Πως θα διαχειριστεί ο Μίσσας τον Giannis

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη νέα Εθνική, τα πλάνα του Κώστα Μίσσα και το πως κουμπώνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ακόμη πως θα μοιραστεί ο χρόνος στους υπόλοιπους, ακόμη και στον αδερφό του Θανάση, καθώς ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς δεν πρόκειται να παίζει λιγότερο από 30-35 λεπτά ανά αγώνα...

Πως θα διαχειριστεί ο Μίσσας τον Giannis
Antetokounmpo missas

Στην Πάτρα είδαμε τα πρώτα δείγματα της νέας ουσιαστικά Εθνικής μας αγαπημένης, της Εθνικής ομάδας των ανδρών. Που, βεβαίως, είναι νέα επειδή αποτελεί παρελθόν η εποχή των μεγάλων παραδοσιακών αστέρων όπως οι Διαμαντίδης, Σπανούλης και έρχεται αυτή με το αμερικάνικο μοντέλο που θα κινείται γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούμπο!

Mε πολλά νέα παιδιά και με αρκετά φόργουορντ. Γενικά με πολύ διάθεση και αυτό είναι το σημαντικότερο. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε περάσει εποχές που αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν να πάνε καν στις υποχρεώσεις της ομάδας, ή πήγαν και δεν τα έδιναν όλα, όπως λέμε, καθότι για πολλούς λόγους απουσίαζε η διάθεση και όρεξη. Αυτή την φορά έχουμε πολλά νέα παιδιά που έχουν όρεξη και διάθεση...

ΑΠΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Στην Πάτρα είδαμε απλές προπονήσεις. Οι αντίπαλοι της ομάδας μας στα πρώτα της φιλικά ήταν της ....πλάκας. Η Ρουμανία και η Αγγλία χωρίς τους ΝΒΑερς δεν αποτελούν καν σοβαρές ομάδες στο σημερινό επίπεδο που είναι η Ελλάδα.Παρ' όλα αυτά είδαμε διάθεση και όρεξη, ειδικά στην άμυνα όπως επισήμανε και ο Κώστας Μίσσας. Άλλωστε σταδιακά μπαίνεις μετά την προετοιμασία σε ρυθμούς και καλό είναι να ξεκινάς την περίοδο των φιλικών με... προπονήσεις.

Ακολουθεί, άλλωστε, το Βελιγράδι με τα δυνατά φιλικά με την Σερβία που θα δείξουν πράγματα. Και θα είναι, άλλωστε, εκεί -λογικά- και η ατραξιόν της ομάδας μας, ο Αντετοκούμπο. Αν και ο Μίσσας τόνισε ότι " με τον Γιάννη μπορείς να έχεις κάποια ριμπάουντ παραπάνω, περισσότερο τρανζίσιον, περισσότερο ποστ απ και στην ουσία δεν αλλάζει κάτι στην φιλοσοφία".

ΤΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ

Η ομάδα μας θέλει να παίξει δυνατή και επιθετική άμυνα,να βάλει και τις αλλαγές στην άμυνα στο παιχνίδι της, αν και με τα βαριά σέντερ (Παπαγιάννη-Μπουρούση) δεν κολλάει αυτό το στιλ παρά μόνο με προσαρμογές και να "βρει" το ανοιχτό γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, να διαβάσει καλά το σετ παιχνίδι και να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα. Ο Μίσσας που είναι πανέμπειρος, άλλωστε, πολύ ορθά επισήμανε ότι έχουμε καλούς σουτέρ, αλλά όχι κλασσικούς. Και μας ενδιαφέρει στο σετ μπάσκετ να κυκλοφορήσει καλά η μπάλα και να βάλει τα μακρινά σουτ όποιος είναι σε μέρα.

Μην ξεχνάμε ότι το τρίποντο, όταν η μπάλα καίει στην πίεση και ειδικά στα χιαστί, ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα. Στα ματς... χαβαλέ όπως με την Ρουμανία μπαίνουν όλα και είχαμε 13/20, αλλά με την Αγγλία επίσης σε ματς προπόνησης μετρήσαμε 7/20! Γενικά, πάντως, οι ρόλοι έχουν μοιραστεί.

