Σημάδια βελτίωσης, αλλά...

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ Κούτσα, στο οποίο "οι ερυθρόλευκοι" έδειξαν σημάδια βελτίωσης, αλλά η μέτρια παρουσία του Σπανούλη σε συνάρτηση με τα προβλήματα στην άμυνα οδήγησαν σ' ακόμη μία ήττα.

Σημάδια βελτίωσης, αλλά...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόνο την Τσεντεβίτα μέχρι στιγμής στις επίσημες υποχρεώσεις του για τη νέα σεζόν, και ο προβληματισμός παραμένει, καθώς υπάρχουν οι δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό αλλά κι αυτή στην Ισπανία από τη Λαμποράλ. Βεβαίως δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση, πλην όμως για προβληματισμό, αν και τα ίδια φαινόμενα υπάρχουν και σε άλλες ομάδες (Τι να πει η πανάκριβη Φενέρ του Ζοτς που διασύρθηκε από το Στρασβούργο και για 7' και κάτι δεν έβαζε ούτε ...γκολ; Ή η Μπαρτσελόνα που έχασε εύκολα στην Καρσίγιακα και κέρδισε στο τελευταίο λεπτό την μικρούλα Ζιελόνα στην Βαρκελώνη και δεν... στρίβει στην επίθεση).

Ο Μπουρούσης θύμιζε... Τζαμπάρ

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, παρότι διατηρούνται τα αγωνιστικά θέματα. Ο Ολυμπιακός έχασε από τη Λαμποράλ, η οποία έχει μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά δεν παύει να είναι ισπανική ομάδα με τεράστια εμπειρία και πολύ δύσκολη έδρα. Σαφώς, από την στιγμή που θέλει την 1η θέση, η ήττα είναι που μετρά, πλην όμως είναι ένα παιχνίδι από αυτά που κάθε άλλο παρά σίγουρο το έχεις αν δεν παίξεις καλά.

Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε παρά την μικρή άνοδο του Σπανούλη και την ενσωμάτωση και του Χάντερ. Δεν κέρδισε αν και ο Λοζέσκι έκανε το παιχνίδι της ζωής του με 28 πόντους και 6/7 τρίποντα. Δεν κέρδισε αν και τελικά πήρε τα ριμπάουντ (43-38), είχε 47% με 10/21 τρίποντα (εξαιρετικό ποσοστό για εκτός έδρας ματς) και λίγα λάθη (16), παρότι υπήρξε παράταση. Πως δεν κέρδισε με όλα αυτά; Δεν κέρδισε γιατί προδόθηκε από το όπλο του, την άμυνά. Ανέδειξε σε πρωταγωνιστή τον παλιό του γνώριμο, Μπουρούση, που θύμιζε.. Τζαμπάρ με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ παράλληλα η αντίπαλός του σούταρε 13/26 τρίποντα (τεράστιο νούμερο).

Το καλό οκτάλεπτο, παρακαταθήκη για το μέλλον

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός βάσει εμπειρίας και κλάσης θα μπορούσε να έχει κερδίσει καθώς ήταν κακός για 25' (βρέθηκε στο -13) αλλά έπιασε -αμυντικά- ένα καλό οκτάλεπτο, όταν το 67-56 έγινε 71-72 στο 35΄με την άνοδο του Σπανούλη. Η ελληνική ομάδα έκανε ένα επιμέρους 4-16 και κράτησε για 6' στην 4η περίοδο χωρίς καλάθι εντός παιδιάς τη Λαμποράλ.

Αυτό το διάστημα είναι και η παρακαταθήκη του, καθώς στηρίχθηκε στην άμυνα και μεγάλο παιχνίδι του Λοτζέσκι, που έπαιζε και για τον κουρασμένο Πρίντεζη, με βοήθεια και του Μάντζαρη. Κοινώς. όσο είναι έτσι ο Σπανούλης αν ο Ολυμπιακός δεν βρίσκει ήρωες όπως ο Λοτζέσκι. θα πηγαίνει στους 70 πόντους. Άρα πρέπει να παίζει πάντα... σκυλίσια άμυνα, ενώ κλειδί θα είναι και το τρίποντο.

Το ματς πήγε τελικά στο θρίλερ του τελευταίου λεπτού, που όποιος και να κέρδιζε θα ήταν δίκαιο, αλλά ενώ με τα 2 συνεχόμενα τρίποντα των Λοζέσκι και Μάντζαρη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 77-78 στο 39', παραλίγο να χάσει στο φινάλε με εκπρόθεσμο -οριακά- τρίποντο από την σέντρα! Στην παράταση αν και έχει αυτός περισσότερες λύσεις, έχασε δίκαια, καθώς ένα μικρό ξέσπασμα του Σπανούλη δεν είχε συνέχεια και δέχθηκε 16 ποντους στον έξτρα χρόνο.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος δεν παίρνει καλό βαθμό. Ο Γιανγκ χάθηκε και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Μπουρούση, ο οποίος τον εξέθεσε. Ο Χάντερ σε 13' είχε διάθεση αλλά δεν μπορούσε να παίξει περισσότερο, λόγω της μεγάλης απουσίας του. Ο Παπαπέτρου χάθηκε και δεν ακούμπησε. Ο αρχηγός Σπανούλης με 3/15 σουτ, αλλά και 9 ασίστ, παραμένει σε χαμηλές πτήσεις. Ο Στρόσμπερι με ατομικές προσπάθειες δεν δίνει αυτό που θέλουν και δεν απειλεί από μακριά.

Αν χάσει στο Μιλάνο ξεχνάει την πρωτιά

Ο Μιλουτίνοφ δεν ταίριαζε στο ματς και έπαιξε λίγο, ο Πρίντεζης δείχνει σημάδια κούρασης, ο Αγραβάνης έπαιξε λίγο καθώς ο Σφαιρόπουλος αποφάσισε να δοκιμάσει χαμηλότερα σχήματα. Ο Μάντζαρης είχε 5/5 σουτ με 3 τρίποντα και έδωσε λύσεις. Ο Χάκετ ήταν μέτριος, καθώς ψάχνει ακόμη τον ρόλο του, ενώ ο Λοτζέσκι ήταν απλά συγκλονιστικός.

Όπως και οι Μπουρούσης -Χάνγκα από την άλλη πλευρά για μια ομάδα που δεν έχει τους σταρ αλλά έχει μέταλλο (για τα κυβικά της), εμπειρία και δουλεύει σωστά. Οι Τζέιμς και Άνταμς είναι φιλότιμοι Αμερικανοί αλλά όχι για πρώτη γραμμή. Άλλωστε, στην πραγματικότητα, είναι μια μεταβατική Λαμποράλ. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, έχει ένα σημαντικό ματς την επόμενη εβδομάδα, πάλι εκτός, στο Μιλάνο με την πονηρή ιταλική ομάδα. Αν χάσει και εκεί μάλλον πρέπει να ξεχάσει την πρωτιά και να επικεντρωθεί στη 2η θέση.

Υ.Γ. Πάντως στην Ευρωλίγκα συνεχίζονται οι μπόμπες. Τι να πει κανείς για την πανάκριβη Φενέρ του Ομπράντοβιτς που διασύρθηκε στο μέτριο Στρασβούργο και αν είχαν τα ελληνικά πρότυπα θα γινόταν χαμός; Μιλάμε για 7-8΄χωρίς πόντο στην 4η περίοδο, με την Φενέρ να μοιάζει με... γατάκι στα νύχια πάνθηρα. Ο Μπαρτζώκας συνεχίζει αήττητος με δύσκολο διπλό στην πονηρή Ζαλγκίρις, καθώς η ομάδα του έχει ρόλους και ο ίδιος δουλεύει σωστά . Σε ένα ματς που μας άρεσαν οι 22 πόντοι του Βουγιούκα!

Ανέτοιμη -η ακριβή- Νταρουσάφακα, έχασε εύκολα στην παθιασμένη Μπάμπεργκ του Ζήση που ήταν πάλι σοβαρός και θετικός με 10 πόντους. Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη αν και δεν κάλυψε σε ονόματα τις απώλειες Ουίμς και Κιριλένκο, έγινε πιο ομαδική και σοβαρή και διέλυσε μετά την Μακάμπι και την πρωταθλήτρια Ιταλίας Σάσαρι στην Σαρδηνία με 108 πόντους και 33 ασίστ! Δείχνει να έχει πρόωρη μεγάλη φόρμα. Τέλος η Μπαρτσελόνα γλίτωσε το σοκ με την Ζιελόνα καθώς έχανε μέχρι το 39' μέσα στην Βαρκελώνη και μίλησε στο φινάλε η έδρα και η εμπειρία ώστε να μην γίνει το μπαμ της σεζόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλιο Τάσος Μαγουλάς: Η ώρα των Αγγελόπουλων

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 96-89 παρ.

VIDEO: Εξαλλος ο Σφαιρόπουλος!

News 24/7

24MEDIA NETWORK