Το δίκιο του Ιτούδη βουνό!

O Δημήτρης Ιτούδης κατέθεσε τολμηρές μα συνάμα λογικές προτάσις για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ο Σωτήρης Γεωργίου καταθέτει την άποψή του γι' αυτές. Οι κανονισμοί, οι κλειστές Λίγκες, η πρόταση για πλέι οφ στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας και ο μονός τελικός.

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
itoudis EUROKINISSI SPORTS

Προ ημερών ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε σχόλια και τοποθετήσεις για την εφετινή ευρωλίγκα μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της «ομάδας του στρατού».

Μεταξύ άλλων είπε λοιπόν ότι πεθαίνει το σύστημα με τα Φάιναλ Φορ και έστειλε και το καλύτερο μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η ασυνεννοησία που υπάρχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πρέπει να τελειώσει"!

Και πράγματι μπροστά μας έχουμε πολλά θέματα.Οι διοικήσεις της Ευρωλίγκα και της ΦΙΜΠΑ δεν τα βρήκαν και όλα είναι μετέωρα και ήδη έχουμε και τους πρώτους "αντάρτες" σε δηλωσιακό επίπεδο. Το ερώτημα είναι που πάμε με το όλο θέμα, τι ξημερώνει για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η κόπωση των παικτών είναι μεγάλη με το επίπονο πρόγραμμα σε μάκρος και όχι σε μαζεμένους αγώνες όπως στο ΝΒΑ. Βρέθηκε μια λύση με την κατεύθυνση που πήρε το Ευρωμπάσκετ να διεξάγεται κάθε 4 χρόνια αντί για δύο. Όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πλέον το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ορίστηκαν αγώνες για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ σε εβδομάδες που έχουμε Ευρωλίγκα.

Έγιναν κάποιες προσπάθειες εδώ όπως από την ΦΙΜΠΑ να μεταθέσει τους αγώνες Παρασκευή και να περιμένει την Ευρωλίγκα να τους βάλει Τρίτη αλλά η τελευταία δεν δέχθηκε και είμαστε πάλι στην αρχή

ΙΔΙΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο Έλληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ έθεσε και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Αυτό των κανονισμών. "Είναι η στιγμή να κατανοήσουμε ότι όλες οι διοργανώσεις πρέπει να έχουν τους ίδιους κανονισμούς: Το ΝΒΑ, το NCAA, η Euroleague. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί. Δεν βλέπουν το ίδιο σπορ" είπε ο Ιτούδης και έχει απόλυτο δίκαιο καθώς ο κόσμος κάθεται να δει μια διοργάνωση και πρέπει να έχει μαζί του για το ίδιο άθλημα και σχετικό εγχειρίδιο! Τρομερά πράματα.Συνεπώς πρέπει να βρεθεί μια λύση να είναι τα πράματα ξεκάθαρα και ομοιόμορφα.

ΟΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΛΙΓΚΕΣ

Ο Ιτούδης έθεσε θέμα για τις κλειστές λίγκες, εδώ όμως δεν έχει και τόσο δίκαιο. Αν το δούμε από την πλευρά των μεγάλων ομάδων και την αξιοποίηση της διοργάνωσης εμπορικά και οικονομικά, είναι σωστό να έχουμε μια κλειστή λίγκα που θα έχει τα μεγαλύτερα ονόματα αρκεί να τηρούν προυποθέσεις στο οικονομικό και σε επίπεδο υποδομών.

Από την άλλη όμως και εδώ έχει δίκαιο πχ η ΦΙΜΠΑ εξασθενεί το ενδιαφέρον των πρωταθλημάτων των εγχώριων και πρέπει να βρεθεί μια λύση με την παρουσία καλών ομάδων ασφαλώς αλλά και με το να δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες που παίρνουν τίτλους και πληρούν τις γενικές προυποθέσεις να αγωνίζονται.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μέσα σε όλα όμως ο Δημήτρης Ιτούδης έθεσε ένα θέμα που εύκολα κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι βολεύει αυτόν και την ομάδα του που έχουν "πληρώσει" με ήττες πολλούς ημιτελικους στα Φάιναλ Φορ αλλά δεν έχει και άδικο αν το δούμε σφαιρικά.

Ο Έλληνας τεχνικός επισημάινει ότι θα πρέπει να έχουμε πλέι οφ και στα ημιτελικά και αν θυμάμαι καλά σε ανάλογη τοποθέτηση είχε ταχθεί με το σύστημα ΝΒΑ με πλέι οφ μέχρι τέλους που είναι και το δικαιότερο. Η αλήθεια είναι ότι το Φάιναλ Φορ είναι μια γιορτή αλλά επειδή δεν είμαστε ποδόσφαιρο τα μεγέθη δεν είναι ανάλογα.

Πιο πολλά έσοδα θα είχαν 3 έως 5 αγώνες ομάδων μεγάλων στα ημιτελικά και στο δρόμο για το μεγάλο τελικό παρά τα τρία παιχνίδια που βλέπουμε σε ένα γήπεδο στο Φάιναλ Φορ. Όπως είπε και ο Ιτούδης θα μπορούσε να είναι μονός ο τελικός όπως και στο ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι άλλο ποδόσφαιρο και άλλο μπάσκετ που παγκοσμίως ο κόσμος έχει αγαπήσει τα πλέι οφ.

Και είναι και πιο δίκαιο σύστημα μέχρι να πας στον μονό τελικό αν και εδώ που τα λέμε τις ελληνικές ομάδες δεν τις βολέυει αυτό! Αλλά αν κοιτάξουμε το καλύτερο για την εξέλιξη της Ευρωλίγκα και του αθλήματος, πρέπει να έχουμε πλέι οφ μέχρι τέλους που είναι και το δικαιότερο σύστημα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK