Τι μπορεί να προσφέρει ο Ντι Τζέι Κούπερ στην AEK

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει την απόκτηση του Ντι Τζέι Κούπερ από την ΑΕΚ, την μπερδεμένη ομάδα και το γιατί δεν χρειαζόταν αυτό τον παίκτη.

Τι μπορεί να προσφέρει ο Ντι Τζέι Κούπερ στην AEK

Η ΑΕΚ συνεχίζει τις αλλαγές της αν και κερδίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι. χωρίς να παίζει κανένα τρομερό μπάσκετ, χωρίς να παίζει μπάσκετ ανάλογο της αξίας της. Στην ουσία η ΑΕΚ κερδίζει παιχνίδια που έπρεπε να κερδίζει... σβηστή, έχοντας με διαφορά το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ελλάδα μετά τους δύο "αιώνιους". Στην Ευρώπη έκανε δύο διπλά με ομάδες που δεν ανήκουν καν στην δεύτερη γραμμή όπως λέμε.

Οι αλλαγές συνεχίζονται

Σαφώς υπάρχει βελτίωση από το αρχικό άσχημο ξεκίνημα και υπάρχει βελτίωση και στην άμυνα με την πρόσληψη και του Μανωλόπουλου στο τεχνικό τιμ. Οι αλλαγές, όμως, συνεχίζονται: η απόκτηση του Μαυροειδή έδεσε άνετα με τον Μαυροκεφαλίδη που κάνει την διαφορά (αν και αυτή η κίνηση έπρεπε να γίνει από το καλοκαίρι) και απομένει να δούμε τις υπόλοιπες διορθωτικές.

Ο Σκραμπ ίσως δοθεί δανεικός αλλά η ομάδα αντί να πάει σε καθαρό περιφερειακό σουτέρ όπως πήρε τον πρώτο στη θέση του Ίνγκλις, πήγε σε απόκτηση πόιντ γκαρντ. Η ενίσχυση, πάντως, στην περιφέρεια με τον Κούπερ, ούτως ή άλλως κι ας μην είναι το 2άρι που ίσως έψαχνε, γεμίζει την Ένωση, που μην ξεχνάμε έχει και την Ευρώπη. Και για να λέμε και τα πράματα με το όνομά τους μια ομάδα που θέλει να προχωρήσει στο Eurocup και να χτυπήσει τους μεγάλους στην Ελλάδα, δεν μπορεί να παίζει 20' και 25' με τον Παπαντωνίου και τον Καλαμπόκη στην περιφέρεια.

Μπερδεμένη ομάδα

Γι αυτό επιμένω ότι δεν μ' αρέσει η ΑΕΚ. Είναι μπερδεμένη βάσει ρόστερ και προοπτικών. Όταν έχεις Μαυροκεφαλίδη, Μαυροειδή, Σάκοτα και τον -μια χαρά για τα λεφτά του- διεθνή Μιλόσεβιτς στην φροντ λάιν και τον παίκτη - Ευρωλίγκα Χέρστον στο "3", έχεις απαιτήσεις. Όμως η ΑΕΚ δεν έχει μπακ απ του Χέρστον ουσιαστικά, δεν έχει καθαρό 2αρι σκόρερ και είναι μπερδεμένη στα πόιντ.

Πήρε τον Άρμστεντ που δεν λέει και πολλά πράματα, ο οποίος μάλλον δεν θα αγωνιστεί τελικά λόγω τραυματισμού, ενώ έφερε και τον γνωστό μας Ντι Τζέι Κούπερ. Και το ερώτημα είναι τι μπορεί να περιμένει από τον Αμερικανό. Αν θα κάνει, για παράδειγμα τη διαφορά και που ακριβώς. Ασφαλώς ο Κούπερ είναι βελτιωμένος απ' όταν έφυγε από την πρώτη του θητεία του στην χώρα μας, αλλά δεν μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο 25χρονος, πια, Αμερικανός, ανακάλυψη του Μαρκόπουλου στον ΠΑΟΚ, είναι πάνω απ' όλα εξαιρετικός πασέρ, αλλά μην ξεχνάμε ότι και ο Ουόρεν με αυτές τις περγαμηνές ήρθε. Αν ένας πόιντ αναδείξει αυτό το ταλέντο του έχει να κάνει και με την ομάδα και πως αυτή λειτουργεί συνολικά. Αλλιώς χάνεται και αυτός μαζί της. Συνεπώς μάλλον ο Άρμστεντ δεν θα παίξε καθόλου και ετοιμάζει βαλίτσες πριν έρθει καν, καθώς η ΑΕΚ θα έχει τρεις ίδιους κοντούς! Προφανώς ο Κούπερ, εάν έχουμε καταλάβει καλά το σκεπτικό του Σάκοτα, θα αποτελέσει δίδυμο με τον Ουόρεν, με τον τεχνικό της Ένωσης να θέλει να παίζει και με δύο χειριστές.

Μιλώντας για τον Κούπερ, πρόκειται για ένα παιδί που του έλειπε το σουτ και γι αυτό δεν πήγε στο ΝΒΑ. Τον ανακάλυψε ο ΠΑΟΚ και είχε 10 π. και 5 ασ. στην Ευρώπη, που είναι πιο ασφαλές κριτήριο, και στην συνέχεια, μετά το 2014 και ένα χρόνο στα μέρη μας, πήγε για τα λεφτά στην Ρωσία. Μην ξεχνάμε ότι είχε ακουστεί για τον Παναθηναϊκό.

Πού έχει πρόβλημα

Στην Ενισέι είχε 10 πόντους και 8 ασίστ, για να παίξει τελικά στο τέλος της σεζόν λίγο στον ΠΑΟ με 4 π. και 3 ασ. σε 7 ματς. Μετά πήγε στη Κράσνι (φέτος δηλαδή) αντίπαλο της ΑΕΚ και έχει εξαιρετικά νούμερα με 17 π. και 10 ασ. και είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα.

Δείχνει ότι έχει βελτιώσει πολύ το περιφερειακό του σουτ που είναι το κλειδί να παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα όπως και την δημιουργία σε παιχνίδι σετ μπάσκετ, στο αργό τέμπο δηλαδή. Εκεί έχει πρόβλημα καθώς λόγω ύψους δεν έχει προσωπικές φάσεις. Μην ξεχνάμε ότι το μπάσκετ, π.χ της Κράσνι φέτος, τον ευνοεί στα νουμερά του και μην ξεχνάμε ότι στα λίγα ματς πέρσι με τον ΠΑΟ δεν μπόρεσε (με διαφορετικές απαιτήσεις βέβαια) να κάνει την διαφορά.

Σαφώς γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα και βρισκόμενος σε καλή φόρμα μπορεί να βοηθήσει άμεσα και αρκετά την ΑΕΚ και να αποτελέσει και γι αυτόν μια πρόκληση. Να δείξει, δηλαδή, ότι μπορεί σε υψηλό επίπεδο και να κυνηγήσει ένα καλό συμβόλαιο σε ομάδα Ευρωλίγκα. Έχω την αίσθηση ότι κοίταξε λάθος παίκτη από την αντίπαλό της στον όμιλο, καθώς ο Αμερικανός της δήμιος στο ΟΑΚΑ στον 1ο γύρο, ο Τόνι Μίτσελ των 24 π. μ.ο έφυγε από την Ρώσικη ομάδα και υπέγραψε -με όχι πολλά λεφτά- στην ισπανική Εστουδιάντες. Κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει την θέση του Σκραμπ και να φτιάξει η ΑΕΚ ένα εξαιρετικό δίδυμο στη περιφέρεια με Ουόρεν-Μίτσελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαυροκεφαλίδης: "Μονόδρομος η νίκη με τη Γαλατασαράι"

Συμφωνία της ΑΕΚ με Κούπερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK