Τα τέσσερα "ερυθρόλευκα"... αλλά!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ρέφαρε την γκέλα με την Μακάμπι στο ΣΕΦ με το διπλό στην Πόλη και το ΟΑΚΑ, αλλά έχει και κακές ήττες όπως αυτή με την Γαλατά στην Τουρκία. Ασφαλώς το κλίμα μπορεί να είναι καλό με τα τρία διπλά και να θέλει μεγαλύτερη διάρκεια πλέον, έχει όμως και τρία... που ψάχνουν λύσεις. Σχολιάζει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Τα τέσσερα "ερυθρόλευκα"... αλλά!
agravanis papanikolaou ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συνολικά η ομάδα παίρνει αρκετά καλό βαθμό. Ο Γκριν πήρε το δικό του μήνυμα προ μηνός από τον Σφαιρόπουλο για την εσωτερική γκρίνια του χρόνου συμμετοχής του (η ομάδα έχει πλέον πειθαρχία), αλλά καλείται να βρει λύση σε τρία ζητήματα. Που υπάρχουν αστερίσκοι με κορυφαίο αυτό του σέντερ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Ο ΓΙΑΝΓΚ

Ο Πάτρικ Γιανγκ αποκτήθηκε πέρσι με αξιώσεις από την Γαλατά. Στάθηκε πολύ άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό και έχασε την σεζόν βασικά, αλλά ο Ολυμπιακός τον πίστεψε και τον περίμενε πανέτοιμο φέτος. Μάλιστα και ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος εκτιμούσε ότι τέλη Νοέμβρη ο Γιανγκ θα είναι πανέτοιμος. Ο ίδιος όμως φοβάται να πατήσει ακόμα και το πόδι του καλά-καλά και το πρόβλημα είναι καθαρά ψυχολογικό, όχι ιατρικό.

Ο Γιανγκ είπε ότι θα είναι έτοιμος τον Φλεβάρη(!) και αυτό προκαλεί ερωτηματικά... Η φροντ λάιν του Ολυμπιακού αν και έχει 3 θέσεις ξένων δεν είναι αξιόπιστη. Ο Μιλουτίνοφ βελτιώθηκε αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί πρωτοκλασάτος και να παίξει πάνω από 10'. Ο Μπιρτς είναι λίρα εκατό, αλλά αν κουραστεί ή τραυματιστεί τι θα γίνει;

Ο Γιανγκ δεν μπορεί να βοηθήσει ακόμα καθόλου μάλιστα και είναι μαύρη τρύπα στην γραμμή ψηλών των "ερυθρολεύκων". Ο Αμερικανός έχει μ.ο 8' και μόλις 1π και 1,5ρ! Με 2/8δ, 5/10β και συνολικά μόλις 9π σε 65'! Ούτε νεαρός από κολέγιο δηλαδή και χωρίς τάση βελτίωσης. Τα άλλα θεματάκια του Ολυμπιακού είναι οι Παπανικολάου, Αγραβάνης και Χάκετ. Ο Μάντζαρης άρχισε να παίζει την παλιά του γνωστή άμυνα και έχει καταλυτικό ρόλο στην ομάδα πλέον στην λειτουργία της. Όλοι σχεδόν έχουν τον ρόλο τους.

ΤΑ ΤΡΙΑ..."ΑΛΛΑ"

Μένουν ακόμα όμως άλλα τρία "αλλά". Πρώτα ο Αγραβάνης. Πάντα υπήρχε ένα θέμα σχετικά με το πόσο έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας και για τις σχέσεις του με τον προπονητή. Έχει εδώ και λίγο καιρό τραυματισμό, αλλά και πριν είχε μπει για λίγο στο... πάγο, για πειθαρχικούς λένε οι πληροφορίες λόγους, η παρουσία του είναι πενιχρή.

Αν και ο Σφαιρόπουλος δεν πήρε Αμερικανό πίσω από τον Πρίντεζη για να παίξουν στο "4", οι Παπαπέτρου - Αγραβάνης, ο τελευταίος που έπαιξε την θέση και στην Εθνική, είναι στάσιμος και χειρότερος από πέρσι. Έχει 6' μόλις συμμετοχής με 1,5π και 1,3ριμπ. Δηλαδή τίποτα, ενώ πέρσι είχε 3.6π και 2,2ριμπ και φέτος θα έπρεπε να αυξηθούν τα νούμερα.

Πάμε στον Παπανικολάου. Πέρσι αποκτήθηκε στο μέσο της σεζόν από το ΝΒΑ στο οποίο απέτυχε και όλοι φέτος τον περίμεναν αναγεννημένο. Ο διεθνής Έλληνας παίκτης έχει φέτος μόλις 4,8π και 3,2ριμπ με πολύ γεμάτη συμμετοχή(19') και πενταδάτος στα 8 από τα 10 ματς. Το χειρότερο είναι ότι έχει ένα τραγικό, ειδικά για την αξία του, ποσοστό στα τρίποντα με 3/25 και 12%!!! Βέβαια ποτέ δεν είχε καλά νούμερα, αλλά ήταν πολύ πιο γεμάτη η παρουσία του στην άμυνα. Φέτος δεν είναι κακός αλλά δεν κάνει την διαφορά.

ΜΕΤΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο "ΙΤΑΛΟΣ"

Πάμε και στον Χάκετ. Φέτος έχει 5,3π και 1,7 ασ και είναι πολύ κάτω από την περσινή σεζόν, αφού είχε 8.1π και 2.3ασ. Μπορεί τα νούμερα να μην έχουν μεγάλη απόκλιση, αλλά αρκεί να δούμε τα ποσοστά. Πέρσι 48% και 39% σε δίποντα-τρίποντα και φέτος 40% και 26%.

Δεν παίζει και την περσινή του άμυνα αν και στο τελευταίο ματς με την Νταρουσάφακα θύμισε λίγο τον καλό του εαυτό. Συνεπώς ο Ολυμπιακός και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένουν την άνοδο των Παπανικολάου - Χάκετ στην επίθεση βασικά και στο περιφερειακό σουτ, που μαζί στο τρίποντο έχουν 7/40! Την προσαρμογή του Αγραβάνη και πάνω απ όλα να βρει τον εαυτό του έστω και σταδιακά ο Γιανγκ.

Ήδη γίνεται λόγος για το αν θα πρέπει η ομάδα να κάνει αλλαγή για να μην πληρώσει ακριβά ένα τραυματισμό πχ του Μπιρτς και για να μην... σκάσει ο τρομερός μέχρι τώρα Καναδός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK