"Ταμάμ" για ΠΑΟ ο Λοτζέσκι!

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει γιατί ο Ολυμπιακός δεν κράτησε τον Λοτζέσκι, γιατί τον προτίμησε ο Παναθηναϊκός του Πασκουάλ, ποιους "πράσινους" θα ελευθερώσει και γιατί, ενώ αποκαλύπτει το πως ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο μπορεί να μπει σφήνα στο ρόστερ και για τις εγχώριες διοργανώσεις.

"Ταμάμ" για ΠΑΟ ο Λοτζέσκι!

O Λοτζέσκι στον ΠΑΟ λοιπόν... Mε τα αθάνατα ελληνικά social media όλα αλλάζουν μέσα σε μια εβδομάδα... Το "βελούδινο σφυρί" για τους φίλους του Ολυμπιακού, το λαβράκι από το Βέλγιο, η παικτάρα που γουστάρει τα "ερυθρόλευκα" έγινε ένας τελειωμένος στα 32 του μπασκετμπλίστας που δεν έχει μέλλον, δεν μπορεί να στρίψει και άλλα πολλά μη ευγενικά...

Την ίδια ώρα σε άλλα "πράσινα" αυτή την φορά social media ή με εκφράσεις οπαδών του ΠΑΟ σε άλλα, νομίζεις ότι η ομάδα τους απέκτησε σκόρερ ολκής από το ΝΒΑ!Όπως πάντα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση...

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός άφησε τον παίκτη για πολλούς λόγους. Από το μέσο της χρονιάς πριν τους πολλούς τραυματισμούς του και φέτος, είχα γράψει ότι ο παίκτης έχει κλείσει στην Μπαρτσελόνα ουσιαστικά και ότι θα φύγει από τον Ολυμπιακό. Οι πληροφορίες μου έλεγαν ότι ο Λοτζέσκι δεν ήταν ευχαριστημένος από τον χρόνο συμμετοχής του και γενικά με τον... συνωστισμό φόργουορντ στον Ολυμπιακό, έβλεπε χρόνο συμμετοχής και νούμερα να πέφτουν και ήθελε ένα καλό τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο.

Και στην πρώην του ομάδα, όμως, ήξεραν ότι στο κόλπο θα είναι όπως άλλωστε είχαν γίνει πρώτες κρούσεις,Μπαρτσελόνα (τον ήθελε πολύ ο Μπαρτζώκας που τον ανακάλυψε, αλλά τελικά έφυγε και αυτός από την Βαρκελώνη!), ΤΣΣΚΑ και Φενέρ! Με όλα αυτά ο Ολυμπιακός έβλεπε ότι θα χρειαστεί να δώσει 1εκ+ για τον Λοτζέσκι έχοντας Παπανικολάου-Παπαπέτρου στην θέση αυτή και έτσι δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα.

Συνεπώς ουσιαστικά τον άφησε και μετά ήρθαν και οι τραυματισμοί και το γλυκό έδεσε... Ταυτόχρονα έπεσε και το κασέ του, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός ήθελε κάτι καλύτερο και νεανικό, χωρίς τον φόβο τραυματισμών και γι αυτό έκανε τον προγραμματισμό του χωρίς τον Λοτζέσκι.

ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός είχε από νωρίς εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Λοτζέσκι, αλλά βλέποντας τους τραυματισμούς του και το ενδιαφέρον άλλων μεγάλων ομάδων σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να μπει σε νούμερα του 1εκ. Έτσι απλά παρακολουθούσε.

Μόλις ατόνισε το ενδιαφέρον των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, πλην Μπαρτσελόνα, που χωρίς τον Μπαρτζώκα, όμως, δεν ήταν τόσο ζεστή κι έθετε πολλούς όρους, ο ΠΑΟ είδε ότι μπορεί να τραβήξει το λαχνό που λένε και αν του κάτσει να πάρει το χρήμα... Κοινώς ότι μπορεί να αποκτήσει τον Λοτζέσκι σε καλή τιμή (κοντά στα 500χιλ) κι αν δεν έχει τραυματισμούς θα έχει παίκτη του 1εκ+!

Ο ίδιος ο Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο ήθελε να μείνει στην Αθήνα που του αρέσει, καθώς είναι οικογενειάρχης και θέλει να αποδείξει και κάτι στην προηγούμενη ομάδα του. Ότι δεν είναι τελειωμένος. Ξέρει επίσης ότι του ταιριάζει πολύ το στιλ Πασκουάλ που θέλει να σουτάρουν πολύ οι παίκτες του! Έτσι προτίμησε τον ΠΑΟ για να φτιάξει πάλι τα νούμερά του και ο ΠΑΟ αυτόν για να του βγει λαχείο μετά την μικρή πτώση της καριέρας του...

ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

Έχουμε μια βασική παράμετρο εδώ. Αν θα είναι υγιής ο Λοτζέσκι ή όχι. Βασικά, πάντως, στον ΠΑΟ ο Λοτζέσκι θα έχει χρόνο να βρει τον εαυτό του και δεν θα έχει πίεση. Αρχικά προορίζεται για την Ευρώπη και την Ευρωλίγκα και τα 30 παιχνίδια εκεί. Και για τα πλέι οφ στο τέλος, ανάλογα με την πορεία του στην σεζόν. Συνεπώς δεν θα έχει πίεση και μπορεί να είναι ο παλιός Λοτζέσκι, μιας και προς το παρόν δεν έχει τραυματισμό και δουλεύει ατομικά πολύ.

Ο καλός Λοτζέσκι με τα πολλά ελεύθερα σουτ λύνει πολλά θέματα στον ΠΑΟ. Θα βρει καλές ευκαιρίες, θα μπορέσει να έχει 3τρ και 12π χαλαρά στο παιχνίδι με ένα γεμάτο 20λεπτο στην κλασική του θέση στο "3". Αυτό λύνει τα χέρια του Πασκουάλ, καθώς άνετα θα κατεβάζει πλέον τον Ρίβερς στο "2" και έτσι θα έχει δύο πλάγιους εκτελεστές όπως είχε στην Μπαρτσελόνα στα κοντά σχήματα πχ Ναβάρο και Όλεσον. Θα ανεβάζει άνετα τον Γκάμπριελ στο "4" που υπήρχε ένα θέμα, καθώς ο Γκιστ θα παίζει πιο πολύ στο σέντερ φέτος. Βεβαίως αν ο Γκιστ πάρει ελληνικό διαβατήριο, ο Λοτζέσκι μπαίνει άμεσα στην εξίσωση και για την Ελλάδα, αλλά ο προγραμματισμός του ΠΑΟ είχε άλλο αρχικό πλάνο και αυτή την εναλλακτική.

Όπως και να έχει, ο ΠΑΟ έψαχνε κλασικό 3αρι και βρήκε παίκτη που με τόσα χρόνια στην Ελλάδα είναι σαν Έλληνας... Και με όρεξη για απαντήσεις... Αν είναι ο Λοτζέσκι υγιής θα κάνει εξαιρετική σεζόν στον Παναθηναϊκό που λύνει και πολλά εσωτερικά προβλήματα στην χημεία του και γι' αυτό λέμε ότι είναι μεταγραφή ταμάμ! Χωρίς πίεση μάλλον ο Λοτζέσκι θα πετύχει αυτά που θέλει η νέα του ομάδα και ο ίδιος...

News 24/7

24MEDIA NETWORK