Συνεχίζεται το ψάξιμο, ποιοι είναι ο Μπιρτς-Έιρς

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της front line τους, μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του 2ου γύρου του TOP-16 της Euroleague.

Συνεχίζεται το ψάξιμο, ποιοι είναι ο Μπιρτς-Έιρς

Και ενώ είμαστε μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του 2ου γύρου του TOP-16 της Euroleague οι δύο "αιώνιοι" συνεχίζουν το ψάξιμο για την για ενίσχυση στην αδύναμη front line τους, όσον αφορά το βάθος και την αθλητικότητα.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Ντόρσεϊ από την Μπαρτσελόνα αν και ήταν φαβορί. Μάλλον για τον Αμερικανό έπαιξε ρόλο η προοπτική του να μείνει εκεί για ακόμη έναν χρόνο και φυσικά τα χρήματα μπορεί να είχαν την δικιά τους συμβολή στην απόφασή του να μην γυρίσει στο λιμάνι.

Αυτά θέλουν

Οι "ερυθρόλευκοι" όμως κυνηγούν μια ακόμη περίπτωση. Αν και συνεχίζουν την αναζήτηση παίκτη με εμπειρία στην Ευρώπη και όχι από το NBDL που θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής, αυτό που ψάχνουν είναι κάποιος χωρίς μεγάλο buy out αφού δεν θέλουν να εκτινάξουν και τον προϋπολογισμό τους.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα βρουν και εύκολα τέτοιο παίκτη. Σέντερ που να είναι αθλητικός και να κάνει και την διαφορά, να είναι άμεσα στο επίπεδο του Χάντερ για παράδειγμα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι, τόσο ο Χάινς , όσο και Ντάνστον και Χάντερ χρειάστηκαν το χρόνο τους για να αποδειχθούν... λαβράκια, καθώς τα αθλητικά τους προσόντα από μόνα τους δεν επαρκούν.

Ο Κεμ Μπιρτς

Ο Καναδός Κεμ Μπιρτς είναι μια λύση από αυτές που έχουν ενδιαφέρον, αφού μιλάμε για ένα αθλητικό 24χρονο παίκτη, από καλό κολλέγιο (UNLV), που είναι πολύ δυναμικός ριμπάουντερ αλλά όχι και τόσο καλός επιθετικός. Θα δώσει πάντως μεγάλη δύναμη στη ρακέτα του Ολυμπιακού αν αποκτηθεί. Θα είναι ένας παίκτης των 6-7π με τα τελειώματα από τα πικ εν ρολ και τις ασίστ του Σπανούλη, καθώς και των ισάριθμων ριμπάουντς, που θα γεμίσει την ρακέτα στο στιλ του Σφαιρόπουλου.

Αλλά η απόκτησή του μόνο σίγουρη δεν είναι, καθώς και εδώ υπάρχουν τα "αλλά" της υπόθεσης Ντόρσεϊ. Αρχικά η Ουτσάκ δεν φαίνεται να δίνει ένα από τους καλύτερους παίκτες της με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, ωστόσο αν αποφασίσει να το δώσει θα ζητήσει λεφτά, κάτι που θα ανεβάσει το κόστος. Και ενδιαφερόμενη άμεσα είναι και η Γαλατά που έχει χρήματα από αυτά που γλιτώνει από τον Ντόρσεϊ και κάνει επένδυση, παρά το μειωμένο μπάτζετ φέτος, αφού θέλει να πάρει το Eurocup και ειδικά τώρα που αποκλείστηκαν Βαλένθια και Μακάμπι, ώστε να παίξει στην επόμενη Ευρωλίγκα.

Αλλά πέραν αυτών, που κάθε άλλο παρά εύκολη κάνουν την υπόθεση απόκτησής του, ο Αμερικανός σέντερ θα θελήσει να έρθει σε μια ομάδα με ελάχιστες πιθανότητες να μείνει και του χρόνου, από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη οι Γιανγκ και Χάντερ και ο διαφορετικού στυλ Μιλουτίνοφ; Καλός παίκτης, αλλά πιστεύω δύσκολα θα έρθει!

Ο ΠΑΟ, ο Ράιτ και ο Έιρς

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και στον ΠΑΟ που είχε ακουστεί ότι ήθελε τον Ντόρσεϊ και κοιτάζει παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά που ψάχνει και ο Ολυμπιακός. Μάλιστα αυτός τον έχει και μεγαλύτερη ανάγκη, αφού δεν διαθέτει κάτι ανάλογο. Και εδώ παίζει το όνομα του παλιού γνωστού και βελτιωμένου φέτος, Ράιτ, της Τρέντο (15π.,8ρ.) που έχει υποχρεώσεις στο final 8 και συνεχίζει στην Ευρώπη, αλλά η αίσθηση είναι ότι οι "πράσινοι" ψάχνουν κάτι καλύτερο.

Και αυτό μπορεί να είναι το όνομα του Τζεφ Έιρς που ήταν στους Κλιπερς με 10ημερο συμβόλαιο και δεν συνεχίζει. O Έιρς θεωρείται ακριβός παίκτης που δεν έχει έρθει ποτέ στην Ευρώπη και έχει αυτό το άγνωστο. Είναι πάντως από τις καλύτερες λύσεις, αλλά είναι άγνωστο αν θέλει να έρθει στα μέρη μας, αφού δεν έχει δείξει σχετικό ενδιαφέρον ποτέ και έχει στην καριέρα του μικρούς ρόλους στο ΝΒΑ των 3 πόντων και 3 ριμπάουντ και μεγαλύτερους σαφώς (στους 15 πόντους και 10 ριμπάουντ) στο NBDL.

Πάντως ο Έιρς είναι 4-5αρι που λέμε, αθλητικός ψηλός με 2.06μ και από καλό κολλέγιο (Αριζόνα), αλλά δεν έκανε την καριέρα που έπρεπε, αφού επιλέχθηκε σαν Νο31 από το Σακραμέντο, ξεκίνησε στο Πόρτλαντ και είχε ένα σοβαρό τραυματισμό μετά. Πέρσι πάντως στο μπασκετικό Σαν Αντόνιο είχε 49 ματς με 1,8 εκ .συμβόλαιο και είναι ένα παίκτης που είναι από τις καλύτερες λύσεις τώρα κιι ας μην ξέρει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το θέμα είναι αν ο ίδιος θα θέλει να έρθει προς τα εδώ για πρώτη φορά. Δεν κάνει την διαφορά άμεσα αλλά μπορεί να βγει μεταγραφή με μέλλον...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χαμηλά τους τόνους γιατην Ευρωλίγκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK