Πως έσκασε η "βόμβα" στο ΣΕΦ

Ο Σωτήρης Γεωργίου καταγράφει τα δεδομένα που οδήγησαν στο "διπλό" της Γαλατά στο ΣΕΦ.

Πως έσκασε η "βόμβα" στο ΣΕΦ

Η λογική έλεγε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει ένα όμορφο βράδυ στο ΣΕΦ απέναντι στην ουραγό του ομίλου Γαλατά και ειδικά μάλιστα από την στιγμή που είχε χάσει από αυτή στην Τουρκία στον 1ο γύρο από +15. Αν κάποιος έλεγε πριν το παιχνίδι ότι ο Ολυμπιακός θα προηγηθεί με 15π. αλλά θα χάσει και εύκολα στο τέλος, θα γέλαγαν μαζί του.

Και όμως στο ΣΕΦ έσκασε βόμβα και τι βόμβα ... Σοκ και δέος... Το μόνο καλό για τους "ερυθρόλευκους" είναι ότι το βαθμολογικό κόστος δεν είναι μεγάλο ή για την ακρίβεια είναι ανεπαίσθητο. Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την τετράδα βασικά, την επόμενη εβδομάδα έχει τον Αστέρα στο Βελιγράδι και τη Ρεάλ μέσα και στην ουσία δεν κινδυνεύει η τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας. Αρκεί να κάνει μια νίκη ακόμα (έχει ακόμα Εφές έξω και ΤΣΣΚΑ επίσης εκτός) η οποία ενδεχομένως να μη χρειαστεί.

Σαφώς πάντως επιβάλλεται να προσέξει με τόσο δύσκολο πρόγραμμα. Όμως κινδυνεύει να χάσει και την 3η θέση ενώ απομακρύνεται πολύ η 2η. Η Φενέρ είναι στο -1 σε νίκες έχοντας την ισοβαθμία. Αν δεν κάνει νίκη ο Ολυμπιακός μάλλον θα χάσει και την 3η θέση.

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Υπάρχουν κάποια ανησυχητικά σημάδια. Με την Φενέρ έξω η ομάδα στην 4η περίοδο κατέρρευσε και έχασε από +11 στο 31'. Με πρόβλημα στο σκορ. Με την ελλιπέστατη Μακάμπι απλά χαλάρωσε στο τέλος λογικά και από 20π πήγε η διαφορά στους 9π. Με την Νταρουσάφακα μέσα από 21π. στο δεύτερο μέρος το ματς πήγε στους 4π στο 35'. Και τώρα από +16 σοκ με την ουραγό μάλιστα και στο ΣΕΦ. Συνεπώς είναι φανερό ότι το τελευταίο μήνα ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο φινάλε των αγώνων του δείχνοντας ότι αδειάζει από ενέργεια και μιλάμε για μια ομάδα που στηρίζεται στην ενέργεια στα παιχνίδια της.

Στο λιμάνι πάντως περνάνε στο ντούκου την ήττα όπως φάνηκε και με τις πρώτες δηλώσεις, αλλά από την άλλη πάγωσαν τον ενθουσιασμό του κόσμου.Καθώς ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή πορεία φέτος γενικά,αλλά από την άλλη έχει κάνει ...Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ τους ουραγούς τύπου Μιλάνου και Γαλατά έχοντας μάλιστα χάσει μέσα έξω από τους Τούρκους. Και έχοντας πρόβλημα και με τις άναρχες ομάδες φέτος. Όλα αυτά δημιουργούν μια ανησυχία για το μέλλον.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε όπως και στην Πόλη στον 1ο γύρο. Φουριόζος. Και έτσι προηγήθηκε με το καλημέρα με 27-14 στο δεκάλεπτο ανοίγοντας τον δρόμο για ένα ευχάριστο βράδυ μετά το 13-11.Το παιχνίδι μέχρι το 19'(48-32) έδειχνε περίπατος. Με τους Πρίντεζη,Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ στο πρώτο δεκάλεπτο και Γκριν-Σπανούλη στο δεύτερο να τραβάνε το σκορ. Και με την άμυνα απέναντι σε μια επιθετική ομάδα με εμπειρία και άναρχο παιχνίδι, να δουλεύει πολύ σωστά.

ΠΩΣ ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΣΕΦ

Όλα αλλάζουν από το 25 'και μετά. Με ένα ψηλό σχήμα με Μίτσο φ,Τάιους και Ντέι στο 3-5 και απειλώντας από παντού από μακρυά και με τους ψηλούς, η Γαλατά μετατρέπει το 54-39 στο 25'σε 57-57 στο 29' με ένα 3-18! Σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός πίσω στην άμυνα με μηδέν επιστροφές και κυνήγι στο σουτ στην περιφέρεια και πνιγμένος στην επίθεση σε κλειστές άμυνες χώρου της Γαλατά που έκλεισε την πάσα στον Σπανούλη.