Στην περιφέρεια Καλάθης, Παππάς (με εντολή να σπάει τις άμυνες με ατομικές προσπάθειες), Σλούκας, Μάντζαρης,φτιάχνουν μια εξαιρετική τετράδα που θα μοιράζεται χρόνο και υποχρεώσεις. Το ζητούμενο είναι η ατομική άμυνα που έχουμε θέματα με καλούς σκόρερ και ο ανεβασμένος Μάντζαρης θα είναι το κλειδί.

Στο "3" με Αντετοκούμπο που θα πηγαίνει και στο "4" και με τους Παπαπέτρου-Παπανικολάου είμαστε υπερπλήρεις και θα χρειαστεί και προσπάθεια στο μοίρασμα του χρόνου για να μην υπάρχουν παραπονούμενοι. Γιατί με 30-35' του Γ. Αντετοκούμπο που θα πάρει και ένα 10λεπτο και ίσως και παραπάνω στο 4αρι,μένουν από 10 λεπτά στους δύο "Παπ". Άντε 12-13'!

Βέβαια μπορεί να δούμε και κάποια τρικ πενταλέπτων με τον Γιάννη στο "2". Μέσα σε όλα, δεν υπάρχει χρόνος ουσιαστικά για τον Θανάση Αντετοκούμπο που δίνει όμως πολύ ενέργεια στην άμυνα. Προφανώς θα ανεβαίνει και στο "4" λίγο και αυτός και ο Παπαπέτρου, βασικά σε χαμηλά σχήματα. Φυσικά έχουμε κλασικά στο "4" τον Πρίντεζη και στο σέντερ τον συνεχώς εξελίξιμο Παπαγιάννη και τον έμπειρο Μπουρούση με ζητούμενο την άμυνα στο πικ εν ρολ που πονάμε, όμως, με τα ψηλά αυτά κορμιά και λογικά!

Όπως όλα δείχνουν στην 12αδα θα μπει ο Αγραβάνης που παίζει και στο σέντερ και είναι μαχητικός και χρήσιμος στις αλλαγές στην άμυνα για συγκεκριμένα πεντάλεπτα και έτσι κλείνει η ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενη 12αδα. Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα δείχνει πλήρης και σοβαρή και με αρχές και προσανατολισμό και χωρίς τον Γιάννη και πρέπει να δούμε τι θα περιμένει από τον ΝΒΑερ μας σταρ ο Μίσσας στο παρκέ και πως θα προσπαθήσει να του δώσει ατομικές φάσεις μιας και έχει θεματάκια στο σετ μπάσκετ της Ευρώπης

Ο ΜΑΓΚΑΣ, Η ΖΕΣΤΗ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μίσσας είναι για μένα η καλύτερη λύση και ας μην είχε τα τελευταία χρόνια καθημερινή εργασία στον χώρο στα παιχνίδια, αλλά μόνο στον σχεδιασμό. Όμως ξέρει τα περισσότερα παιδιά από τις μικρές ηλικίες που πήραν το χρυσό με την Νέων, έχει καλές σχέσεις, είναι γάτος και αλεπού των πάγκων με την εμπειρία του και έχοντας μιλήσει μαζί του βλέπει τα πράματα όπως ακριβώς είναι και ας μην μπορεί να δημοσιοποιήσει πολλές απόψεις του όπως τις νοιώθει.

Πάντως, τον παραδέχομαι με το "καλημέρα" και πιστεύω θα πετύχει γιατί βασικά διαχειριστή θέλει μια Εθνική σε τέτοιες διοργανώσεις και είναι πρακτικός κόουτς. Γουστάρω που δεν κρύφτηκε και είπε "πάμε για μετάλλιο αλλιώς δεν είναι επιτυχία!". Μάγκας.

Μ' άρεσε, επίσης, που γέμισε -με τέτοια ζέστη- το γήπεδο της Πάτρας και πρέπει η ΕΟΚ να συνεχίσει να δίνει πολλά παιχνίδια στην Περιφέρεια. Αρκεί να έχει, όμως, και τις κατάλληλες συνθήκες το κάθε γήπεδο, καθώς η ζέστη και οι συνθήκες ήταν ανυπόφορες, ειδικά για τους αθλητές και επικίνδυνες για την σωματική τους ακεραιότητα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK