Σίριαλ Σλούκα: Για ποιους λόγους έφυγε από τον Ολυμπιακό

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό, τις σκέψεις του Έλληνα γκαρντ, αλλά και τον παράγοντα Ομπράντοβιτς που έπαιξε καθοριστικό -όπως φαίνεται- ρόλο στην απόφασή του.

Σίριαλ Σλούκα: Για ποιους λόγους έφυγε από τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Στην επικαιρότητα παραμένει στην πατρίδα μας, για τα καλά μάλιστα, ο Κώστας Σλούκας, που μπορεί να αποχαιρέτησε για τη Φενέρ και τον Ομπάντοβιτς, αλλά κάτι η λησμονιά των φίλων της ομάδας για την έλλειψη της παρουσίας του στη φετινή σεζόν, κάτι οι δηλώσεις του Γιώργου Αγγελόπουλου, κάτι η συνέντευξη του ιδίου στον ΟΤΕ, έφεραν την περίπτωσή του εκ νέου στην επιφάνεια. Και η αλήθεια είναι ότι κάνοντας μια σύνοψη στο θέμα, βλέπουμε πολλά κενά, αλλά και μια στάση αποστασιοποίησης του ίδιου του αθλητή που αποφεύγει να πει οτιδήποτε από τις σκέψεις του.

Για τη φυγή του έχουν ακουστεί πολλά σενάρια και η αλήθεια είναι ότι όταν δεν υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις, όσο καλή πληροφόρηση και να έχουμε, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην ξέρουμε κάποια επεισόδια ενός σίριαλ, όπως ήταν αυτό του καλοκαιριού. Ασφαλώς δεν είμαστε η Νικολούλη για να γνωρίζουμε που ήταν ο αθλητής τη μέρα του περίφημου ραντεβού που δεν έγινε επειδή έλλειπε.

Λείπει από τον Ολυμπιακό

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Σλούκας, όσο κι αν επιμένουν για το αντίθετο στον Ολυμπιακό, είναι ότι λείπει και λείπει πολύ και άλλωστε αν δεν έλλειπε δεν θα τον ήθελαν και στην ΚΑΕ. Από την άλλη αν τον ήθελαν τόσο, γιατί δεν επέμειναν να τον κλείσουν νωρίς, κάτι για το οποίο υπάρχουν ερωτήματα, γιατί έγιναν κινήσεις, αλλά χωρίς την ανάλογη "πίστη" για τη συμφωνία στο οικονομικό.

Και εκεί υπάρχουν πολλά σενάρια που λένε ότι δεν κινήθηκε όπως έπρεπε ο Ολυμπιακός και μετά ότι δεν ήθελε ο παίκτης. Κανείς πραγματικά δεν μπορεί να ξέρει τι έγινε. Λέγεται πως και το προπερασμένο καλοκαίρι, στις επαφές για πρόωρη επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ για 3τές συμβόλαιο φάνηκαν πολλά στην ΚΑΕ και το άφησαν. Πέρσι, μέσα στην σεζόν, τον Μάρτη, η ΚΑΕ μίλησε με το μάνατζερ του παίκτη, που φέρεται να ζήτησε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για 2 χρόνια (φυσικά μιλάμε για καθαρά που σημαίνει κοντά στα 2,5 εκ. ευρώ μεικτά).

Οι προτάσεις και το μπέρδεμα

Ο Ολυμπιακός πάντως φέρεται να πρότεινε περίπου 200.000 ευρώ λιγότερα, κάτι που αρνήθηκε ο παίκτης, ενώ μετά το Final 4 της Μαδρίτης, για κάποιο λόγο δεν έγινε συνάντηση και μετατέθηκε για μετά το τέλος της σεζόν.

Τελικά ο Ολυμπιακός κάλεσε τον παίκτη για ανανέωση τέσσερις μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Κώστας Σλούκας είχε συνάντηση με τον προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλο, στη Θεσσαλονίκη, με τον κόουτς του Ολυμπιακού να του επαναλαμβάνει πως είναι πολύ χρήσιμος στην ομάδα, ενώ του ξεκαθάρισε ότι θέλει να τον βάζει κυρίως στον "άσο", όπως επιθυμεί και ο ίδιος ο παίκτης, χωρίς αυτό να είναι βέβαια το σημείο κλειδί, ότι θα παίζει δηλαδή μαζί με τον Σπανούλη με αυξημένο χρόνο συμμετοχής. Μετά... μπέρδεμα, με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να δημοσιοποιεί προσφορά ανάλογη με αυτή της Φενέρ!

Άλλοι λένε ότι μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο ο μάνατζερ του παίκτη περίμενε κάλεσμα της ΚΑΕ που δεν ήρθε και άλλοι ότι έγινε συζήτηση για να τα πουν τη Δευτέρα. Πράγματι, το βράδυ της Δευτέρας εκείνης, ο Γιώργος Σκινδήλιας μετά των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου και ο μάνατζερ του Κώστα Σλούκα, βρίσκονταν στα γραφεία της Arcadia. Ο Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημη πρόταση διπλασιάζοντας τις αποδοχές του διεθνή γκαρντ στα 2 εκατομμύρια ευρώ για 2 έτη(2+1), με τον Καπάζογλου να αρνείται την προσφορά λέγοντας "εγώ ήρθα μόνο για να ακούσω. Ό,τι και να μου λέγατε δεν θα έδινα προσφορά. Θα συζητήσω το βράδυ με τον Κώστα και θα σας πούμε στις επόμενες τρεις ημέρες".

Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού του απάντησαν "ωραία, πες στον Κώστα να έρθει και αυτός να μιλήσουμε και μαζί του από κοντά ακόμη και αύριο γιατί θα πρέπει να φύγουμε και πρέπει να μιλήσουμε με τον ίδιο τον παίκτη", με τον παίκτη να λέει ότι είναι στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορεί (σ.σ. αυτό είναι το σημείο κλειδί για το ποιος τελικά έλεγε την αλήθεια για το που βρίσκεται ο παίκτης την ώρα που ήθελαν συνάντηση οι ιδιοκτήτες). Η συνάντηση ορίστηκε τελικά για την Παρασκευή εκείνης της εβδομάδας. Ο παίκτης πήγε στο ραντεβού και ενημέρωσε για την απόφασή του να αποχωρήσει, παρά την προσπάθεια να μεταπειστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση ανέβηκε τότε στα 2,6 εκ. ευρώ (4,5 εκ. ευρώ περίπου μαζί με την εφορία), όμως ο Σλούκας δεν πείστηκε και πάλι. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος προ ημερών αποκάλυψε με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Αρμάνι: "Τον θέλαμε. Κάναμε τα πάντα για να μείνει, δεν δέχτηκε να συναντηθεί μαζί μας, είπε ψέματα το παιδί, παρόλο που τον αγαπάμε και πρόσφερε στον Ολυμπιακό και είναι και πολύ καλός παίκτης και θα γίνει ακόμη καλύτερος, ότι ήθελε να πάει με τη μητέρα του να μιλήσει στη Θεσσαλονίκη και ήταν στην Αθήνα και είχε άλλες συναντήσεις. Αυτά είναι τα πράγματα, τι να πούμε άλλο για τον Σλούκα;"

Τα χρήματα δεν ήταν το πρόβλημα

Τι ακριβώς συνέβη, κανείς δεν θα μάθει ποτέ. Μπορούσε ο Ολυμπιακός να τον κλείσει νωρίτερα και τον έχασε για 200-300 χιλιάδες ευρώ; Μπορεί. Μπορεί ο παίκτης να ενοχλήθηκε από όλα αυτά και να είχε αποφασίσει ότι δεν τον έχουν στο πρέσινγκ και να χάλασε ο ψυχισμός του; Μπορεί. Ο ΠΑΟ μπήκε στο παιχνίδι επίσημα και δυναμικά, αλλά ο Σλούκας δεν ασχολήθηκε, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι δεν ήθελε να μπει στο τριπάκι της πίεσης να πάει στον "αιώνιο" αντίπαλο, με ό,τι αυτό συνεπάγοταν...

Τα λεφτά πάντως δεν ήταν το πρόβλημα και σε αυτό συμφωνούμε όλοι, καθώς τα χρήματα της Φενέρ δεν είχαν τόσο μεγάλη διαφορά από αυτά του Ολυμπιακού. Λέγεται βέβαια ότι η Φενέρ είχε πλησιάσει και συμφωνήσει με τον παίκτη από το μέσο της σεζόν. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι έγινε και αν το "πρόβλημα" του διεθνή παίκτη ήταν ο ρόλος του και ο χρόνος συμμετοχής. Ο Σλούκας έφυγε σαν κύριος, ακόμα και στον ΟΤΕ, όπως και προηγουμένως, έδειξε ότι κάθε άλλο παρά "πρόβλημα" είχε με τον Σπανούλη για χρόνους και ρόλους και δεν απάντησε καν στην ΚΑΕ και τις δηλώσεις Αγγελόπουλων, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια γενικά. Και γι αυτό μίλησε λακωνικά λέγοντας "πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν την απόφασή μου" και επιμένω, ότι δεν είναι τόσο απλό να θέλει να φύγει για τον χρόνο συμμετοχής. Αν το αναλύσουμε λίγο παραπάνω μάλιστα, βγαίνει ένα λαβράκι από αυτό.

Η εμπιστοσύνη στον Ομπράντοβιτς

Ο Σλούκας έπαιζε στον Ολυμπιακό σχεδόν 20'. Και δεν ήταν ακριβώς ο αντί Σπανούλης, αλλά όλοι έβλεπαν ότι θα είναι ο διάδοχός του. Και στο σύγχρονο μπάσκετ, πόσο παραπάνω παίζει ένας παίκτης; Στη Φενέρ, αν δει κανείς το χρόνο συμμετοχής του είναι στα 22'! Για τα δύο λεπτά γίνεται ντόρος; Στο σύγχρονο μπάσκετ βασικός δεν υπάρχει σε αυτό το επίπεδο εκτός αν είσαι σούπερ σταρ. Άρα και στη Φενέρ δεν περιμένει να ανεβάσει τα νούμερά του και στο σκορ για παράδειγμα. Βέβαια εδώ μπαίνει ένας άλλος παράγοντας που δεν έχει ακουστεί πολύ.

Το ενδεχόμενο ο Σλούκας να πιστεύει πολύ τον κόουτς Ομπράντοβιτς, θεωρώντας ότι στην Τουρκία μαζί του θα εκτοξεύσει το κασέ του για το επόμενο καλό του συμβόλαιο. Ή ακόμη ότι δεν του άρεσε το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός με τον Σφαιρόπουλο, στον τρόπο επίθεσης, αλλά και τις αμυντικές απαιτήσεις του τεχνικού της ομάδας, με τον Σλούκα να μην είναι και ο καλύτερος αμυντικός, αλλά ένας πιο φαντεζί και ελεύθερος στο παιχνίδι παίκτης. Ίσως τελικά εδώ είναι το όλο μυστικό. Στο κατά πόσο δηλαδή του άρεσε το μπάσκετ του Ολυμπιακού με τον Σφαιρόπουλο και κατά πόσο μπορεί να ανεβάσει το κασέ του στην Φενέρ με τον Ζοτς και όχι στη διαφορά 20-22 ή 23 λεπτά που είναι ανάξια αναφοράς! Γιατί η αλήθεια είναι, για να τα λέμε και όλα, ότι κάθε παίκτης δίπλα στον Σπανούλη ανεβάζει το κασέ του και δεν έχει την πίεση που θα είχε ασφαλώς χωρίς τον ηγέτη του Ολυμπιακού.

* Ο Μάρκους Ουίλιαμς, δεινός τριποντάκιας και καλός πασέρ και "1-2" γενικά δεν άρεσε για παράδειγμα στον Ολυμπιακό για αλλαγή ή πριν τον Στρόμπερι; Βεβαια ο Σφαιρόπουλος ξέρει την ομάδα του καλύτερα, αλλά βλέποντας τον Αμερικανό να κλείνει στον Αστέρα είναι φανερό ότι παίκτες υπάρχουν. Ενδεχομένως να υπάρχει πάντως θέμα ιατρικό, πόσο έτοιμος είναι για παράδειγμα ο κάθε Ουίλιαμς και τι άμυνα παίζει. Αλλά ο καλός Ουίλιαμς είναι δυο κλάσεις πάνω από τον Στρόμπερι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σλούκας: "Δεν είμαι ο νέος Σπανούλης. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την απόφασή μου"

Γ.Αγγελόπουλος: "Ψέματα μάς είπε ο Σλούκας. Δεν ξέρει κανείς τι έγινε με τον Ντάνστον"

News 24/7

24MEDIA NETWORK