Το τζάμπολ έρχεται, ο κεντρικός χορηγός όχι...

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος της Basket League, την οποία περιμένουν οι ομάδες για να "επιβιώσουν".

Το τζάμπολ έρχεται, ο κεντρικός χορηγός όχι...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπορεί ο ΕΣΑΚΕ να άλλαξε σελίδα, μπορεί να βρήκε νέο πρόεδρο (Μελής), μπορεί -επιτέλους- να επιλέχθηκε η 14η ομάδα (Λευκάδα), αλλά ρευστό για τους 11 δεν ξέρουμε πότε θα βρεθεί. Και φυσικά πόσο θα είναι!

Η κεντρική χορηγία του Πρωταθλήματος, μαζί και το μέγεθός της, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα. Λογικά ο -επί χρόνια- βασικός χορηγός, ο ΟΠΑΠ, θ' ανανεώσει τη συνεργασία του με το Σύνδεσμο, άλλα ο χρόνος και η αξία είναι δύο ανοικτά ζητήματα.

Ο χρόνος κυλάει, οι ομάδες (πλην των "μεγάλων" που έχουν άλλες συμφωνίες και έσοδα) περιμένουν όπως κάθε χρόνο τα τηλεοπτικά έσοδα και αυτά από την κεντρική χορηγία για να βγάλουν την σεζόν, ακόμη όμως δεν ξέρουν τι τελικά θα εισπράξουν, μολονότι έχουν ήδη στήσει τα ρόστερ τους.

Πέρυσι η καθεμιά ΚΑΕ αποκόμισε περίπου 250.000 και κάτι ψιλά. Εφέτος το 100άρι από το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι εξασφαλισμένο, αλλά μετά... αγωνία με λαχτάρα!

Ο ΟΠΑΠ έδινε σχεδόν 3,5-4 εκατ. ευρώ συνολικά για όλο το "πακέτο". Εφέτος πήρε και τον Παναθηναϊκό, μετά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται πως -μαζί με τις αυξήσεις- έχει δώσει σχεδόν 3 εκατ. ευρώ ήδη.

Συνεπώς τι μένει για τις άλλες ομάδες;

Δεν υπάρχουν λεφτά

Ο Άρης κινείται μόνος για να βρει μεγάλη εταιρεία και ήδη έχει επαφές με στοιχηματική (χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα). Ο ΠΑΟΚ ανάλογα.

Όπως όλα δείχνουν και ενώ έχουμε τζάμπολ σε περίπου 20 ημέρες ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση σε κανέναν για επικείμενη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Μοιραία οι ομάδες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο ΟΠΑΠ έκανε τα deal που ήθελε και δεν "καίγεται" πλέον για το συνολικό πακέτο. Γι' αυτό και προτίθεται να δώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Αν απ' αυτό το ποσό αφαιρέσουμε το ποσοστό που κρατάει ο ΕΣΑΚΕ για δικά του λειτουργικά έξοδα, προκύπτει πως άντε κάθε ομάδα να πάρει 50.000 ευρώ!

Κι αν ο Άρης έχει τον Λάσκαρη που βάζει από την τσέπη του και θα βρει ούτως ή άλλως κάποια δική του συμφωνία και ο ΠΑΟΚ απευθυνθεί ξανά στον Σαββίδη, οι υπόλοιπες να ψάξουν εναγωνίως ένα 100άρικο σε μια δύσκολη συγκυρία για να καλύψουν τον προϋπολογισμό. Έναν προϋπολογισμό που χοντρικά υπολογίζεται στο μισό εκατ. για κάθε ομάδα με ράστερ αξίας 200-250 χιλ. (τα άλλα είναι εφορίας, πάγια, ηλεκτρονικό εισιτήριο, λειτουργικά).

Αναπόφευκτα η αγωνία για τις περισσότερες ομάδες ώστε να εξασφαλίσουν ό,τι περισσότερο είναι μεγάλη. Την ίδια στιγμή η νέα διοίκηση του ΕΣΑΚΕ τηρεί σιγή ασυρμάτου και το μόνο που έχει καταφέρει είναι οι αλλαγές ξένων και πλέι οφ, αφήνοντας όμως αρκετές παραπονεμένες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK