"ΤV άδειες" και ΠΑΕ: Το νέο τοπίο

Οι τηλεοπτικές άδειες και ο ρόλος των μεγάλων του ποδοσφαίρου που ενεπλάκησαν, ο προβληματισμός, τα ερωτήματα και η διάψευση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

"ΤV άδειες" και ΠΑΕ: Το νέο τοπίο

Kι όμως, μιας και είμαστε μια... μαγική χώρα, πολλοί οπαδοί έσπευσαν να πανηγυρίσουν και να κάνουν και το σχετικό κάζο για τις τηλεοπτικές άδειες! Η μάχη στο τηλεοπτικό τοπίο δυστυχώς θα αφήσει νέες στρατιές ανέργων και ακάλυπτα ποσά και δάνεια... Και ο αθλητισμός έχει άμεση σχέση μιας και ενεπλάκησαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι της ασπρόμαυρης μπάλας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από την ημέρα που εκδήλωσε ενδιαφέρον να μπει στην τηλεόραση, ήταν βέβαιο ότι θα έπαιρνε κανάλι, είτε αγοράζοντας κάποιο από αυτά που υπήρχαν, είτε μέσω του διαγωνισμού της κυβέρνησης. Μάλιστα, αν υπήρχε στοίχημα θα έδινε 1,05 ότι θα αποκτήσει την άδεια! Τελικά την πήρε 4ος στην σειρά και έτσι, ενώ οι Ολυμπιακοί πανηγύρισαν, οι "πράσινοι" οπαδοί έκαναν την σχετική καζούρα, επειδή ο δικός τους (Αλαφούζος)την πήρε πρώτος πρώτος και με 30 μύρια λιγότερα!

Για να πάμε στα σοβαρά, είναι σημαντικό ότι δύο ποδοσφαιρικοί παράγοντες έχουν κανάλια στην διάθεσή τους. Για την ακρίβεια τις δύο από τις τέσσερις άδειες που έδωσε η κυβέρνηση και μιλάμε για τους Αλαφούζο και Μαρινάκη. Και ο Σαββίδης του ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος επιλαχών με προσφορά 61,5 εκ. ευρώ και περιμένει στη... γωνία, ενώ έχει σχεδόν σίγουρη την περιφερειακή -αρχική- άδεια, εκπέμποντας στην Θεσσαλονίκη. Άρα, από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές μας ομάδες και κλαμπ μόνο η ΑΕΚ είναι εκτός πίτας, αφού δεν ασχολήθηκε ο Μελισσανίδης. Το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να επηρεάσουν τα ποδοσφαιρικά δρώμενα οι εξελίξεις; Καθώς τα ποσά που δόθηκαν είναι εξωφρενικά για την αγορά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τα 43 εκ. ευρώ του Αλαφούζου για τον ΣΚΑΙ και τα 74(!) του Μαρινάκη για το νέο του κανάλι, προβληματίζουν πολλούς οπαδούς για το ενδεχόμενο που αυτή η εξέλιξη σημαίνει αυτόματα μείωση των ποδοσφαιρικών επενδύσεων και ήδη έφεραν σκέψεις στους φίλους του Ολυμπιακού, που το ταύτισαν και με το σχετικό πάγωμα των μεγάλων μεταγραφών από την ΠΑΕ φέτος.

Αυτό όλο θα φανεί στη συνέχεια, αλλά από την άλλη, όταν αυτοί οι μεγαλοεπιχειρηματίες μπαίνουν ή παραμένουν και αδειοδοτημένοι επίσημα στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι βέβαιο ότι θέλουν να είναι στην επικαιρότητα και στην προβολή και επειδή αυτό το κάνει με τον καλύτερο τρόπο και ο αθλητισμός και μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι βέβαιο ότι θα δώσουν ό,τι χρειάζεται, για να είναι ικανοποιημένοι οι φίλαθλοι.

ΤΟΥΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Και φυσικά, ειδικά για τον Ολυμπιακό η εξέλιξη αυτή βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους πίστευαν ότι ο Μαρινάκης θα αφήσει την ομάδα για να πάει μόνιμα Αγγλία και να πάρει την Νότιγχαμ! Ο άνθρωπος ρίχνει για πλάκα φρέσκα φρέσκα 100 μύρια στην αγορά και θα σηκωθεί να φύγει; Άρα οι Ολυμπιακοί έχουν έναν ακόμα λόγο να μην ανησυχούν για το μετοχικό μέλλον της ΠΑΕ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σαββίδης: "Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK