Η μόνη λύση για τελικό με οπαδούς των Ολυμπιακού και ΑΕΚ

Ο Σωτήρης Γεωργίου βάζει κάτω τα δεδομένα και καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Η υποχρέωση να υπάρχουν οπαδοί των δύο φιναλίστ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, στον τελικό του Κυπέλλου, η ανικανότητα ΕΟΚ-Αστυνομίας και η ευθύνη των διοικήσεων.

Η μόνη λύση για τελικό με οπαδούς των Ολυμπιακού και ΑΕΚ
Ολυμπιακός ΑΕΚ EUROKINISSI

Αλήθεια αυτός ο περίγελος με το κύπελλο πότε επιτέλους θα τελειώσει;

Κάθε χρόνο η ΕΟΚ, επικαλούμενη την αστυνομία και μαζί την την ευθυνοφοβία, δεν είναι σε θέση να διοργανώσει ένα τελικό της προκοπής. Το γιατί, αφού είναι απλά ανίκανοι για τις υποχρεώσεις που έχουν, δεν αποσύρονται είναι ένα άλλο θέμα. Το μπάσκετ όμως για ακόμη μια φορά είναι το χαμένο, μιας γελιοποιείται ο δεύτερος τη τάξει θεσμό. Την ώρα που στο εξωτερικό και ακόμα και στην Τουρκία που κάποτε την... έκραζαν, έχουμε Final-Eight, γιορτές δηλαδή του μπάσκετ με φίλους όλων των ομάδων, στην Ελλάδα υποβαθμίζουμε ολοένα και περισσότερο το προϊόν.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

Κουράστηκα να λέω και να γράφω κάθε χρόνο τα ίδια. Για την ανικανότητα της Ομοσπονδίας και της αστυνομίας, που αυτή είναι η δουλειά τους. Αν δεν έχουν τα ψυχικά αποθέματα να βάλουν τα δύο πόδια των ομάδων σ' ένα παπούτσι των ομάδων, ας το κλείσουν το μαγαζί και ας φύγουν. Τη μια τελικοί "αιωνίων" με 600 άτομα έκαστος και "επίλεκτους" από τις διοικήσεις των ΚΑΕ ηθελημένα ή μη. Και την άλλη πάμε στην επαρχία. Πέρσι ο τελικός του Άρης-ΠΑΟ πέρασε από χίλια κύματα και τελικά έγινε στο Παλέ με τη σύμφωνη γνώμη των "πρασίνων". Χωρίς όμως ν' αποφευχθούν τα επεισόδια, αφού είχαμε οπαδούς και των δύο ομάδων.

Γι' αυτό η ΕΟΚ αποφάσισε να έχει το κεφάλι της ήσυχο, ορίζοντας τον εφετινό τελικό Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Ηράκλειο. Η πόλη της Κρήτης δεν δήλωσε αδυναμία έχοντας και ένα καλό και μεγάλο γήπεδο. Παρόλα αυτά Ομοσπονδία και αστυνομία αποφάσισαν ότι για λόγους ασφαλείας πρέπει να γίνει ο τελικός με 30 προσκλήσεις σε κάθε ομάδα και με σχολεία!

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ

Το ερώτημα είναι απλό. Αν ο τελικός ήταν να γίνει με σχολεία και τους συγγενείς α' βαθμού, τότε γιατί δεν τον έκαναν στην Αθήνα να πάνε και πιο πολλοί μαθητές και να μην τρέχουν και οι ομάδες;

Ασφαλώς η ΕΟΚ θέλει ν' αποφύγει επεισόδια, αλλά να μην ενοχλήσει και τις ΚΑΕ. Η Αστυνομία θέλει να έχει το κεφάλι της ήσυχο μιας και δεν υπάρχει λόγος να φορτωθεί κάποιος υψηλόβαθμος τα επεισόδια και να "φάει" καμία στέρηση βαθμού. Και έτσι βρίσκουν την λύση του μηδενισμού και εξευτελισμού του θεσμού.

Καλύτερα λοιπόν να τον κλεισουν για μην γελάει ο κόσμος. Τα πράματα είναι απλά. Μεγάλο γήπεδο, έστω επαρχία και κόσμος και των δύο ομάδων. Πολιτική πρωτοβουλία σε συνδιασμό με ΕΟΚ και ομάδες. Αν οι χουλιγκάνοι αρχίσουν τα δικά τους, ξύλο και των γονέων, κρατητήριο και φυλάκιση χωρίς να τρέχουν οι δικηγοράρες να σώσουν τα καλόπαιδα με έξοδα των ΚΑΕ.

Η ΕΟΚ ξεκαθαρίζει στις ΚΑΕ ότι πρέπει να ελέγξουν τον κόσμο τους και ποιοι θα πάνε στο τελικό. Αν γίνουν επεισόδια προκαθορισμένο και συμφωνημένο πρόστιμο π.χ 300χιλ και 10 αγωνιστικές μίνιμουμ άνευ έφεσης στο ΑΣΕΑΔ κτλ. Αν δεν συμφωνήσει κάποιος, δεν παίζει. Τέλος.

Θα δείτε τότε πως οι ομάδες θα προσλάβουν "στρατό" και θα ενημερώσουν τους "κανακάρηδες" οπαδούς τους να μην κουνηθεί φύλλο... Απλά πράματα, αλλά σιγά μην καθίσει κανείς να τα βάλει με τους μεγάλους και κινδυνέψει η θέση του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK