Τα σταθερά βήματα του Άρη

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το σπουδαίο διπλό του Άρη στο ΟΑΚΑ και αναλύει το πλάνο του "αυτοκράτορα" για φέτος και τα επόμενα χρόνια.

Τα σταθερά βήματα του Άρη

Έχουμε πει και ξαναπεί ότι το μπάσκετ πρέπει να το διαβάζεις με ένα συνδυασμό πραγμάτων για να το διαβάσεις σωστά. Αν κερδίζεις, ποιους κερδίζεις, γιατί τους κερδίζεις, πως χάνεις, τι μπάσκετ παίζεις βάσει ρόστερ και αντιπάλου και πολλά ακόμα.

Τότε και μόνο θα το διαβάσεις σωστά και σε βάθος χρόνου θα δικαιωθείς. Έβλεπα για τον Άρη πράγματα αλλά δεν ήθελα να σταθώ σε ένα παιχνίδι. Περίμενα να δω περισσότερα. Και διάρκεια σε αυτά. Και γι αυτό σήμερα μιλάμε για τον Άρη που πράγματι έχει βάλει το τρένο στις ράγες για να ξαναγίνει μεγάλος. Το λέω και πάλι όμως , εν όψει και του ημιτελικού με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Η διαφορά του Άρη με τους "αιώνιους", ειδικά εκτός έδρας και σε σειρά αγώνων, παραμένει τεράστια και απρόσιτη.

Αργά, αλλά σταθερά βήματα

Η διαφορά του Άρη του "παίρνω την 3η θέση" και του Άρη του "κτίζω για το μέλλον και δουλεύω σωστά", είναι όμως το ζητούμενο και εδώ υπάρχει ισορροπία. Ο Άρης πέρασε μαρς από το ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ με την άμυνα, έχοντας και διαφορά 20 πόντους, παρά την κούραση από το Eurocup. Καπαρώνει έτσι την 3η θέση που είναι επίσης ζητούμενο.

Το θέμα του είναι όμως ότι κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα. Η διοίκηση δεν βάζει τον πήχη ψηλά και ας έχει χρήματα, δεν τα σκορπά. Πρώτα θέλει να εξυγιάνει τον σύλλογο και σταδιακά να ανεβάζει έξυπνα το κασέ. Ο Λάσκαρης και οι συνεργάτες του περιμένουν να φύγουν Διαμαντίδης και Σπανούλης ουσιαστικά για να κατέβουν ένα επίπεδο οι "αιώνιοι" και χρόνο με το χρόνο να κτίζουν για μετά από μια 3ετία, ενισχύοντας σταδιακά το ρόστερ.

Και αυτό είναι και το σωστό, ασχέτως τι ζητάει ο κόσμος που όταν μυρίζεται χρήμα θέλει τον Άγιο Βασίλη να φέρει τον Ντουράντ! Και αυτό είναι και το φετινό... μέλλον του Άρη. Μια καλή εμφάνιση στο κύπελλο με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και ό,τι βγει, πρόκριση και καλή εικόνα στην 2η φάση στο Eurocup και 3η θέση στην Ελλάδα.

Τα θετικά...

Τότε η σεζόν θα είναι επιτυχημένη και μαζί να παρουσιάζει έργο η ομάδα. Ο Πρίφτης κάνει δουλειά. Η ομάδα έχει κάνει, βάσει χρημάτων, καλές επιλογές Αμερικανών. Και έχει δείξει στο παρκέ ότι δουλεύει, γιατί έχει αρχές, παίζει άμυνα, παλεύει κάθε παιχνίδι , γυρίζει ματς και αντιδρά σωστά, έχει χημεία και αναδεικνύει και παίκτες της. Ο Άρης δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποκλείσει την ΑΕΚ σε κρίσιμο νοκ άουτ ματς στο κύπελλο, ότι έκανε το μπαμ του Eurocup, με το διπλό στο Καζάν, πάλεψε στα ίσα με τον ΠΑΟ στο Παλέ και πέρασε από το ΟΑΚΑ και την ενισχυμένη ΑΕΚ με περίπατο το Σάββατο.

Και τα αρνητικά...

Οκ, έφαγε μια 30αρα ουσιαστικά στο Μαυροβούνιο από την Μπουντούτσνοστ προ ημερών στο Eurocup, έχασε στην Αμαλιάδα δικό του ματς με ένα 2-13 στο τέλος και έχει κάνει και μερικές άσχημες εμφανίσεις με τους Αμερικανούς να τα σπάνε... Λογικό. Τι να πει η Ρεάλ και η Μακάμπι δηλαδή; Ο Πρίφτης παίρνει το 100% από αυτή την ομάδα. Που έχει ρόλους και κατεύθυνση και θα προχωρήσει. Θα κάνει και άλλες μεγάλες νίκες. Θα πάθει και ζημιές καθώς ούτε για ομάδες με 10 εκατ. μπάτζετ δεν χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη χωρις ...κηδείες!

Αλλά αξίζει της εμπιστοσύνης του κόσμου που δεν πρέπει να βιάζεται και πηγαίνει μέχρι τώρα στο γήπεδο. Και με το μπάτζετ του Άρη δεν περιμένεις να βλέπεις αεροπλανικά, αλλά τακτική και κολλεγιακό μπάσκετ, ας είμαστε ρεαλιστές.

Το άλλο στοίχημα είναι να προωθήσει και νέα παιδιά. Από εκεί και πέρα θα ήθελε καλύτερο σέντερ, θα ήθελε 3αρι με σουτ, αλλά παίκτες να κάνουν την διαφορά και να μην χαλάνε τη χημεία, το σύστημα και την φιλοσοφία, δεν υπάρχουν τέτοια εποχή ούτε με 300 και 500 χιλ. ευρώ βλέποντας και πως ψάχνουν για παράδειγμα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Ζητούμενο η σωστή δουλειά

Συνεπώς γι αυτό η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται αλλαγές τώρα, χωρίς να σημαίνει ότι αν βρει κάτι βατό οικονομικά ο Πρίφτης που παίρνει άριστα στις επιλογές των Αμερικανών, δεν θα γίνει ανάλογη προσπάθεια. Αλλά το ζητούμενο του Πρίφτη και της διοίκησης είναι η ομάδα να δουλεύει σωστά και να καλύπτει τις αδυναμίες της βασικά μόνη και μετά με προσθήκες τέτοια εποχή. Και το άλλο ζητούμενο του Άρη είναι η διάρκεια και η συνέπεια στις αγωνιστικές του αρχές, που παίρνει άριστα επίσης .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ - Άρης 74-83

Πρίφτης: "Μεταλλαχθήκαμε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK