Το ματ Μπαρτζώκα και τα καταστροφικά μπλακ άουτ

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήγε με αξιώσεις νίκης στην Βαρκελώνη καθώς είναι φέτος ενισχυμένος και φιλόδοξος όπως τις παλιές καλές εποχές. Με την λογική αυτή πας για νίκη και στα μεγάλα εκτός έδρας παιχνίδια και άλλωστε είχε αγγίξει ένα μεγάλο διπλό βασικά στην Μαδρίτη αλλά και στην Μόσχα. Συνυπολογίζοντας και τις συνθήκες της αντιπάλου, μέχρι και φαβορί προέκυπτε ο ΠΑΟ!

Καθώς η Μπαρτσελόνα ήταν σχεδόν μισή χωρίς Ναβάρο, Ρίμπας, Λουάλ και με τους Ντόελμαν -Κλαβέρ από τραυματισμό και την υπόλοιπη ομάδα καταπονημένη. Και από 3 συνεχόμενες ήττες που δυσκολεύόταν να περάσει και τους 60π!Και με τον ΠΑΟ χωρίς Γκιστ αλλά με τον Τζέιμς να έχει επιστρέφει.

ΜΑΤ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

Στο παρκέ είχαμε όμως πλήρη επικράτηση της Μπαρτσελόνα και του Μπαρτζώκα στον Πασκουάλ. Οι "πράσινοι" δεν έκακαν ούτε τα μισά απ όσα είχαμε επισημάνει στο άρθρο μας για την αναμέτρηση και με τον Έλληνα προπονητή να κάνει ρουά ματ στον Ισπανό που επέστρεψε στο γήπεδο που ανδρώθηκε,όλα ήταν εύκολα για τους Καταλανούς. Η ήττα σαν ήττα δεν λέει και πολλά, δηλαδή δεν λέει τίποτα για τον Παναθηναϊκό.

Εντός προγράμματος ήταν και βασικά και η ομάδα είναι εντός προγράμματος καθώς η ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ τον πάει κάπως πίσω αλλά ήταν σε ματς ειδικών συνθηκών. Συνεπώς όσον αφορά το κυνήγι της πρόκρισης ο Παναθηναϊκός είναι εντός πλάνου. Ομως η εμφάνιση και εικόνα σε συνδυασμό με τις δικαιολογημένες υψηλές προσδοκίες προβληματίζουν.

ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ματς που περίμενε να κτυπήσει μέχρι τέλους και εύκολα. Μια ομάδα ενισχυμένη που με άνεση σκοράρει 80π,κατέβηκε κάτω από τους 60! Το χειρότερο είναι ότι και πάλι είχε νεκρά διαστήματα και μπλακ άουτ που μας έχει συνηθίσει και είναι απαράδεκτα και καταστροφικά στο επίπεδο αυτό .

Και στην 3η περίοδο ,για 6' πέτυχε μόλις ένα καλάθι με τον Ρίβερς! Και για 6 ' στην 3η έμεινε στο μηδέν! Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν αντέδρασε ποτέ και η μείωση από το 61-44 στο 32' του σκορ,ήταν προϊόν της χαλάρωσης λόγω κόπωσης της Μπάρτσα. Ο Πασκουάλ για ένα ακόμα παιχνίδι σε ματς που στραβώνει δεν έκανε τίποτα και στο καταστροφικό εξάλεπτο αλλά και γενικότερα και δεν δείχνει να έχει βρει αντίδοτο στην αδυναμία του να επέμβει στο παιχνίδι.

Και έτσι ο γάτος Μπαρτζώκας πέτυχε μια σημαντική νίκη και για την ψυχολογία και για την διαφορά και ζεσταίνει το κλίμα για την δύσκολη συνέχεια ενώ είχε μείνει πίσω.

ΤΟΝ ΕΠΝΙΞΕ Η ΑΜΥΝΑ

Η άμυνα της Μπάρτσα έπνιξε τον ΠΑΟ που είχε 2/10 τρίποντα στο ημίχρονο και μόλις μια ασίστ από τον Καλάθη. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε εξαιρετική άμυνα με παγίδες και στον χώρο και είχε τρομερές αποστάσεις σε άμυνα και επίθεση.

Βρήκε τα πλάγια σουτ που λέγαμε και ας ήταν περιορισμένος σε όλα τα επίπεδα ο Ράις (από τα λίγα σημεία που οι "πράσινοι" πέτυχαν τον στόχο τους). Ο Τόμιτς με 10 γρήγορους πόντους κυρίαρχησε στην ρακέτα και μαζι με τον Ντόρσεϊ έφθειραν τον μαχητικό Σίνγκλετον που δεν είχε συμπαράσταση καθώς ο Μπουρούσης προέρχονταν και από ασθένεια και ήταν καταβεβλημένος.

Η Μπάρτσα πήρε τα ριμπάουντς (33-29),είχε 10/23τρ την ώρα που ο ΠΑΟ τα έσπαγε με 4/26 και για την ακρίβεια βγάζοντας από την εξίσωση τον Φελντέιν που είχε 3/5,όλη η υπόλοιπη ομάδα είχε 1/21!!!! Έτσι δεν πας πουθενά μιας και δεν έχει παίκτη να πάιξει με πλάτη στο καλάθι και να πάρει πόντους από εκεί..

Με τον Τζέιμς κακό με 1/8 σουτ και τον Παππά να χάνει και λέι απ, ο Παναθηναϊκός είναι και ευχαριστημένος που έφαγε μόνο 15π από μια μέτρια Μπαρτσελόνα. Άλλωστε είχαμε πει μόνο αν πας στους 75-80π κερδίζεις, δηλαδή μέσω της επίθεσης.

ΤΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ ΤΑ 1/21 ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Τα νέα μπλακ άουτ, η στασιμότητα και μηδέν αντίδραση του Πασκουάλ από τον πάγκο, ο κακός Τζέιμς, η αφλογιστία πλην Φελντέιν, η ανυπαρξία Καλάθη (1 ασίστ!) στην δημιουργία για πρώτη φορά φέτος, φέρνουν ανησυχία στον ΠΑΟ για την δύσκολη συνέχεια που έχει μέσα Γαλατά και Φενέρ καπάκι και μετά Μιλάνο και Καζάν εκτός και Μπασκόνια μέσα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Και λιγότερο από 2 νίκες θα τον βάλουν σε μεγάλους μπελάδες. Το ματς μετά το δεκάλεπτο στράβωσε σταδιακά με την Μπάρτσα να παίρνει διαφορές και το τέλος ήρθε μετά το 24'(43-40). Η Μπάρτσα έτρεξε ένα 14-0(57-40) και καθάρισε. Ο ΠΑΟ έμεινε στα τελευταία 6' της 3ης περιόδου χωρίς πόντο!

Συνεπώς ένα μπλακ άουτ στο διάστημα 11' (22-23) -18' (33-25) που πετυχαίνει σε 7' ένα καλάθι και πλήρης αφλογιστία στο διάστημα 24'-30' που δέχθηκε ένα 14-0 και έμεινε άποντος! Με όλα αυτά είναι φανερό ότι έχασε από την επίθεση και την μηδαμινή αντίδραση από τον πάγκο. Και με 1/21τρ των 11 παικτών,τον Καλάθη να έχει μια ασίστ και τα δύο μπλακ άουτ,αν δεν ανακατέψεις την τράπουλα, λες και ευχαριστώ πολύ για την γλυκιά ήττα των 15π!

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΓΚΙΣΤ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Τεράστια η απουσία του Γκιστ στις περιστροφές στην άμυνα ειδικά αλλά και σε ενέργεια. Ο Πασκουάλ ήταν σαν να μην κάθονταν στον πάγκο καν. Ο Σίνγκλετον ξεκίνησε με 10π στην 1η περίοδο, μετά κουράστηκε μόνος και έμεινε στους 12.

Ο Φελντέιν ο καλύτερος με 3/5τρ και 13π αλλά πολλοί όταν όλα είχαν κριθεί. Ο Καλάθης 13π,συμπαθητική άμυνα, αλλά μηδέν (1 ασίστ) δημιουργία για Καλάθη ειδικά... ο Μπουρούσης ανύπαρκτος αλλά με δικαιολογία, είχε 0/5 σουτ και 5 λάθη σε 16'!

Ο Τζέιμς σαν να έπαιζε σε αλάνα με 1/8 σουτ και 0 ασίστ! Δεν έπαιξε μαζί με τον Καλάθη. Στα ρηχά Ρίβερς-Νίκολς (μαζί 0/5τρ). Ο Φώτσης κακώς δεν πήρε καν σουτ, ο Γκάμπριελ ψάχνει να βρει πατήματα σαν νέος και ο Παππάς άστοχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ένας Παναθηναϊκός χαμένος στις αλλαγές
Το διπλό κέρδος από τη νίκη στην Πόλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK