Θα έπρεπε να ψάχνει 4άρι... χτες

Η ήττα του Παναθηναϊκού μπαίνει στο μικροσκόπιο του Σωτήρη Γεωργίου. Η ανάγκη για την απόκτηση 4αριού που είναι πλέον πασιφανής, ο παλιός Διαμαντίδης που δεν υπάρχει πια, ο προβληματικός στην άμυνα Ραντούλιτσα και ο κίνδυνος αποκλεισμού που πλέον ελλοχεύει.

Θα έπρεπε να ψάχνει 4άρι... χτες

Η μαύρη τρύπα στο 4αρι και το τρεχάτε για ένα διπλό να σωθούμε! Κάπως έτσι είναι η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό μετά το σοκ του ΟΑΚΑ την Παρασκευή το βράδυ από την Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Καθώς ο Παναθηναϊκός μπορεί να επέστρεψε στο παλιό του επίπεδο αλλά αυτό προ 3ετίας και όχι προ του 2010 που μόνο με τη φανέλα και την έδρα κέρδιζε τα πονηρά παιχνίδια με ομάδες με ισάξιο μπάσκετ. Οι εποχές άλλαξαν όμως, Διαμαντίδης δεν υπάρχει πια (σαν παλιός Διαμαντίδης) για να παίρνει τα ματς μόνος του και έτσι τα θρίλερ δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος.

Τι λέμε αρχικά. Ο Παναθηναϊκός φλερτάρει πλέον με αποκλεισμό καθώς κινδυνεύει να πληρώσει ακριβά την ήττα σοκ στην Πολωνία με την Ζιελόνα. Η ήττα από την Κούμπαν με τα νέα δεδομένα δεν είναι απαγορευτική αλλά αν συνδυάζεται και με γκέλες ολκής, μπορεί να γίνει και καταστροφική ίσως. Συνεπώς ο ΠΑΟ από εδώ και πέρα θέλει ένα διπλό βάσει προγράμματος και των άλλων ομάδων με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Την επόμενη εβδομάδα πάει στην Σμύρνη και τον βολεύει επίσης ένα διπλό με την ντεφορμέ Καρσίγιακα. Κοινώς θέλει ένα διπλό ή μια νίκη με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και να περιμένει και τα άλλα αποτελέσματα καθώς έχει τις διαφορές με Ζαλγκίρις και Καρσίγιακα λογικά. Αλλωστε αν δεν κάνει τίποτα από αυτά δεν έχει λόγο να παραπονιέται αν χάσει την πρόκριση.

Ομως ο Παναθηναϊκός έχει και άλλο θέμα. Ενώ ψάχνει περιφερειακό Αμερικανό στην ουσία έχει μια τεράστια τρύπα στο 4αρι. Ο Γκιστ ανεβαίνει στο 5αρι για να καλύψει τον αθλητικό ψηλό που λείπει και που ο Ραντούλιτσα για 2εκ είναι ήδη υπερτιμημένος και προβληματίζει. Ο Αμερικανός παίζει και στο "4" και ...σκάει καθώς μένει από δυνάμεις.

Ο Φώτσης μεγάλωσε και είναι χάλια ακόμα, ο Χαραλαμπόπουλος είναι άπειρος και δεν τον εμπιστεύεται και ο Τζόρτζεβιτς άρα υπάρχει μια τεράστια τρύπα και επιθετικά και αμυντικά. Και στο ματς με την Κούμπαν έλλειψαν τα 2-3 παλιά τρίποντα του Φώτση ενώ και στην άμυνα έλειψε ο Γκιστ όταν πήγαινε στο σέντερ αφού κανείς δεν κυνηγούσε τον Μπρίκοφ που αναδείχθηκε σε ήρωα με το μακρινό του σουτ.

Η ανάγκη απόκτησης 4αριου βασικά ή έστω 4-5αριου στον ΠΑΟ είναι πλέον επιτακτική. Αλίμονο αν έχει τραυματισμό και ειδικά του Γκιστ που είναι ο μόνος που τρέχει στην φροντ λάιν και βγάζει ενέργεια. Αλλωστε στην περιφέρεια μην ξεχνάμε ότι γυρνάει άμεσα μάλιστα ο Παππάς που με Καλάθη, Διαμαντίδη, Φελντέιν δένουν μια χαρά και άλλος παίκτης θα μπερδέψει και τη χημεία.

Η ζημιά έγινε στην άμυνα

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός έχασε δίκαια καθώς δεν έπαιξε καλή άμυνα και ας είχε ένα καλό 15λεπτο που δεν αρκεί στο επίπεδο αυτό πάντα. Και δεν έπαιξε καλή άμυνα καθώς έφαγε 20 πόντους από τον Ντιλένι μέσα σε 8' (!) και έκανε τον Αμερικανό να θυμίζει Γκάλη! Αλλά και καθώς έφαγε τρίποντα στην 2η περίοδο από τον Ντράπερ και άλλα τόσο από τον Μπρίκοφ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ άσχημα με 8-21 στο 9' και 15-27 στο 14', το γύρισε με υπομονή και τρομερή άμυνα στην 2η περίοδο που δεν δέχθηκε δίποντο, πέρασε και μπροστά με 39-35 έχοντας κρατήσει τον Ντιλένι στο μηδέν και μετά ...μπλακ άουτ.

Δέχεται από τον Ντιλένι 20π σε 8' και το ματς γυρίζει για την Κούμπαν πάλι στους 5-6 πόντους. Τα 2 τρίποντα του Φελντέιν κράτησαν αρχικά τον Παναθηναϊκό αλλά στη συνέχεια ο κυπελλούχος Ελλάδας έχασε και εύκολα στο τέλος αφού δεν είχε μακρινό σουτ σταθερό και πόλο έλξης στην επίθεση (αν και βασικά έχασε από την άμυνα στο σύνολό της).

Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά όταν έχεις φάει 13/27τρ στην έδρα σου. Από εκεί και πέρα ατομικά και ο Τζόρτζεβιτς στην κριτική μας δεν έκανε πολλά πράγματα από τον πάγκο. Ο Φελντέιν πάλευε ατομικά. Ο Καλάθης μέτριος και στην άμυνα κάκιστος. Ο Ραντούλιτσα στην άμυνα κλασικά... περπάταγε αλλά και επιθετικά ήταν κακός. Πάλεψε ο Κούζμιτς αλλά έχει ταβάνι. Ο Πάβλοβιτς αόρατος στο ματς αυτό, ο Γιάνκοβιτς δεν ήταν κακός αλλά δεν κάνει και το άλμα, ο Διαμαντίδης μετριότατος, ο Γκιστ πάλευε ως άντεχε και τέλος.

Συνεπώς από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνεται για το κρίσιμο παιχνίδι με την Καρσίγιακα, βάζει το κεφάλι κάτω να δουλέψει και να σκεφτεί και ψάχνει παίκτη βασικά στη φροντ λάιν και κακώς στην περιφέρεια όπως λένε. Τέλος, άξιος συγχαρητηρίων ο Μπαρτζώκας που έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα η οποία δεν έχει μεγάλες διαφορές με πέρσι, αλλά είναι πιο βελτιωμένη και με καλύτερη ψυχολογία αλλά και προπονητική επιρροή μέσα στο ρου της αναμέτρησης από τον Ελληνα τεχνικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Κούμπαν 71-77

News 24/7

24MEDIA NETWORK