Πώς οι +2 παίκτες αλλάζουν την εικόνα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είχε άλλη μια συνηθισμένη ημέρα στη δουλειά. Ο Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί τι αλλάζει στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και φαίνεται ήδη.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν βέβαιο πως εύκολα ή δύσκολα θα "καθάριζε" το ματς με την επικίνδυνη Μπάμπεργκ του Ζήση. Μια ομάδα που τον είχε στο 5-2 συνολικά (!) και που έχει αναδειχθεί στον πιο δύσκολο άκουσον-άκουσον αντίπαλό του στην Ευρωλίγκα!

Μην ξεχνάμε πως από την παραπαίουσα στη λίγκα της πρωταθλήτρια Γερμανίας (παλεύει για τα πλέι οφ) είχε πάθει ζημιά στο ΣΕΦ, μια ομάδα και μαχητική είναι και με νέο προπονητή ήρθε και χωρίς άγχος έπαιξε.

Μ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός είχε ένα ματς είχε το "πρέπει" και κινδύνευε μόνο να χάσει. Το ΣΕΦ όμως είναι κάστρο εφέτος και το ροζ φύλλο δεν χάθηκε, παρά το λίγο κόσμο στις εξέδρες.

Μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό δεύτερο, θα περίμενε κανείς να έχει 10.000. Αντιθέτως είχε μόνο 6.000 - ίσως κάτι παραπάνω.

Από 'κεί και πέρα, η νίκη ήρθε και το ερώτημα είναι αν θα μπει σε σκέψεις για τη διασταύρωση! Ο Ολυμπιακός παλεύει με τη Φενέρμπαχτσε στα ίσα για την 2η θέση και το θέμα είναι μήπως πέσει πάνω στον Παναθηναϊκό. Θέλει ή δεν θέλει του πράσινους; Κι αν δεν θέλει, θ' αποφύγει το σταύρωμα; Μέχρι τότε όμως έχουμε δρόμο για να μπει -αν μπει- σε τέτοιες διαδικασίες επιλογής.

ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν φανερό ότι θα έπαιζε για να πάρει το παιχνίδι χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα. Το 27-17 ήταν μια καλή αρχή, "κόλλησε" όμως και δέχθηκε ένα 12-2 (29-29), ενώ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχε ήδη δεχθεί 42 πόντους. Ξαναπαίρνοντας όμως μικρές διαφορές μετά, χειρίστηκε χαλαρά το παιχνίδι και πήρε αυτό που ήθελε.

Κυριάρχησε πλήρως στους αιθέρες (37-22 ριμπ), δεν άρεσαν μόνο τα 5/23τρ(Σπανούλης 1/6). Αντιθέτως είχε 88% στις βολές (28/32), επίδοση σπάνια για τον Ολυμπιακό.

Ο χρόνος μοιράστηκε. Είχε πρόβλημα στην άμυνα με τους 23π (6/11τρ) του Ράιτ, που θ' απασχολήσει τους ισχυρούς το καλοκαίρι! Από 'κει και πέρα Σπανούλης (άστοχος στο τρίποντο αλλα με 17π-8ασ και μόλις 2λ) στ 27', Μιλουτίνοφ (16π με 5/5δ) και Πρίντεζης (16π) ήταν η τετράδα της βάσης στην επίθεση, στην οποία ο ΜακΛιν ήταν πολύ καλός επίσης με 16π.

Ο Μπράουν έπαιξε μόλις 5' (0/3σ), ο Τίλι προσαρμόζεται και είχε και 2/4τρ.

Σε χαμηλή πτήση Παπαπέτρου, Παπανικολάου. Προβληματισμός από την αφλογιστία για τον Στρέλνιεκς που δείχνει μπερδεμένος στη νέα χημεία. Ο Μάντζαρης συνέχισε τις κακές εμφανίσεις του και έμεινε στο μηδέν και ο Ρόμπερτς τα έβαλε στο ΟΑΚΑ και έτσι δεν... ενόχλησε που ήταν μέτριος (5π)

ΤΟ +2 ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Ο Σφαιρόπουλος έχει μπροστά του ενόψει πλέι οφ να βρει τη νέα χημεία της ομάδας. Ο Τόμπσον δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι είναι εκτός πλάνου, αφού δεν έπαιξε καν. Η απόκτηση του Μπράουν γέμισε την περιφέρεια και θέλει πλέον να βρεθεί η χημεία. Με τον υγιή Σπανούλη και γύρω του τους Μπράουν, Μάντζαρη, Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς ο Ολυμπιακός θα ψάξει τη χημεία του στην περιφέρεια που πάντως γέμισε από ποιότητα και βάθος αξίας.

Πάντως πρέπει να βρει νέο ρόλο ο Λετονός και να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις ο Μάντζαρης. Και φυσικά να προσαρμοστεί ακόμα περισσότερο ο νέος Μπράουν.

Το "3" θα το μοιραστούν πια Παπανικολάου και Παπαπέτρου με εξαίρεση κάποια λεπτά με χαμηλά σχήματα και η επιστροφή Τίλι δίνει βάθος στη φροντ λάιν. Απ' όσο φαίνεται ο Γάλλος θα είναι το μπακ απ του Πρίντεζη, αλλά μπορεί να πάει και στο σέντερ, με αποτέλεσμα να μην ανησυχεί ο Σφαιρόπουλος για τα φάουλ των ψηλών του. Αν χρειαστεί, άλλωστε, θ' ανεβαίνει στο "4" ο Παπαπέτρου.

Κοινώς Μπράουν και Τίλι δίνουν ποιότητα και βάθος συνδυαστικά σε περιφέρεια και φροντ λάιν και έτσι ο Ολυμπιακός είναι στην τελική ευθεία με +2 παίκτες και καλείται απλώς να βρει τη νέα χημεία - διαχείριση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK