Βρήκε... μπελά ο Παναθηναϊκός

Ο Σωτήρης Γεωργίου καταγράφει τα δεδομένα πριν από τη σειρά Παναθηναϊκός - Φενέρ, που προέκυψε μετά την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Βρήκε... μπελά ο Παναθηναϊκός

ΠΑΟ-Φενέρ λοιπόν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και ασφαλώς το πλεονέκτημα πάνω απ όλα, αλλά οι "πράσινοι" τα έχουν και με την ατυχία τους. Καθώς μπορεί να έχουν 4/4 και στο ρελαντί στο ΟΑΚΑ με την πανάκριβη Φενέρ του Ομπράντοβιτς που έρχεται χαλαρός στο γήπεδο που έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του, αλλά πλέον τα δεδομένα αλλάζουν. Και αλλάζουν απότομα, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει φόρμα και μια πολύ δυνατή έδρα αλλά και η τουρκική ομάδα έχει τα δικά της...

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε αέρας από την Μακάμπι μόλις σοβαρεύθηκε στο δεύτερο μέρος και βασικά με την άμυνα και απέναντι σε μια ελλιπέστατη και προβληματική ομάδα. Κι έτσι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την κανονική περίοδο στην κορυφαία διοργάνωση αφού από το πουθενά με τον τελευταίο του μήνα, έφτασε στο πλεονέκτημα της έδρας που έμοιαζε με όνειρο. Μάλιστα το πιο πιθανό σενάριο έδινε ζευγάρι Φενέρ-ΠΑΟ και όχι ΠΑΟ -Φενέρ. Αλλά οι Τούρκοι αυτοκτόνησαν -βασικά- με την ήττα από την Μακάμπι μέσα και με ένα τραγικό Μάρτη κι έτσι βρέθηκαν στο καναβάτσο. Και πλέον αλλάζουν και τα κόζια. Η Φενέρ είχε την ισοβαθμία, αλλά ο ΠΑΟ μετά τις ήττες στο Κάουνας και στην Νταρουσάφακα, νίκησε μέσα Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, πέρασε από την Μπασκόνια κι έτσι έκανε το κόλπο γκρόσο. Με τις αλλαγές που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα κέιμενα, όπως και χτες αναλύσαμε για την Φενέρ και το πόσο φταίει ο Ομπράντοβιτς για τα τρέχοντα χάλια της.

ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ...

Όσοι σπεύσουν να κλείσουν εισιτήρια για την Πόλη (παρά τον τρομοκρατικό φόβο) μην ξεχάσουν ότι ο βιαστικός σκοντάφτει... Το 4/4 στο ΟΑΚΑ, το ότι ο ΠΑΟ έχει μόλις μια ήττα (Ολυμπιακό) φέτος στην έδρα του και η άσχημη κατάσταση της Φενέρ, δείχνουν πράσινο ξεκάθαρα... Αλλά αν η Φενέρ κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι και πάρει την έδρα ,πώς κερδίζεις στην καυτή Τουρκία; Γι αυτό μην τρέχουμε... Η πανάκριβη τουρκική ομάδα μπορεί να είναι χάλια καθώς αγκομάχησε να κερδίσει και την τραγική φέτος Μπαρτσελόνα (και στο χτεσινό μας μπλογκ λέμε τι έχει... κατορθώσει), αλλά δεν πάυει να είναι μια ομάδα κλάσης. Και λογικά θα είναι και πλήρης ή σχεδόν πλήρης (Ντατόμε ερωτηματικό). Η ίδια πανηγυρίζει καθώς γλίτωσε το σοκ να βρεί με μειονέκτημα την ΤΣΣΚΑ. Αλλά έχει την δική της γκρίνια και εσωστρέφεια, αφού ξεκίνησε για την 1η θέση και βρέθηκε να έχει και μειονέκτημα.

ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει ξεκάθαρα στο ΟΑΚΑ και τη φόρμα του. Και την καλή του ψυχολογία και παράδοση, αλλά και στην άμυνα που παίζει πια εδώ και 1,5 μήνα. Αρκούν αυτά όμως; Όχι ασφαλώς αν δεν είναι συνδιασμένα. Οι "πράσινοι" μην ξεχνάμε έχουν κερδίσει στο σουτ πολλά ματς στο ΟΑΚΑ και δεν ξέρουμε πόσο άγχος και πίεση θα έχουν για να επιστρέψουν σε Φάιναλ Φορ μετά από 5 χρόνια. Και η Φενέρ δεν είναι μια ομάδα που τους πάει, αλλά και που δεν μπορέι να πει κανείς ότι είναι και τόσο δύσκολη στις συγκρίσεις. Η Φενέρ μην ξεχνάμε έχει στον πάγκο τον Ομπράντοβιτς που μπορεί να μην είναι στα καλυτερά του αλλά είναι Ομπράντοβιτς και μπορεί να βάλει την υπογραφή του στην σειρά. Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς θα βρει απεναντί του τον Πασκουάλ, που πάντως του είχε πάρει τον αέρα πολλές φορές απ' όταν ήταν ο Ισπανός στην Μπαρτσελόνα. Η Φενέρ είναι μια ομάδα με προσωπικότητες, που δεν παίζει καλά, οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία και πληρώνει ότι δεν έχει καλούς Τούρκους και πάθος. Και θα έχει και την πίεση, καθώς αν δεν πάει στο δικό της βασικά Φάιναλ Φορ θα μιλάμε για γκράντε αποτυχία και σοκ!

ΜΕΓΑΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ

Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα κερδίσει στην Τουρκία, καθώς η Φενέρ θα έχει και την έδρα και τη διαιτησία -πιθανότατα- αν χρειαστεί. Το θέμα είναι μην την έχει και στην Αθήνα που ο Ομπράντοβιτς αυτή την φορά δεν θα έρθει άνετος και χαλαρός. Συνεπώς ο ΠΑΟ πρέπει να ξεκινήσει με δύο νίκες αλλά θα έχει και αυτός το άγχος με το πρέπει. Ασφαλώς ήταν και άτυχος και προέκυψε ένα μεγάλο ζευγάρι με σημαντικές ιδιαιτερότητες. Ο Παναθηναϊκός μπορεί την πρόκριση, αλλά θα πρέπει να πάιξει καλά καθώς η Φενέρ μπορεί να είναι σε άσχημη κατάσταση αλλά έχει ένα χαρισματικό ρόστερ που μπορεί να σπάσει οποιαδήποτε έδρα στην καλή της μέρα και μέχρι την μεθεπόμενη εβδομάδα ο Ζοτς μπορεί να έχει κάνει τα δικά του -προπονητικά- τερτίπια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK