Το πιο απολαυστικό καλοκαίρι για τους μπασκετικούς έρχεται!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για ένα καλοκαίρι γεμάτο απόλαυση για τους μπασκετικούς φαν και τους οπαδούς των ομάδων. Οι αλλαγές στον προπονητικό χάρτη αναμένονται τεράστιες, ηχηρές και με μπόλικη... ίντριγκα. Διαβάστε ποιοι "φλερτάρουν" με ποια κλαμπ.

Το πιο απολαυστικό καλοκαίρι για τους μπασκετικούς έρχεται!

Ζούμε σε μια εποχή που όλοι σχεδόν οι μπασκετικοί συμφωνούν ότι έχουμε έλλειψη καλών προπονητών και για την ακρίβεια νέων προπονητών. Επί της ουσίας όμως έχουμε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έλλειψη νέων, αλλά επιτυχημένων σε υψηλό επίπεδο προπονητών μιας και οι ταλαντούχοι δεν έχουν την εξέλιξη που περίμεναν οι ειδικοί και δεν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο των παλιών μεγάλων κόουτς της σέρβικης σχολής.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ... ΓΟΥΣΤΑ

Το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι θερμό! Πολλές ομάδες μπορεί να πάνε σε αλλαγή στον πάγκο τους και συνεπώς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πού θα πάει ποιός, και ποιοί θα αφήσουν τις ομάδες τους, καθώς έχουμε καλά ονόματα έτοιμα για μετακίνηση...

Η ΤΣΣΚΑ αν δεν πάρει το τρόπαιο και φέτος είναι πιθανό να αλλάξει τον Ιτούδη. Στον Ολυμπιακό υπάρχει πίεση για τον Σφαιρόπουλο. Η Ρεάλ αν αποτύχει και φέτος μπορεί επίσης να τραβήξει χωριστούς δρόμους με τον Λάσο.

Η Μπαρτσελόνα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κοιτάξει μεγάλο όνομα, αφού έδιωξε τον Αλόνσο και πήρε τον γερόλυκο Πέσιτς που έχει και θέματα και μάλλον θα πάρει διοικητικό πόστο. Ακόμα και η Βαλένθια με το Μιλάνο μπορεί να πάνε σε αλλαγές .

Το βέβαιο πάντως είναι ότι στην Τουρκία είχαμε αλλαγή δεδομένων και στροφή πάλι στην τουρκική... δεξαμενή.

Οι τουρκικές ομάδες έχοντας χρήμα, πήγαν τα τελευταία χρόνια σε λύσεις από το εξωτερικό, ωστόσο απέτυχαν.

Έτσι η Εφές έφερε πίσω τον έμπειρο Τούρκο, Αταμάν και ήδη πήρε το Κύπελλο και αναθάρρησε. Ενώ και η Γαλατά έφερε πίσω τον Μαχμούντι. Ο Ζοτς είναι ακλόνητος στην Φενέρ, βεβαίως βεβαίως.

ΣΑΡΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΣΑ

Το πιο "καυτό" όνομα είναι αυτό του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που θέλει όλη η Ευρώπη και βασικά η αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, όπως επίσης και η αγαπημένη του Μακάμπι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τους Καταλανούς για την επιστροφή στην Βαρκελώνη. Ο Σάρας είχε ακουστεί και για τον ΠΑΟ που έχει όμως τον Πασκουάλ. Όπως όλα δείχνουν πάντως ο Λιθουανός είναι πλέον έτοιμος και ώριμος για το μεγάλο βήμα μετά από μια τρομερή διετία στην Ζαλγκίρις.

Η Μπάρτσα έδιωξε τον Αλόνσο μετά τον Μπαρτζώκα, δεν μπορεί να βρει ένα νέο τεχνικό να χτίσει πάνω του και πήρε τον γερόλυκο Πέσιτς για να βγει η σεζόν. Το... όνειρό της είναι ο Σάρας και λέγεται ότι θα του δώσει την ευκαιρία να φτιάξει την ομάδα από την αρχή χωρίς υποχρέωση να κρατήσει ούτε παίκτη και με μπάτζετ πάνω από 20.000.000 ευρώ!

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Τα άλλα μεγάλα ονόματα είναι του Μπλατ που μάλλον θα αφήσει την Νταρουσάφακα που μείωσε το μπάτζετ. Ο Αμερικανός θέλει να πάει στην αγαπημένη του Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ, ειδάλλως θα εξετάσει όλες τις περιπτώσεις.

O πρωταθλητής Ευρώπης με την Σλοβενία, ο Σέρβος Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι ένα "δυνατό" όνομα αν και είναι χρόνια ασίσταντ στο ΝΒΑ και τα τελευταία χρόνια στην Γιούτα.

Αν αποφασίσει να έρθει στην Ευρώπη θα είναι στόχος πολλών.

Πάμε και στους υπόλοιπους...

Ο έμπειρος Κροάτης Περάσοβιτς είναι κόουτς πρώτης γραμμής αλλά απέτυχε στην Εφές και δεν θα είναι εύκολο να πάρει ομάδα πρώτης γραμμής. Καλοβλέπει το Μιλάνο που παίζει μπάσκετ δικιάς του σχολής. Τα άλλα δύο καλά ονόματα είναι ο Ιταλός Τρινκέρι και ο Ράντονιτς.

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής, έφυγε από την Μπάμπεργκ προ ημερών αν και οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες τη μικρή Γερμανική ομάδα. Και με πολλές απουσίες χρεώθηκε τη κακή πορεία και χαμηλή πτήση στην λίγκα που άλλοτε ήταν αήττητη η πρωταθλήτρια.

Υπερβολική εξέλιξη για ένα προπονητή που θεωρείται από τους πιο διαβασμένους και που αλλάζει τα παιχνίδια με τις επιλογές του μέσα σε αυτό.

Από την άλλη δεν έχει δουλέψει σε ομάδα με πίεση πρωταθλητισμού και με βεντέτες και αυτό είναι ένα θέμα καθώς έτσι απέτυχε και στην Εθνική μας. Αν και πλέον είναι πιο... γινωμένος.

Λογικά θα του δοθεί η ευκαιρία για κάτι μεγάλο και θεωρείται φαβορί για το Μιλάνο ήδη και σαν Ιταλός που είναι άλλωστε.

Για την Μπάμπεργκ ακούγεται ο Σέρβος Ράντονιτς που οδήγησε σε επιτυχίες τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά δεν συνέχισε φέτος για οικονομικούς λόγους. Επίσης, δεν έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο, θα βρει όμως μια ευκαιρία και αυτός για να δείξει την αξία του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK