήτε πληρώνεις ακριβά ακόμα και παικταρά για να παίζει 10-15', κάτι που δεν θα δεχθεί ο ίδιος, αφού θα πέσουν τα νούμερα και το κασέ του.

Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο ότι θέλει -για τους λόγους που έχουμε αναλύσει και σε άλλα κείμενα- ψηλό. Παίκτη αθλητικό στο "5" που ψάχνουν όλοι και δεν βρίσκουν, γιατί προφανώς δεν υπάρχει. Οπότε καταλήγει σε 4αρι ή 4-5αρι για να γεμίσει με αθλητικότητα που δεν διαθέτει πέραν του Γκιστ τη ρακέτα του. Αυτό γιατί ο Φώτσης έχει μεγαλώσει και φαίνεται στο παρκέ, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι έτοιμος ακόμα για το "4", ούτε τον εμπιστεύεται όπως φαίνεται ο προπονητής του.

Όπως και να έχει τις επόμενες μέρες θα δείξει... Στον Παναθηναϊκό πάντως δεν βιάζονται για κανέναν παίκτη ακόμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK