Τα ερωτηματικά και τα χιαστί που πονάνε

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την κλήρωση της Εθνικής στο προολυμπιακό τουρνουά, αλλά και για τις μάχες του Άρη και του ΠΑΟΚ στο Eurocup.

Τα ερωτηματικά και τα χιαστί που πονάνε

Σε μία εβδομάδα με ντέρμπι, με εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, με Ευρωλίγκα και μεταγραφικά, είχαμε και την κλήρωση για το προολυμπιακό τουρνουά. Τι λέμε εδώ; Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Γιατί δεν ξέρουμε τι ομάδες θα υπάρχουν και βασικά τι θα γίνει με τους ΝΒΑερς.

Τα χιαστί που πληγώνουν

Η Ελλάδα γλίτωσε το μακρινό ταξίδι και πάει στο κοντινό Τορίνο, αλλά πέφτει σε καλές ομάδες, όπερ σημαίνει θα πρέπει να κερδίσει την Κροατία και την οικοδέσποινα Ιταλία. Θα πρέπει να πάρει, δηλαδή, δύο κρίσιμα χιαστί όταν αυτά την πληγώνουν μονίμως τα τελευταία χρόνια.

Μια Εθνική μας ομάδα χωρίς Σπανούλη -μην ξεχνάμε- και με ερωτηματικά τους Μπουρούση και Ζήση που μάλλον θα μεταπειστούν. Ερωτηματικά υπάρχουν και για τους ΝΒΑερς Αντετοκούμπο και Κουφό. Συνεπώς μπορεί να έμεινε στον πάγκο ο Κατσικάρης, αλλά η Εθνική μας μετρά ντε φάκτο απώλειες και πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις με τους υπόλοιπους και ανάλογα να δούμε και τις άλλες ομάδες.

Ερωτηματικά

Ποιά θα είναι η Κροατία και ποιά η Ιταλία; Λογικά πάντα, θα παίξουμε και με τις δύο, με την μια στο πρώτο χιαστί, αφού περνάνε από τα δύο γκρουπ της πόλης οι δύο πρώτοι του καθενός και με την άλλη στον τελικό, εφόσον περάσουμε. Αρχικά έχουμε το φιλότιμο Ιράν με τον γνωστό μας Μπάουερμαν στον πάγκο και το πονηρό Μεξικό του Αγιόν. Ομάδες όχι κακές, αλλά αν είμαστε σοβαροί και δεν τους υποτιμήσουμε (ακόμα κι αν κατεβούμε με απουσίες), τα παιχνίδια είναι για 10-15 πόντους.

Με την Κροατία έχουμε τελευταία καλή παράδοση, αφού την νικήσαμε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ στο σπίτι της. Πρόκειται για μια ομάδα πάνω-κάτω ισάξιά μας και αν βρεθεί στην μέρα της είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Είναι σοφτ, έχει και αυτή ΝΒΑερς, αλλά όχι σούπερ σταρ.

Οι ΝΒΑερς κάνουν τη διαφορά

Η Ιταλία έβαλε τον Μεσίνα στον πάγκο της, αλλά δεν έχει παίκτες της φιλοσοφίας του προπονητή της που αγαπά την άμυνα και δεν ξέρω πως θα μπορέσει να πείσει τους ΝΒΑερς Μπελινέλι, Μπαρνιάνι και Γκαλινάρι να τα δώσουν όλα, όχι μόνο στην επίθεση. Ολα αυτά, βέβαια, με τον Μπαρνιάνι φέτος σε άσχημη κατάσταση. Αν δεν έρθουν οι ΝΒΑερς, η Ιταλία είναι μια μέτρια και εύκολη ουσιαστικά ομάδα. Αν έρθουν, είναι μια σοφτ ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, που παίζει με την μέρα της φουλ επιθετικό μπάσκετ, με πρόβλημα στο πόιντ και όχι καλά πλέι μέικερ. Αυτό που αποτελεί μεγάλη απορία, είναι πως θα μπουν στην φιλοσοφία του Μεσίνα όλοι αυτοί και τόσο γρήγορα. Συνεπώς, επί της ουσίας θα ασχοληθούμε τον Ιούνη, όταν διαμορφωθούν τα ρόστερ.

Μάγκας Άρης, μπλακ άουτ ο ΠΑΟΚ

Για το τέλος, πάμε και στο Eurocup. Ο μάγκας Άρης παλεύει με νύχια και με δόντια για την μεγάλη πρόκριση. Θέλει νίκες με το, ενισχυμένο με Καλνιέτις και Μπατίστα, Μιλάνο μέσα και διπλό στην Λιθουανία στο τέλος με την αδιάφορη Νεπτούνας. Με παλικαριά και άμυνα, παρά το ντεφορμαρισμά του, κέρδισε δίκαια την Άλμπα στο Παλέ και ήδη έχει μια τρομερή πορεία αν συγκρίνουμε τα μπάτζετ των ομάδων. Ο Σίμτσακ θύμιζε Σακίλ στο παιχνίδι της ζωής του!

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά, καθώς δεν έχει βάθος, η κούραση φάνηκε, έχασε καθαρά και εύκολα δύο φορές από την όχι και τίποτα ιδιαίτερο Όλντενμπουργκ. Κάτι που ανησυχέι τον Μαρκόπουλο, καθώς έχει απίστευτα, για το μέγεθός του, μπλακ άουτ. Με την ΑΕΚ ήταν μέσα στο -24, με την Όλντενμπουργκ κατέρρευσε και στην Κηφισιά είχε βρεθεί να χάνει ξαφνικά με 15 πόντους!

News 24/7

24MEDIA NETWORK