Το παιχνίδι πλέον έγινε θρίλερ, ο Ολυμπιακός χάλασε την ψυχολογία του βλέποντας το ματς να γυρνά απότομα, τα σουτ πλέον έμπαιναν δύσκολα και ήρθαν νεύρα και άγχος. Από την άλλη η χωρίς να έχει να χάσει κάτι Γαλατά έπαιζε για το γόητρο και τα συμβόλαια της και πίστεψε στο μπαμ. Ο Σφαιρόπουλος ρίχνει τον Σπανούλη στο 35' αλλά και αυτός ήταν μπλοκαρισμένος και στην δημιουργία και στο σκορ,ο Γκριν με ένα τρίποντο γράφει το 69-68 στο 37' και μετά πάλι χάος. Τα δύο κολλητά τρίποντα του Μίτσοφ στο 39' γράφουν το 69-76 και τέλος. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει από το 25' μέχρι το 39' στο γήπεδο του μόλις 15' αναδεικνύοντας το πρόβλημα στο σετ μπάσκετ και στα κλειστά ματς.

Άλλωστε έιχε το τραγικό 2/20τρ. και έτσι δεν κερδίζεις σχεδόν ποτέ ειδικά εντός έδρας.Όλα αυτά ενώ πήρε τα ριμπάουντς με 46-34 .Όμως η Γαλατά σούταρε με 10/16τρ. και 62% ενώ Μίτσοφ και Τάιους έκαναν πάρτι με 18 και 14π. με 4/5τρ. και 7/8δ. Και ο Ολυμπιακός που αγαπά το τρανζίσιον είχε μόλις ένα καλάθι στο δεύτερο μέρος από τέτοιες καταστάσεις.

ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Όπως είπε και ο Πρίντεζης πολύ σωστά στο τέλος, ο Ολυμπιακός δείχνει τελευταία να έχει ένα πρόβλημα στην διαχείριση των διαφορών. Έχουμε συνηθίσει να γυρίζει τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός αλλά πλέον πρέπει να προσέξει καθώς του γυρίζουν παιχνίδια. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν διαχειρίζονται καλά τις διαφορές και τις χάνουν εύκολα.

Σαφώς μπορεί και να υποτίμησαν ειδικά μετά το +16 την Γαλατά, αλλά γενικά όταν μένει η ομάδα από ενέργεια χάνει πολύ εύκολα διαφορές και παρουσιάζει μεγάλα νεκρά διαστήματα και πρέπει να τα προσέξει... Επίσης κάτι σημαντικό. Δεν μπορεί να παίρνει τόσες προσπάθειες στο παιχνίδι μαζί με τον Πρίντεζη και τον Γκριν ο Παπανικολάου.

Ο Έλληνας φόργουορντ κάνει πολλές δουλειές αλλά είναι κακός επιθετικός ειδικά στο σουτ και είχε 12 προσπάθειες με 25% στο ματς. Ενώ ο αξιόπιστος Λοτζέσκι μόλις 5 σουτ. Λάθος διάβασμα και επιλογές στην επίθεση.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Κακός βαθμός και στον Σφαιρόπουλο που με χειρότερη ομάδα δεν διαχειρίστηκε διαφορά 16π. στο 25' μάλιστα. Ο Γκριν με εξάρσεις, χάθηκε στο β' μέρος. Ο Μπιρτς κακός καθώς είχε μεγάλο πρόβλημα με τον Τάιους που έκανε πάρτι. Ο Γιανγκ έπαιξε ελάχιστα. Ο Παπαπέτρου ντεφορμέ πλέον. Κακός ο Σπανούλης με 2/6σ, 3ασ. μόλις και 6 λάθη αφού τον διάβασε τέλεια η Γαλατά. Ο Γουότερς έπαιξε λίγο. Ο Αγραβάνης πάλεψε όπως και ο Μιλουτίνοφ αλλά δεν έπαιξαν ουσιαστικά στο δεύτερο μέρος.Ο Πρίντεζης μαχητικός με 14π.-8ρ. Ο Παπανικολάου κακός με 3/12σ. και 0/5τρ. από αυτά. Ο Μάντζαρης άστοχος (0/6σ.) αλλά χωρίς λάθος. Ο Λοτζέσκι δεν πήρε καν προσπάθειες κακώς(2/5σ.).

News 24/7

24MEDIA NETWORK