Το σταυρόλεξο του Σφαιρόπουλου με Σπανούλη - Μπράουν

Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός στο ΣΕΦ, αφού είχε έναν Σπανούλη βγαλμένο από τα παλιά. Πόσο θα αντέξει όμως ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων"; Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που αποκτήθηκε ο Μπόμπι Μπράουν, που πλέον πρέπει να μάθει να ζει μαζί με τον "Kill Bill". Σχολιάζει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Το σταυρόλεξο του Σφαιρόπουλου με Σπανούλη - Μπράουν
brown spanoulis

Ο Ολυμπιακός βιώνει μια έντονη εβδομάδα μετά το σοκ της απώλειας του κυπέλλου στην Κρήτη από την ΑΕΚ, την απόκτηση παίκτη, το άγχος και την πίεση που έπιασε πάλι λιμάνι. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ένα ματς με "πρέπει", αυτό κόντρα στην Βαλένθια στο ΣΕΦ και έτσι το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά στην μάχη για το πλεονέκτημα της έδρας, καθώς είμαστε στην τελική ευθεία της Ευρωλίγκα.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

Σαφώς η νίκη του Ολυμπιακού δεν του δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζει. Αυτό καθώς έπαιξε με την πρωταθλήτρια Ισπανίας που την περασμένη αγωνιστική έκανε το "μπαμ" με την ελλιπή ΤΣΣΚΑ, αλλά από την άλλη βρήκε μια αδιάφορη ομάδα και με πολύ περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά. Η ελληνική ομάδα ήθελε να καθαρίσει την μπουγάδα νωρίς-νωρίς και να μην έχει άγχος αλλά τελικά... αγχώθηκε.

Ξεκίνησε με την συνήθη τακτική του στο ΣΕΦ, δηλαδή με πάθος στην άμυνα, καθώς δέχθηκε 3π στα πρώτα 5' προηγήθηκε με 13-3 δείχνοντας ότι δεν έχει όρεξη για αστεία και κινδύνους στην αλώβητη σχεδόν έδρα του. Όμως παρουσίασε πάλι τα νεκρά του διαστήματα και οι 11π έγιναν γρήγορα ντέρμπι με το σκορ στο 28-26 στο 15' αθόρυβα.

Η άμυνα δεν λειτούργησε σωστά μετά το 5λεπτο που δέχθηκε 36π σε 15' και έτσι η Βαλένθια κόλλησε κοντά (40-39ημ). Στο 29' ο Ολυμπιακός έδειξε πάλι ότι θα καθαρίσει το παιχνίδι (60-48) αλλά πάλι κόλλησε και έγινε θρίλερ (68-67 στο 37'). Εκεί χρειάστηκε πάλι τον Σπανούλη με 7 συνεχόμενους πόντους και την έδρα και την κλάση απέναντι σε μια ελλιπέστατη ομάδα για να γλιτώσει το σοκ.

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το σοκ του κυπέλλου και κέρδισε χωρίς να αρέσει. Χρειάστηκε τον Σπανούλη σε μια από τις καλύτερες βραδιές του, καθώς είχε ντράιβ, δυνάμεις και τέλειωσε το ματς με 25π. Εξαιρετικά ποσοστά, 9 ασίστ και το σημαντικότερο, μόλις ένα λάθος! Ασφαλώς τον βόλεψε ότι δεν είχε σοβαρούς αντιπάλους στην άμυνα (Γκριν) ή αγνώστους βασικά (Αμπάλντε) ή επίσης μεγάλης ηλικίας. Σωστά όμως διάβασε και καθάρισε το ματς.

* Ο Σφαιρόπουλος πρέπει να προβληματιστεί. Η ομάδα του έχανε εντός έδρας από ένα μέτριο αντίπαλο, με διψήφιες διαφορές και πως κόλλαγε στην επίθεση περιμένοντας μόνο τον Σπανούλη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Και στο διάστημα 29'-37', σκοράρει 8π δηλαδή 8π σε ισάριθμα λεπτά κάνοντας πάλι "κοιλιά" στην 4η περίοδο.

* Ο Ολυμπιακός δικαίωσε πάλι την εκτίμηση ότι για να φτάσει στους 80π θα πρέπει να κάνει παιχνίδι από τα παλιά ο Σπανούλης ή να έχει πολλά τρίποντα με καλά ποσοστά. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 4/18τρ και γι αυτό χρειάστηκαν τους 25 του αρχηγού τους.

* Ο Σφαιρόπουλος είναι αποφασισμένος να ζήσει και να... πεθάνει με τους Έλληνες παίκτες. Η πεντάδα των Ελλήνων (4 δηλαδή πλην Μιλουτίνοφ) είχαν πάνω από 27' συμμετοχή. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

* Στα θετικά ότι ξαναβρίσκει τον εαυτό του ο Μιλουτίνοφ που είχε 15π με 7/8δ μετά το επίσης καλό ματς με την ΑΕΚ. Και ο Μάντζαρης ήταν καλός μετά από καιρό.

* Ένα σημαντικό θέμα που θα μεγαλώσει με την απόκτηση και του Μπράουν, είναι ο πιο σταθερός περιφερειακός ο Στρέλνιεκς. Ο Λετονός δείχνει να χάνει πολύ χρόνο και αυτό τον επηρεάζει πολύ, καθώς έπαιξε μόλις 11' και δεν σκόραρε καν και είναι καθαρά εκτός πνεύματος.

* Για μια ακόμα φορά Ρόμπερτς και Τόμπσον (ειδικά αυτός) ήταν σαν να μην υπήρχαν. Ο πρώτος έπαιξε μόλις 13' με 4π και ο δεύτερος 8' με 2π. Ο Μακ Λιν επίσης κακός (2π) και ο Γουίλτζερ όπως και με την ΑΕΚ εκτός πνεύματος (στο κύπελλο 3φ σε 1,5 λεπτό και χτες 2φ σε 2'!)

* Ο Παπανικολάου είχε 11π-10ριμπ, ο Πρίντεζης κουρασμένος πάλι, ο Παπαπέτρου λίγα πράματα που έπαιξε στο "4".

* Κλειδί ο περιορισμός με τις βοήθειες και τις αλλαγές στην άμυνα, της πλήρους εξουδετέρωσης ειδικά από Μιλουτίνοφ του Πλάις (άποντος) και του Ντούμπλεβιτς (1/8σ).

* Πολλές πάλι οι χαμένες βολές (12/19).

*Δεν ήταν και λίγος ο κόσμος μετά το κάζο με την ΑΕΚ αν και οι 7-8000 για τις επιτυχίες της ομάδας αυτής είναι λίγοι.

* Στην 12αδα μπήκε ο Τίλι που σταδιακά θα πάρει και χρόνο.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Τελικά ο Ολυμπιακός έχοντας την χειρότερη επίθεση στην Ευρωλίγκα υπέκυψε στην πίεση του κόσμου και του...facebook και απέκτησε παίκτη με την προσθήκη του Μπόμπι Μπράουν. Άγνωστο γιατί δεν έκοψε άλλον παίκτη αν και δεν έχει θέμα έχοντας την Ευρωλίγκα που χρειάζεται βάθος.

Άλλωστε αν δεν έχουν θέμα οι Ρόμπερτς -Τόμπσον, αφού θα έπαιρναν αποζημίωση, δεν αλλάζει κάτι και θα έχουν και την ευκαιρία τους πάλι όπως και ο Γουίλτζερ που με την επιστροφή πάντως του Τίλι θα χάσει χρόνο και θα περιοριστεί πολύ. Ο Σφαιρόπουλος έψαχνε παίκτη στην περιφέρεια αν και θα ήθελε δύο ακόμα όπως ένα καλό περιφερειακό αμυντικό, για να μην έχει πρόβλημα στις ατομικές άμυνες.

Τέτοιος παίκτης με εμπειρία στην Ευρώπη και χωρίς να έχει παίξει σε ομάδα της Ευρωλίγκα δεν υπάρχει. Θα ήθελε και ένα αθλητικό σέντερ αλλά δεν βρίσκουν ακόμα ακριβότερες ομάδες που ψάχνουν. Αντίθετα κοντό βρίσκεις πιο εύκολα.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΚΤΗ

Σαφώς μπορούσε να πάρει καλύτερο παίκτη ο Ολυμπιακός. Θα μπορούσε να πάρει πχ τον Ουίμς που όμως είναι ακριβός και εκτός αυτού έχει και ένα ιδιόρρυθμο χαρακτήρα που δεν πολυταιριάζει με τον Σφαιρόπουλο. Θα μπορούσε να πάρει τον επίσης ακριβό, αλλά και δεινό σκόρερ, Λάνγκφορντ που όμως θέλει την μπάλα στα χέρια όπως δηλαδή και ο Σπανούλης.

Συνεπώς δεν έμεναν και πολλές λύσεις. Ο Μπόμπι Μπράουν μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις και είναι καλός παίκτης που είχε ακουστεί και άλλες εποχές. Τα ερωτηματικά εδώ είναι απλά. Σαφώς ο Μπράουν είναι καλός σκόρερ παίζοντας και στις δύο θέσεις της περιφέρειας. Είναι όμως κοντός και δεν παίζει καλή άμυνα και εκεί θα υπάρχει πρόβλημα, όταν ειδικά είναι με τον Σπανούλη στο παρκέ με τον οποίο ταιριάζει πάντως καθώς δεν καίγεται να έχει την μπάλα στα χέρια.

Ερωτηματικό επίσης η κατάσταση που είναι, καθώς τα τελευταία χρόνια αν και όχι σε κακή ηλικία(33) σκούπιζε τον πάγκο των Ρόκετς που δεν τον έδιωχναν, καθότι αγαπημένος φίλος του σταρ της ομάδας Χάρντεν. Με συμμετοχές παροδικές των 5' και με 2π σίγουρα δεν είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς αγώνων. Αν είναι σωματικά όμως σε ένα μήνα μπορεί να είναι ο παλιός Μπράουν.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ

Παρόλα αυτά ο νέος Αμερικανός θα βοηθήσει ασφαλώς πολύ περισσότερο από τους "αόρατους" Ρόμπερς και Τόμπσον. Ασφαλώς θα κάνει και μεγάλα παιχνίδια και προσδίδει δύναμη πυρός και τρίποντο που λείπει. Αν κρύψει τις αδυναμίες του και πατάει καλά, θα αποδειχθεί καλή επιλογή με δεδομένη την ανυπαρξία των τωρινών περιφερειακών Αμερικανών.

Άλλωστε θέλει και μια Αμερικάνικη έκρηξη στην περιφέρεια η ομάδα και είναι κλάσεις πάνω από κάτι περιπτώσεις Όντομ, Ουότερς κτλ του παρελθόντος. Το ερώτημα είναι πως θα βγουν τα δίδυμα πλέον, πόσο χρόνο θα παίζει με τον Σπανούλη μαζί και πως θα κατανεμηθούν οι χρόνοι.

Λογικά θα πάρει τα 15' του Ρόμπερς αν και είναι παίκτης που θέλει να παίζει περισσότερο. Και έτσι κινδυνεύει άμεσα ο χρόνος του Στρέλνιεκς όπως είπαμε και παραπάνω. Και ταυτόχρονα στην ουσία ο Ρόμπερς και ο Τόμπσον θα χάσουν τον χρόνο τους σχεδόν εντελώς

News 24/7

24MEDIA NETWORK