Το καλοκαιρινό παζλ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Τώρα που έκατσε η... σκόνη από τους τελικούς και τις ανανεώσεις των Μάντζαρη - Πρίντεζη, ο Σωτήρης Γεωργίου κάνει μία πρώτη ανάγνωση στα ρόστερ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Που χρειάζονται ενίσχυση, ποια ονόματα ακούγονται και τι γίνεται με τους Αμερικανούς που ονειρεύονται... NBA.

BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
kalathis mantzaris EUROKINISSI SPORTS

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συνεχίζουν τις κινήσεις τους για την επόμενη σεζόν με πολλά ανοιχτά θέματα και στους δύο συλλόγους. Η εβδομάδα βασικά κύλησε καλά για τους "ερυθρόλευκους", που έκλεισαν με απόλυτη επιτυχία το πρόβλημα των ανανεώσεων. Από εδώ και πέρα όμως έχουν πολλά αμφότεροι στο πλάνο τους.

ΚΛΕΙΔΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

Στον Παναθηναϊκό μπορεί να έκλεισε η σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά η ομάδα έχει πολύ δουλειά μπροστά της . Αυτό καθώς καταρχάς απομακρύνεται το όραμα για την απόκτηση του καλού Έλληνα περιφερειακού και το κλειδί θα είναι το τι θα γίνει με τους Σίνγκλετον, Τζέιμς. Οι "πράσινοι" πήραν τελικά αρνητική απάντηση από τον Μάντζαρη, η υπόθεση Σλούκα, παρά την μεγάλη πρόταση, δείχνει δύσκολη ( καθώς αν ο παίκτης αποφασίσει να γυρίσει Ελλάδα για εξωγηπεδικούς λόγους, έχει ήδη ρίξει γέφυρες με την προηγούμενη ομάδα του τον Ολυμπιακό) και έτσι κολλάει το θέμα απόκτησης κλασάτου Έλληνα περιφερειακά. Ο ΠΑΟ λογικά στην περιφέρεια θα επιχειρήσει πλέον να κρατήσει τον Τζέιμς που παρά το ιδιόρρυθμο του παιχνιδιού του, αρέσει στον Πασκουάλ και έκανε καλό φινάλε στα πλέι οφ μπαίνοντας σε μιας μορφής καλούπι. Ο Τζέιμς δεν έχει συμβόλαιο και απασχολεί πολλές ομάδες στην Ευρώπη, αλλά δύσκολα θα βρει μεγάλο όνομα στην Ευρωλίγκα με τις θέσεις βασικά κλεισμένες.

Συνεπώς με μια μικρή αύξηση στο 1,2 εκατ. δολάρια θα μείνει. Έτσι ο Πασκουάλ πρέπει να αποφασίσει αν θα γεμίσει την περιφέρεια με έναν σκορερ στη θέση του Φελντέιν ( π.χ. Λάνγκφορντ που όμως τα λεφτά είναι πολλά) ή θα ψάξει κάτι στην θέση του πόιντ, καθώς υπάρχουν Καλάθης και Παππάς. Η ομάδα από πέρσι έδειξε ότι θέλει ένα καλό χειριστή. Όμως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάει στο "2" με αυξημένες αρμοδιότητες ο Παππάς και να καθιερωθεί το δίδυμο Καλάθη-Τζέιμς μαζί. Να μένει και ο Ρίβερς, που θα είναι στο "3" και στο "2", με τον κλεισμένο Περπέρογλου όπως όλα δείχνουν να μοιράζεται το 3αρι μαζί με τον Ρίβερς και μάλλον και τον Χαραλαμπόπουλο( που αν και υπάρχει σκέψη να δοθεί δανεικός για να ψηθεί, από την άλλη είναι Έλληνας και πρέπει να συμπληρώνεται ο αριθμός στην Ελλάδα και θα πάρει λένε και ευκαιρίες από τον Πασκουάλ δουλεύοντας πια από νωρίς μαζί του).

ΜΕ 7 ΞΕΝΟΥΣ;

Το άλλο μεγάλο ζήτημα στον ΠΑΟ είναι ο Σίνγκλετον που θέλει ΝΒΑ πιθανότατα, αλλά δύσκολα θα βρει τα χρήματα που ζητά. Συνεπώς θα μείνει στον ΠΑΟ που έχει την οψιόν ανανέωσης, αλλά από την άλλη η στάση του στην απόφαση της ομάδας για επιστροφή με πούλμαν από την Πόλη, έφερε προστριβή στις σχέσεις του με την ΚΑΕ. Τελικά έμεινε και έπαιξε στους τελικούς, αλλά δεν ήταν αυτός που περίμεναν. Λογικά πάντως τα σύννεφα έφυγαν και μάλλον θα συνεχίσει κανονικά όπως και οι Μπουρούσης, Γκιστ. Έτσι μένει τι θα γίνει με τον Φώτση και τον 3ο σέντερ που έλειψε φέτος από την ομάδα. Βεβαίως το θέμα είναι ότι θα πρέπει να έρθουν και Έλληνες. Αυτό είναι το δύσκολο καθώς δεν βγαίνουν οι ξένοι. Αν βάλουμε ότι μένουν Τζέιμς - Σίνγκλετον μαζί με Γκιστ, Ρίβερς ( φεύγουν Νίκολς, Φελντέιν και μάλλον Γκάμπριελ), πρέπει να έρθει παίκτης στο πόιντ. Να καλύπτει το "2" και να αποκτηθεί παίκτης στο "4" και "5". Γίνεται σαφές ότι η ομάδα θέλει 7 στάρτερ ξένους( μπορεί να περάσει από τον ΕΣΑΚΕ και να παίζουν οι 6 σε κάθε αναμέτρηση απλά). Συνεπώς μπορεί να προχωρήσει αυτή την λύση ο Πασκουάλ και να αλλάζει έναν εκ περιτροπής στην Ελλάδα. Ερωτηματικό είναι αν θα μείνει ο Φώτσης λόγω ηλικίας και καθότι είχε μικρή συμμετοχή. Το ιδανικό για τον ΠΑΟ θα ήταν να αποκτήσει ένα καλό 4αρι (π.χ. Ντόελμαν) κι ένα 4-5αρι ακόμα αθλητικό. Και έτσι ο Πασκουάλ ήδη χτενίζει την αγορά.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά στο μυαλό του και ειδικά ο Σφαιρόπουλος. Η ομάδα δείχνει πιο μπερδεμένη από ποτέ, καθώς αρχικά θέλησε να απεξαρτηθεί αγωνιστικά από τον Σπανούλη που κλείνει τα 35 και ξάφνου διαφαίνεται η προοπτική να γίνει πιο εξαρτημένη από ποτέ, από αυτόν και τον Πρίντεζη, που επίσης σταδιακά μεγαλώνει. Αν ο Ολυμπιακός διώξει όπως ακούγεται τον Γκριν, που απέκτησε για τον ρόλο του αντί - Σπανούλη, το πράγμα μπλέκει. Βασικά ο Ολυμπιακός κράτησε την βάση του, προπονητή και αρχηγό-ηγέτη και έμεινε ο υπαρχηγός (Πρίντεζης) και ο τρίτος της παρέας ο Μάντζαρης. Αυτό ήταν το πρώτο μέλημα της ΚΑΕ που για να τους κρατήσει στο λιμάνι ανέβασε για τους δύο παίκτες μισό εκατομμύριο το μπάτζετ. Επεκτείνει το συμβόλαιο του εξαιρετικού φέτος Μιλουτίνοφ, που αργεί για το ΝΒΑ, έχει και Παπαπέτρου - Παπανικολάου - Αγραβάνη και μια ισχυρή Ελληνική βάση. Το θέμα είναι οι ξένοι όμως. Απ' ότι φαίνεται λογικά Λοτζέσκι ( τραυματισμοί και πολλά τα λεφτά), Γιανγκ ( δεν επέστρεψε ουσιαστικά ποτέ από τον τραυματισμό του) αποχωρούν. Η έκπληξη είναι ότι δεν θα προταθεί ανανέωση ως όλα δείχνουν στον Χάκετ, αν και ο Ιταλός θέλει να παραμείνει. Η έκπληξη είναι ο Γκριν που το σκέφτονται στο λιμάνι αν προχωρήσουν στην οψιόν του. Συνεπώς καθώς αποχωρεί και ο Ουότερς, ο μόνος ξένος σίγουρος μετά τον Μιλουτίνοφ είναι ο Μπιρτς αν και στο τέλος φάνηκε λίγο "χαλασμένη" η σχέση του ( πτώση απόδοσης, καυγάς με Σφαιρόπουλο κτλ).

Ο ΝΕΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βασικά ο Ολυμπιακός λοιπόν ξεκινά από μια βάση με Σπανούλη - Μάντζαρη στην περιφέρεια,Παπανικολάου - Παπαπέτρου στο "3", Πρίντεζη - Αγραβάνη στο "4" και λίγο στο σέντερ ο δεύτερος εξ ανάγκης. Πιο πίσω για 5ος λογικά στην περιφέρεια ο νεαρός Τολιόπουλος ( φεύγει ο Αθηναίου), αλλά με τους τραυματισμούς σε μια γεμάτη σεζόν θες πιο πρωτοκλασάτο ( είδαμε τι έγινε φέτος). Υπάρχουν και Μιλουτίνοφ - Μπιρτς (πιθανότατα) στο σέντερ. Συνεπώς ο Ολυμπιακός αν φύγει ο Γκριν ψάχνει τουλάχιστον δύο πρωτοκλασάτους ξένους περιφερειακούς ( ακούγεται ο Τζάκσον της ΤΣΣΚΑ), αλλά θα χρειαστεί και δεινό σκόρερ. Θέλει και δύο ξένους στο 4-5 ή στο 4-3 και 4-5. Βασικά θέλει καλό παίκτη για να καλύψει μαζί με τον Πρίντεζη την θέση "4" αλλά και να κατεβαίνει στο "3" (για πιθανούς τραυματισμούς). Εκτός αν πάρει 4-5αρι οπότε αλλάξει το πλάνο και ενισχύσει και με τρίτο ξένο την περιφέρεια ( παίκτη που να ανεβαίνει και στο "3" όμως σε αυτή την περίπτωση). Συνεπώς ο Ολυμπιακός ψάχνει τουλάχιστον τρεις καλούς ξένους (Αμερικανούς).

Το ερώτημα είναι βασικά πια ο Γκριν και αν η ομάδα θα πάρει καλό σκόρερ ή θα έχει τον Σπανούλη πάλι πρώτο βιολί με ότι αυτό συνεπάγεται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK