Το πρόβλημα των "αιωνίων" για καλό Αμερικανό

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ψάχνουν Αμερικανούς για την περιφέρεια, αλλά τα νέα οικονομικά δεδομένα είναι τροχοπέδη στα σχέδιά τους. Σχόλιο του Σωτήρη Γεωργίου.

Το πρόβλημα των "αιωνίων" για καλό Αμερικανό

Τα πράματα δεν πάνε και πολύ καλά για τους "αιώνιους" στο μεταγραφικό παζάρι και ήδη έχουμε σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει τους λόγους.

Tο πρόβλημα αρχίζει και μεγαλώνει επικίνδυνα και ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό που έχει ανάγκη και περισσότερες κινήσεις. Τα χέρια των ελληνικών ομάδων όμως που πληρώνουν δύο φορές και κάτι το κάθε συμβόλαιο είναι τεράστιο. Καθώς μια πρότασή τους σε ένα παίκτη μπορεί να φανεί μικρή από τα λεφτά των Τούρκων και των Ρώσων και τότε η ελληνική ομάδα για να την πλησιάσει θα την πληρώσει και 2 φορές πάνω! Συνεπώς είμαστε σε μια περίεργη εποχή.

ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΝΒΑ

Ο Ολυμπιακός με την παραμονή Σπανούλη δεν βιάζεται καθώς θωράκισε και το σέντερ με τον Μπιρτς και πλέον περιμένει τον Γουάιτ στο 4αρι χωρίς να καίγεται. Ψάχνει καλό περιφερειακό. Ο Παναθηναϊκός όμως ψάχνει πολλά. Και οι ομάδες μας βλέπουν την δυσκολία υπογραφής.

Παλιά ήταν τα λεφτά της Κίνας, αλλά οι Αμερικανοί προτιμούν Ευρώπη. Η αύξηση του Σάλαρι Καπ κατά 25εκ στο ΝΒΑ κάνει εύκολο να πάρουν ένα παίκτη καλό της Ευρώπης με διπλά χρήματα εκεί και ας μην τους βγει. Συνεπώς το δέλεαρ του ΝΒΑ είναι μεγάλο για τους αθλητές που ζητούν και σχετικό όρο ακόμα και για φέτος!

Αλλά και οι προτάσεις που περιμένουν από Τουρκία, Ρωσία και τα μεγάλα κλαμπ στην Ισπανία με διπλά χρήματα, που σημαίνει ότι για τις ελληνικές ομάδες μια αρχική πρόταση για να ισοσκελιστεί θα πάει 3-4 φορές πάνω από το αρχικό βασικό νούμερο! Αρα μεγάλο πρόβλημα και ακόμα μεγαλύτερο στην περιφέρεια.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

Ο Λάνγκφορντ έμεινε στην Ούνίξ, ο Ντιλέινι είδε την τιμή του από το 1εκ να εκτοξεύεται στα 2,5(!) αλλά μάλλον πάει προς ΝΒΑ αν και εδώ είχε σίγουρη Μπαρτσελόνα και Νταρουσάφακα. Ο Μακόλουμ της Γαλατά πχ ή ο Γκούντελοκ που ήταν ΝΒΑ, είναι παίκτες που κοστίζουν πλέον στα 2εκ με την λειψανδρία που υπάρχει.

Άρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε μακρύ καλοκαίρι αν περιμένουν οι ομάδες μας κλασάτα ονοματα. Εδώ ο Γουαναμέικερ της Μπάμπεργκ που δεν έιναι κάτι τρομερό, από τα 350χιλ πήγε στο 1,3 στην Νταρουσάφακα που σημαίνει σχεδόν 3εκ για μια ελληνική ομάδα! Ασύλληπτο νούμερο να δώσει για ένα απλά συμπαθητικό παίκτη ελληνική ομάδα, εκτός κάθε λογικής.

ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ

Συνεπώς οι ελληνικές μας ομάδες έχουν δύσκολο δρόμο. Τους λίγους καλούς περιφερειακούς Αμερικανούς τους θέλουν τα κλαμπ με τα πολλά χρήματα και γλυκοκοιτάζουν και το ΝΒΑ. Αρα τους κλασάτους μάλλον τους ξεχνάμε. Και εδώ είναι και το πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός πχ δεν θέλει παίκτες πειράματα τύπου Στρόμπερι και Όντομ στην περιφέρεια που ο Σπανούλης στην Ευρωλίγκα είχε από πέρσι πρόβλημα και φέτος είναι συν ένα χρόνο και με Μάντζαρη-Χάκετ δίπλα αν δεν πάρεις παίκτη κλάσης θα έχεις μεγάλο πρόβλημα.

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ

Τα ίδια ισχύουν και για τον Παναθηναϊκό στη μετά Διαμαντίδη εποχή. Άντε βρες παικταρά πλέον. Μόνο παίκτες που βλέπουν σαν σκαλοπάτι τις ελληνικές ομάδες έρχονται τώρα και αυτοί δεν κάνουν την διαφορά που χρειάζονται ειδικά στην περιφέρεια οι δύο "αιώνιοι".

Συνεπώς θα πρέπει Σφαιρόπουλος και Πεδουλάκης να οπλιστούν με τεράστια υπομονή και αβέβαιο μέλλον και να περιμένουν κάποιο μικρο θαύμα ειδάλλως να ψάξουν λαβράκια από το NBDL και τα Σάμερ Λιγκ ή παίκτες τύπου Άνταμς που μπορεί να βγουν ή να μην βγουν ποτέ και να διαμορφώσουν ανάλογα και την σεζόν. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Γουαναμέικερ έκλεισε στη Νταρουσάφακα
Ο Ντιλέινι οδεύει προς ΝΒΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK