Πρίντεζης MVP, Διαμαντίδης-Σπανούλης οι χειρότεροι

Ο Σωτήρης Γεωργίου στρέφει τα φώτα στον πραγματικό "ήρωα" του δεύτερου τελικού, Γιώργο Πρίντεζη, και σχολιάζει τα breaks, τη διαιτησία, την κίνηση του Άρη και τον Νίκο Ζήση.

Πρίντεζης MVP, Διαμαντίδης-Σπανούλης οι χειρότεροι

Πολλά θεματάκια αυτές τις μέρες και έχουμε να λέμε. Θα πούμε και για τους πρώιμους τελικούς ΝΒΑ στη Δύση, με τις ματσάρες της Οκλαχόμα και του Γκόλντεν Στέιτ. Αλλά σήμερα είχα όρεξη να γράψω για τον Γιώργο Πρίντεζη, με αφορμή το ποστ του στο facebook.

Αν διαβάζεις τα social media και παρακολουθείς τα media γενικότερα μετά από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, θα νομίζεις ότι ο Σπανούλης έκανε... όργια, ο Διαμαντίδης κάτι ανάλογο και ότι ο... καημένος ο Πρίντεζης είναι επιτυχία που συμμετείχε!

Απίστευτα πράγματα, απίστευτη χώρα. Λοιπόν, οι χειρότεροι παίκτες του γηπέδου ήταν ο Διαμαντίδης με τον Σπανούλη, που πηγαίνουν και σε λάθος επιθέσεις, κάνουν παράβαση στις φάσεις τους κι επειδή έβαλαν τα καλάθια, ζαλιστήκαμε από το μπλα μπλα των ΜΜΕ και των social media.

Φτάνει το κουτόχορτο... Καταλαβαίνω την ανάγκη πολλών να έχουν ινδάλματα, όπως και πολλών συναδέλφων να ταυτίζονται με μεγάλους παίκτες, αλλά εγώ έχω άλλη φιλοσοφία. Δεν μου λέει απολύτως τίποτα που παίκτες των 2-3,5 εκατομμυρίων πήραν τις τελευταίες φάσεις και έβαλαν το καλάθι. Αυτός που παίρνει τα περισσότερα, θα τις πάρει τις φάσεις και φυσικά έχουν χάσει και πολλές ανάλογες. Εδώ που τα λέμε, αν αστοχούσε -όπως ήταν και το λογικό- ο Σπανούλης, οι ίδιοι που τον αποθεώνουν σήμερα, θα τον είχαν ρίξει -κακώς- στην πυρά, ξεχνώντας τι προσέφερε στο λιμάνι... Αυτή είναι η Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα όμως. Ψάχνει ήρωες και "αποδιοπομπαίους τράγους", που μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο σε μια μέρα!

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΝ

Το ματς του ΟΑΚΑ το έκρινε ουσιαστικά ο εξαιρετικός Πρίντεζης. Ένα παιδί που θα μπορούσε να πάρει χρόνο και στο ΝΒΑ παλαιότερα, ένας αθλητής που δούλεψε πολύ στη ζωή του και έχει φτάσει εδώ και ειναι το καλύτερο 4αρι στην Ευρώπη και απορώ πως τα μεγάλα (σε λεφτά σήμερα) κλαμπ δεν του προσφέρουν ένα συμβόλαιο εκατομμυρίων για να τον πάρουν από τον Ολυμπιακό.

Όταν άλλοι, έχοντας χάσει τον πατέρα τους, δεν θα έπαιζαν καν ή θα.... σέρνονταν και λογικά, ο Πρίντεζης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και αυτός που με 20 πόντους χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Είναι εκείνος που διαμορφώνει τις ισορροπίες στα ντέρμπι αυτά και είναι ένας σωστός αθλητής, που δεν προκαλεί με τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του και γι' αυτό χειροκροτήθηκε από μέρος του κόσμου του ΠΑΟ. Ασφαλώς και είναι αυτός ο MVP του ντέρμπι του ΟΑΚΑ και όχι ο Σπανούλης. Γενικά, ο Πρίντεζης κάνει μια απίστευτη σεζόν και παίζει μόνος στη θέση, χωρίς καμία στήριξη σοβαρή.

