Τι μπορεί να αλλάξει στο ΟΑΚΑ

Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του δεύτερου τελικού, ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τα δεδομένα που δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Τι μπορεί να αλλάξει στο ΟΑΚΑ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πάμε λοιπόν. Τελικός Νο 2 και βασική μας ευχή να πάνε όλα καλά και να δούμε ένα καλό παιχνίδι, σε ωραία ατμόσφαιρα όπως -για τα Ελληνικά δεδομένα-ήταν το ματς του ΣΕΦ.

Λένε ότι δεν αλλάζουν πολλά σε τέτοια παιχνίδια και ντέρμπι και δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως. Αλλωστε και στο ΣΕΦ όλοι λέγαμε ότι το υψηλό σκορ, πάνω από 75π ειδικά, ευνοεί ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό και όμως ο Παναθηναϊκός κέρδισε στους 83!

Τα δεδομένα αλλάζουν από ματς σε ματς. Και αλλάζουν συνέχεια και για τις δύο ομάδες μέσα στην σεζόν. Και όπως είπα και προχτές, οι έδρες δεν είναι φρούρια πλέον. Λέγαμε φαβορί ο Ολυμπιακός με το πλεονέκτημα όχι μόνο λόγω της έδρας αλλά επειδή ήταν πιο πλήρης, γεμάτος, φρέσκος. Και με τον Παναθηναϊκό με αλλαγές και από προβλήματα. Αλλά είδαμε ότι η έδρα δεν έκανε το καθήκον της... Και είχα πει και ξαναλέω και τώρα ότι η σειρά μπορεί να βγάλει και άλλο ή και άλλα ακόμα μπρέικ.

Λείπουν οι σταρ που νικούσαν πάντα

Αρχικά επειδή πλέον δεν έχουμε έδρες ζούγκλες αλλά τα ματς παίζοντας σε ανθρώπινες σχεδόν συνθήκες. Και δεύτερον επειδή λείπουν οι παίκτες σταρ που ειδικά στην έδρα τους κέρδιζαν πάντα. Ειδικά ο Διαμαντίδης και λιγότερο ο Σπανούλης που με τον Παναθηναϊκό κολλάει.

Λείπουν εννοούμε από την παλιά τους κατάσταση αγωνιστικά. Είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός; Εχει ένα προβάδισμα είναι η απάντηση αλλά σαφώς ο Ολυμπιακός μπορεί να σπάσει την έδρα. Στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός κέρδισε απόλυτα δίκαια και ας κρίθηκε στο σουτ το ματς και στις βολές στο τέλος. Ηταν καλύτερος. Ομως έπαιξε στο πικ του ενώ ο Ολυμπιακός ήταν δύο κλικ πίσω. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα αλλά σημαίνει και πολλά.

Ο Παναθηναϊκός ανάγκασε σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό να είναι κακός με τα τρικ του προπονητή του. Ομως είναι πολύ δύσκολο αυτός ο Παναθηναϊκός χωρίς 3αρι βασικό να κερδίζει με τον Ραντούλιτσα και τον Ουίλιαμς να έχουν 5π. Θα χρειαστούν και αυτοί. Νομίζω αυτή θα είναι η πρώτη αλλαγή όπως και ο ρυθμός.

Ο Πεδουλάκης θα περιμένει πιο ενεργητικό στην άμυνα και πιεστικό Ολυμπιακό. Παίζοντας εντός έδρας νομίζω θα πάει το ματς στις επαφές για πολλούς λόγους. Και στο ταμπούρι στην άμυνα. Καταρχήν γιατί δεν είναι καλοί στις βολές οι "ερυθρόλευκοι" και με την πίεση να κλέψει μπάλες. Και δεύτερον γιατί θα δώσει πολλά περιφερειακά σουτ λέγοντας αναγκαστικά "αν τα βάλετε όλα εδώ μέσα, οκ έχασα".

Ομως θα θελήσει να κόψει το τρανζίσιον με το οποίο το +12 έγινε -4 στο ΣΕΦ. Γι αυτό και θεωρώ ότι θα έχουμε αλλαγή ρυθμού αλλά θα μπουν και στην εξίσωση οι Ουίλιαμς-Ραντούλιτσα που λόγω έδρας θα είναι πιο εύκολο να πάρουν φάουλ και βολές στις επαφές.

Δεν αντέχουν οι Φώτσης-Διαμαντίδης

Ακόμα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα περιμένει ότι αυτή την φορά ο Ολυμπιακός δεν θα δώσει στον Καλάθη όλα τα σουτ από τα 4μ και θα προσπαθήσει να βρει λύσεις με συνεργασίες και όχι να περιμένει μόνο Φελντέιν και Φώτση από μακρυά. Θα επιδιώξει φάσεις με τον Ουίλιαμς για να τον κερδίσει και να έχει βάθος μιας και δεν είναι δυνατόν να αντέξουν βασικοί όλη την σειρά Διαμαντίδης-Φώτσης στην ηλικία αυτή και ούτε ο Καλάθης σε κάθε ματς να κάνει τα πάντα.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει ένα θέμα να λύσει. Την ψυχολογία. Να μπει αποφασισμένος χωρίς να έχει στο μυαλό διαιτησία κτλ και να παίξει άμυνα όπως τον μάθαμε. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει με Σπανούλη-Μάντζαρη και γι αυτό πιστεύω καθώς επειδή και ο πρώτος ειδικά στο ΟΑΚΑ δεν παίζει ποτέ καλά και ο δεύτερος είναι ο χειρότερός του παίκτης, ειδικά στην άμυνα φέτος, ο Σφαιρόπουλος θα πάιξει λίγο μαζί τους και μάλλον θα ξεκινήσει με εκπλήξεις και θα περιμένει πολλά, ειδικά αμυντικά, από το δίδυμο Χάκετ-Στρόσμπερι.

Θ προσπαθήσει να χτυπήσει ακόμα περισσότερο το αδύναμο "3" του Παναθηναϊκού με το φορμαρισμένο Λοτζέσκι και με τον Παπαπέτρου που θα πηγαίνει και στο "4". Θεωρώ ότι θα δούμε έναν Ολυμπιακό που θα επιχειρήσει να δώσει πολλές μπάλες σε ένα καλύτερο από το ΣΕΦ Χάντερ για να φθείρει τον Γκιστ και με τον Πρίντεζη να "σκάει" τον Φώτση.

Και να χτυπήσει με τα 3ρια και το τρανζίσιον από την άμυνα απογαλακτίζοντας την ομάδα από τις ορέξεις του Σπανούλη στην περιφέρεια. Συνεπώς θα δούμε θαρρώ διαφοροποιήσεις και στο ρυθμό και στις τακτικές και τα σχήματα από τους δύο προπονητές για να μπορέσουν να πάρουν το αποτέλεσμα ξέροντας ότι κάθε αγώνας είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο. Και ας νομίζει ο κόσμος ότι ο ένας ξέρει τα πάντα του άλλου.

Καλό μας παιχνίδι λοιπόν και μετά το ΟΑΚΑ εδώ είμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μήνυμα του Πρίντεζη που ραγίζει καρδιές
Το εκκωφαντικό μέγεθος του πιστού στρατιώτη Αντώνη

News 24/7

24MEDIA NETWORK