Το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού και η δουλειά στην επίθεση

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον Ολυμπιακό που γνωρίζει να ξεπερνάει τις "βαριές" ήττες, όπως αυτή στην Μπασκόνια και να επανέρχεται δυναμικά στο δρόμο των νικών. Σημειώνει τα μεγάλα κέρδη των "ερυθρόλευκων", ενώ παράλληλα τονίζει τη δουλειά που πρέπει να γίνει στην επίθεση.

Το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού και η δουλειά στην επίθεση

Μετά την συντριβή στην Βιτόρια προ ημερών, είχα γράψει ότι δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικά λόγος ανησυχίας στον Ολυμπιακό. Φυσικά, όπως είχαμε επισημάνει κανείς παίκτης δεν βαριέται ή παρατάει παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι όμως ότι όπως και στη δουλειά μας όταν μια μέρα δεν μας πάει και... χαλιόμαστε, όλα πάνε στραβά, κάπως έτσι είναι και στο μπάσκετ.

Όταν ένα παιχνίδι στραβώσει σε έναν... μαραθώνιο όπως η φετινή Euroleague, είναι λογικό να κάτσει και η συντριβή. Δεν σημαίνει ότι ο αθλητής παρατάει το ματς με την έννοια της αδιαφορίας, αλλά δεν μπαίνει και στην νοοτροπία του οπαδού ότι έχει σημασία η ήττα με 10 ή με 30 πόντους.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Ο Ολυμπιακός λοιπόν περίμενε την επικίνδυνη Μακάμπι που πάντως αν και καλύτερη φέτος από πέρσι, δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του Μπλατ που πήρε τον τίτλο πριν μερικά χρόνια στο Μιλάνο. Η Μακάμπι είναι ένα σύνολο... σοφτ και άναρχη με πολύ αμερικάνικο μπάσκετ. Εξ αρχής βάσει λογικής εάν η ελληνική ομάδα την πάει στο μπασκετικό... ξύλο θα την βγάλει από το ρυθμό της και δύσκολα θα χάσει.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός ξέχασε την Μπασκόνια, μπήκε αποφασισμένος και δυναμικός στο ΣΕΦ, καθαρίζοντας ένα... πονηρό παιχνίδι. Μια και η κακή εικόνα και ο φόβος ντεφορμαρίσματος των "ερυθρολεύκων" σε συνδυασμό με το brand της Μακάμπι και την επιστροφή του ηγέτη Κόουλ, έφερνε δεύτερες σκέψεις.

Ο Ολυμπιακός όμως έπιασε από τον... λαιμό με το καλημέρα την αντίπαλο και την έπνιξε. Μετά το 16-15 στο 7' ,οι γηπεδούχοι με 10π. συνεχόμενους του Μακ Λιν(!) έτρεξαν ένα 12-1 και πήγαν στο 28-16 στο 12' με ένα εκρηκτικό κλασικό τους πεντάλεπτο. Με πλουραλισμό στην επίθεση και με πολύ πάθος, ενέργεια και αφετηρία την άμυνα, η διαφορά πήγε στους 20π. από το μέσο της 3ης περιόδου και δεν έπεσε ποτέ. Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν χαλάρωσε και στην 4η περίοδο που κάνει την κοιλιά του πήρε τα ριμπάουντ (48-29), είχε 27 ασίστ δείγμα ομαδικότητας και σωστής λειτουργίας, μονοψήφιο νούμερο στα λάθη (9) και 9/26τρ.

Τον χάλασε ο μικροτραυματισμός του ΜακΛιν, άλλα μοιράστηκε ο χρόνος και οι πόντοι. Κανείς δεν έκανε κάτι τρομερό και ο Ολυμπιακός κέρδισε με το σύνολο όπως συνηθίζει

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ

Το μεγάλο κέρδος του φετινού Ολυμπιακού είναι ότι οι κακές εμφανίσεις και οι ήττες μένουν στο χρονοντούλαπο. Οι παίκτες δεν επηρεάζονται και δεν χαλάει το μυαλό τους. Δεν έχει... στραβώσει καν από τις 3 ήττες στην Α1 και οι "ερυθρόλευκοι" αλλάζουν κουμπί εύκολα και αυτό σε ένα... μαραθώνιο είναι σημαντικό.

Όπως και το ότι η ομάδα ακόμα δεν έχει κάνει σοβαρή "κοιλιά", αλλά αποσπασματικές κακές έως πολύ κακές ήττες. Μετά την 20αρα στη Βαρκελώνη και την ήττα από τον ΠΑΟ, μέσα, πήγε και κέρδισε στην Πόλη την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ.

Έπειτα από την ήττα στο Μπάμπεργκ με τραγική 4η περίοδο που σκόραρε 7π. και δέχθηκε ένα 15-0, επικράτησε μισός της ΤΣΣΚΑ στο Φάληρο και της Εφές στην Πόλη. Στη συνέχεια της συντριβής στην Μπασκόνια ρίχνει 30π. στην Μακάμπι. Απλά, ο Ολυμπιακός διαχειρίζεται εξαιρετικά τις κακές του μέρες και δεν χάνει δυνάμεις σε μια ήττα για να την μαζέψει. Προτιμά να είναι πανέτοιμος στο επόμενο παιχνίδι για να βγάλει αντίδραση

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο Σφαιρόπουλος έχει δουλειά για τη συνέχεια. Η ομάδα του μαζί με την Φενέρ έχει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, ωστόσο έχει και την χειρότερη επίθεση. Οι 94π. με την... σοφτ και... λάιτ Μακάμπι δεν λένε και πολλά.

Οι Αμερικανοί παραμένουν σε μέτρια κατάσταση. Οι Τόμπσον - Ρόμπερτς δηλαδή που είχαν 2/8 και 2/6σ. αντίστοιχα ενώ και ο Στρέλνιεκς δείχνει ντεφορμέ.

Η ομάδα θέλει δουλειά στην επίθεση για τα δύσκολα παιχνίδια. Ακολουθούν δύο ματς εκτός με Χίμκι (Πέμπτη 18/1) και με τον Αστέρα στο Βελιγράδι την επόμενη εβδομάδα. Και αν συμπεριλάβουμε και τα ματς με Φενέρ μέσα και Ρεάλ στην Μαδρίτη είναι μια τετράδα... φωτιά χωρίς κανένα ματς εξασφαλισμένο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK