Ελληνοϊσπανικές μάχες με εμάς φαβορί

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τις ελληνοϊσπανικές "μάχες" μεταξύ Παναθηναϊκού-Μάλαγα και Ολυμπιακού-Λαμποράλ και καταγράφει τα δεδομένα που καθιστούν τους "αιώνιους" φαβορί.

Ελληνοϊσπανικές μάχες με εμάς φαβορί

Με τις ελληνοϊσπανικές... μάχες που στον 1ο γύρο είχαν αναδείξει νικήτριες τις ομάδες μας, συνεχίζεται η Ευρωλίγκα και το ερώτημα είναι πόσο έτοιμοι θα είμαστε "εμείς", γιατί η εκτίμηση είναι ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν σημαντικότατα και κρισιμότατα παιχνίδια αλλά είναι φαβορί.

Ξεκινάμε και χρονικά με την αναμέτρηση του ΠΑΟ στην Ισπανία κόντρα στη Μάλαγα. Σε μια επίσκεψη στην Ανδαλουσία που οι "πράσινοι" έχουν το μικρό προβάδισμα, αφού τα δεδομένα έχουν αλλάξει, άλλα και πάλι δεν λέει κάτι αυτό. Ο Παναθηναϊκός βασικά εδώ και σχεδόν έναν μήνα είναι μια άλλη, σύγχρονη ομάδα. Η αρχή έγινε με την 30αρα στην Κροατία με την Τσεντεβίτα, συνεχίστηκε και επιβεβαιώθηκε η αγωνιστική άνοδος με την καθαρή νίκη με την Εφές στο ΟΑΚΑ και πήρε χαρακτηριστικό πράσινου ...τυφώνα με το θρίαμβο κόντρα στην αήττητη μέχρι τότε, Φενέρ, πάλι στην Αθήνα και με την ενίσχυση με τους νέους παίκτες (τους δύο από τους τρεις με τον Χάντερ να μπαίνει κι αυτός στην Ισπανία ).

Άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός

Πλέον, όπως είπαμε, ο ΠΑΟ είναι μια άλλη ομάδα και σύγχρονη και με βάθος και αθλητικότητα, που κρύβει πολύ πιο εύκολα έτσι τις αδυναμίες του, ειδικά στην άμυνα με τον Ραντούλιτσα. Ακόμα έχει την πολύ καλή ψυχολογία και γι αυτό πάει στην Ισπανία για να μπει με το διπλό στο κόλπο της πρόκρισης. Ο ΠΑΟ κουβαλά μια κακή ήττα με τον Αστέρα εντός, αλλά την κάλυψε με τις νίκες με τους Τούρκους στο ΟΑΚΑ. Και όπως είναι το γκρουπ, έχει παιχνίδια που μπορεί να πάρει στη σειρά, αλλά και να χάσει στην σειρά αν δεν παίξει καλά. Όμως η εικόνα που έχει τον κάνει φαβορί και στη Μάλαγα, που με διπλό κλειδώνει την πρόκριση και βάζει πλώρη για το πλεονέκτημα της έδρας.

Και είναι φαβορί, καθώς οι συνθήκες άλλαξαν άρδην από τις αρχές Γενάρη στο ΟΑΚΑ, όταν στάθηκε τυχερός στο τέλος και πήρε το ροζ φύλλο. Η Μάλαγα από τότε είναι σε καθοδική πορεία, έχει μείνει στις 2 νίκες και ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα για την πρόκριση, όπως παραδέχθηκε και ο κόουτς Πλάθα, έχει απουσίες (Σμιθ και Νέντοβιτς) και είναι εκτός οκτάδας στη λίγκα της, γι' αυτό άλλωστε δεν πήρε μέρος μετά από χρόνια στο Φάιναλ Έιτ. Και επιβεβαιώνει ότι είναι σοφτ ομάδα χωρίς τα μεγάλα ονόματα, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.

Με σοβαρότητα και μυαλό για τη νίκη

Μάλιστα η καθαρή και αμαχητί ήττα της με 79-90 στην λίγκα της την Κυριακή εντός από την Μουρθία του Κατσικάρη έφερε και πρόστιμα. Παρόλα αυτά δεν θα χαριστεί. Μπορεί να μην γεμίσει το γήπεδο, αλλά η Μάλαγα θέλει προσοχή, καθώς είναι μια έμπειρη Ισπανική ομάδα και θέλει μια νίκη για την ψυχολογία της -βασικά- και χωρίς άγχος θα παίξει καλύτερα. Αλλά ο ΠΑΟ είναι πιο γεμάτος και καλός ειδικά στην μέτρια περιφέρεια της Ουνικάχα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάει τον αγώνα στη δύναμη και στην άμυνα, εκεί όπου δεν αντέχει η Μάλαγα και ειδικά λόγου βάθους.

Θα πρέπει να έχει υπομονή στις παγίδες που θα υπάρχουν στην επίθεσή του, να προσέξει το μακρινό σουτ των Ισπανών, καθώς σουτάρουν όλοι οι ψηλοί τους και θα πρέπει να έχει καλό αμυντικό ριμπάουντ, μιας και η Μάλαγα έχει μεγάλη έφεση στο επιθετικό. Και βασικά να έχει διάρκεια, καθώς η Μάλαγα είναι ομάδα με εκρήξεις, αλλά και νεκρά διαστήματα που πλέον με τις απουσίες της είναι ακόμα πιο μεγάλα. Κοινώς, ο σοβαρός και μυαλωμένος ΠΑΟ κερδίζει στην Ισπανία.

Μάτς χωρίς αύριο για Ολυμπιακό

Πάμε στον Ολυμπιακό που παίζει ένα πονηρό ματς χωρίς αύριο με την Λαμποράλ του τρομερού Μπουρούση, ο οποίος μάλλον θα αγωνιστεί αν και προέρχεται από τραυματισμό. Ο Ολυμπιακός που πέρασε εύκολα από την Βιτόρια στη 2η φάση και έχει βαρεθεί να παίζει με τους Βάσκους, δεν είναι και στα καλύτερά του. Έρχεται από βαρύ πρόγραμμα και κουβαλά και τις κακές ήττες. Έρχεται και από την κατάρρευση στη Βαρκελώνη και πλέον θα είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς δεν έχει χαθεί τίποτα, αλλά πρέπει να κερδίζει, αφού κάθε ήττα πια είναι καταδικαστική ουσιαστικά.

Ο Ολυμπιακός που δεν παίζει καλά γενικά, εδώ και 2 μήνες, δεν θα έχει πάλι τον Λοτζέσκι και θα βάλει λογικά τον Ουόρικ στην φροντ λάιν. Αλλά και πάλι το θέμα είναι να έχει ενέργεια στη μέση και διάρκεια και τρανζίσιον. Η Λαμποράλ δεν είναι ακριβή όσο άλλες εποχές, αλλά έχει απίστευτη χημεία και τα τεράστια διπλά με Μπάρτσα και Ρεάλ κι αν περάσει και από το ΣΕΦ, πάει για πλεονέκτημα έδρας. Αγχώθηκε πάντως με την αδύναμη σχετικά Ζαλγκίρις στην έδρα της και... μυρίζω κούραση και ντεφορμάρισμα που περιμένω καιρό, αφού δεν έχει τόση ποιότητα.

Ο καλός Ολυμπιακός κερδίζει

Πάντως ο καλός κόουτς Περάσοβιτς βρήκε τρομερή χημεία και παίζει επιθετικό μπάσκετ. Ο καλός Ολυμπιακός, με συνέπεια στην άμυνα και το ματς στους 70 πόντους, μπορεί να νικήσει και εύκολα, αρκεί να προσέξει το περιφερειακό σουτ της Λαμποράλ που σκοράρει πολύ και παίζει στο ανοιχτό γήπεδο καλά, αλλά δεν έχει -επαναλαμβάνω- την μεγάλη ποιότητα. Αλλά θα πρέπει ο Ολυμπιακος να έχει υπομονή και επιμονή και φυσικά ενέργεια. Και να αποβάλλει το άγχος του πρέπει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το μονοπάτι που οδηγεί τους "αιωνίους" στα πλέι οφ

Το βαρόμετρο Σπανούλης και η καθοδική πορεία

News 24/7

24MEDIA NETWORK