Γι' αυτό σπάνε οι έδρες

Πάμε και στα άλλα θέματα. Σπάνε οι έδρες, έσπασαν ήδη δύο φορές και μπορεί να δούμε και άλλο μπρέικ. Είπαμε το γιατί. Καμία ομάδα δεν τρομάζει πλέον, καμία ομάδα δεν έχει τους παικταράδες του παρελθόντος για να κάνουν όργια και να "καθαρίζουν" μόνοι τους τα ματς. Καμία ομάδα επίσης δεν διαθέτει (και αυτό είναι καλό) γήπεδο ζούγκλα, με συνέπεια ο ο φιλοξενούμενος να παίζει μπάσκετ σε συνθήκες αθλητισμού και όχι τρομοκρατίας...

Επειδή οι αποστάσεις μεταξύ των δύο ομάδων είναι μικρές, δεν αποκλείω τρίτο μπρέικ και ήδη μας δικαίωσε η σειρά, όταν λέγαμε ότι οι έδρες σπάνε εύκολα πια.

Η διαιτησία ήταν καλή

Παραδέχομαι τον Πεδουλάκη που δεν στάθηκε στη διαιτησία και απορώ με τον Σφαιρόπουλο που θύμισε Μπαρτζώκα και άρχισε να ασχολείται τόσο πολύ με τους ρέφερι.

Η διαιτησία ήταν και στα δύο ματς καθαρή και καλή. Λάθη κάνουν πάντα οι διαιτητές. Σε ένα ματς με 60-70 σφυρίγματα σε κλασμα δευτερολέπτου είναι αδύνατον να μην γίνουν 7-8 λάθη. Άλλωστε, τα λάθη τα βλέπουμε μετά στο replay. Οι διαιτητές αποφασίζουν σε κλάσμα χωρίς replay, οπότε... καληνύχτα σε όλους όσοι κατακρίνουν τα πάντα

ΥΓ1: Ο Άρης πήρε μια πρωτοποριακή απόφαση για να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία στο αδιάφορο ζευγάρι με την ΑΕΚ. Λάθος απόφαση, γιατί δίνει τεράστιο βάρος σε κάτι αδιάφορο, λάθος και της αστυνομίας να μην αφήσει τον κόσμο του να δει το ματς από τηλεόραση έξω από το Παλέ.

ΥΓ2: Και τέλος Ζήσης. Από τα λίγα σοβαρά και καλά παιδιά που παραδέχομαι. Ήταν κάθε χρόνο εκεί, στην Εθνική, χωρίς μιλιά. Σοβαρός άνθρωπος, οικογενειάρχης σωστός, κύριος σε όλα. Θα μπορούσε να βάζει και 20αρες, καθώς ως σκόρερ ξεκίνησε και ο Ίβκοβιτς τον έκανε ρολιστα, αλλά επειδή έγινε ρολίστας πολυτελείας και είναι ένας μικρός προπονητής στο παρκέ, βρήκε καλύτερα συμβόλαια και σε μεγάλες ομάδες, που ίσως δεν πήγαινε σαν σκόρερ.

Και φυσικά, δεν έπαιζε με μέσο στην Εθνική, αλλά πάντα με την αξία του κι ας έλεγαν ότι έλεγαν κάποιοι... Από τα λίγα παιδιά του χώρου που δεν έγινε νεόπλουτο, αλλά ενας σοβαρός άνθρωπος και πετυχημένος σε όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σπανούλης: "Είχα ψυχραιμία πριν και μετά το σουτ, μας χαμογέλασε η τύχη"
H μεγάλη εμφάνιση του Πρίντεζη στον πρώτο τελικό

News 24/7

24MEDIA NETWORK