Χαμένη ευκαιρία και έλλειψη ισορροπίας

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα και ακόμα μία χαμένη ευκαιρία.

Χαμένη ευκαιρία και έλλειψη ισορροπίας

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στο Κράσνονταρ, αλλά δεν απέφυγε την ήττα και μάλιστα μετρά το απογοητευτικό 0/3 απέναντι στην Κούμπαν με τον Μπαρτζώκα να παίρνει... ρεβάνς για τις ήττες όταν ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμα φορά σε ένα παιχνίδι από αυτά που είναι η ήττα στο... μπλοκάκι του, πάλεψε παίζοντας καλύτερα από αυτά που έπρεπε, αλλά έχασε... ξανά. Oπως στην Πολωνία με την Ζιελόνα, όπως με τη Φενέρ στην Πόλη, ή ακόμα και με την Μάλαγα παρά τη νίκη στο φινάλε. Ετσι δεν ρέφαρε την γκέλα με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ και δεν έφτιαξε και πολύ την ψυχολογία του για το ντέρμπι της Δευτέρας στο ΣΕΦ.

Χύνει την καρδάρα

Πάντως, έδειξε ότι μπορεί να παίξει καλά σε όλα τα επίπεδα, αλλά του μένει πάλι η πίκρα για την χαμένη ευκαιρία. Γιατί μπορεί το μπάτζετ να ανέβηκε φέτος σε καλά επίπεδα, μπορεί να ήρθαν ακριβοί και έμπειροι παίκτες, αλλά ακόμη δεν είναι ο παλιός Παναθηναϊκός που έπαιρνε με την κλάση και την φανέλα και ένα καλό πεντάλεπτο του Διαμαντίδη, τα κλειστά παιχνίδια εκτός έδρας. Και φυσικά που δεν έχανε παιχνίδι που το γύρισε από-12 στο +12! Αυτά δεν γίνονταν παλιά και οι εποχές έχουν αλλάξει για τα καλά. Ο νέος Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή και λίγα κοινά έχει με τον παλιό!

Το παιχνίδι στην Ρωσία κρίθηκε στην έλλειψη ισορροπίας. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πιάνει καλά διαστήματα, βγάζει ενέργεια και πάθος, βάζει σουτ. Βέβαια, έχει και άλλα που είναι αόρατος... Είχε ένα σερί 36-12 μέσα στην Ρωσία, θυμίζοντας μέσα σε ένα δεκάλεπτο... Γκόλντεν Στέιτ! Στη συνέχεια είχε 2-3 μπλακ άουτ... θυμίζοντας ΚΑΟΔ! Ετσι δεν κερδίζεις στην Ευρωλίγκα τέτοια παιχνίδια. Έχασε μια τεράστια ευκαιρία, αφού η Κούμπαν ήταν εμφανώς κουρασμένη, δεν είχε ενέργεια όπως άλλες φορές και γι αυτό ο Παναθηναϊκός φάνηκε πολλές φορές να τρέχει περισσότερο.

Παρόλα αυτά πληγώθηκε από την περιφερειακή άμυνα. Θωρακίστηκε στο πικ εν ρολ, απομόνωσε τον Ντιλέινι με τον Καλάθη και ψηλό αντίπαλο να του κλείνει την γωνία πάσας, αλλά τον εκτέλεσε ο -όχι κακός σουτέρ- Ντρέιπερ με 6/8! Οταν έπαιζε καλή άμυνα δεν έβαζε μπροστά -όπως στην 3η περίοδο που έμεινε με 6 π. σε 7'- και όταν έβαζε μπροστά τα τρίποντα του Φώτση τα έτρωγε όλα πίσω! Και δεν μπορείς να κερδίσεις εκτός έδρας όταν στην 4η περίοδο τρως 7τρίποντα!

Πάνω-κάτω

Αγωνιστικά, δεν μπήκε στο παρκέ και το ταμπλό στο 4' έγραφε 12-0. Η είσοδος του Καλάθη (ξεκίνησε τον Διαμαντίδη) και των Γιάνκοβιτς-Ραντούλιτσα και ο εφησυχασμός της Κούμπαν, έφεραν αρχικά σημάδια ζωής με 3 κλεψίματα και μετά με 2 τρίποντα του Γιάνκοβιτς, που με 12 π. στο σημείο αυτό έδειξε αναγεννημένος. Επίσης, με τον Σέρβο σέντερ κερασάκι στην τούρτα, ο ΠΑΟ έπαιζε εξαιρετικά με ένα 16-2 σε 3' προσπερνώντας κιόλας με 14-16! Μάλιστα, με επιμέρους 36-12(!) σε ένα δεκάλεπτο και κάτι, πέρασε 24-36 στο 17'.

Εκεί ήρθε το δεύτερο μπλακ άουτ με ένα 15-3 και με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, η ρώσικη ομάδα πέρασε με 40-39. Ο ΠΑΟ κρατήθηκε με τον Φελντέιν και ενώ βγήκε με φάουλ ο Ράντολφ που του έκανε ζημιά (αφού πήγαινε στα 5-6 μέτρα). Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε αν και ήταν άσφαιρος (6π. σε 7!').

Με τα τρίποντα του Φώτση (3) μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας, μπήκε στην τελική ευθεία στα ίσα (64-64 στο 37'). Εκεί όμως συνέχισε να παίζει μόνο με τρίποντα και μάλιστα πολλά βεβιασμένα. Όπως καταλαβαίνετε, δεν γίνεται να μπαίνουν όλα σε τόσο δύσκολο ματς. Παράλληλα, ξεχνώντας στις αλλαγές πάνω στον Ντιλέινι και φοβούμενος το πικ εν ρολ, έφαγε τα συνεχόμενα τρίποντα του Ντρέιπερ... και τέλος!

Ο κρίσιμος μήνας

Κρατάμε ότι πήρε επιθετικά ριμπάουντ, ότι ανέβηκε ο Γιάνκοβιτς ( αν και τσαντίστηκε μαζί του στο τέλος ο Τζόρτζεβιτς σε μια φάση), προσπάθησε και αμυντικα ο Ραντούλιτσα, ο οποίος είχε σφυγμό, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν αρκούν μόνο αυτά. Ο Τζόρτζεβιτς με θετικές κινήσεις, αλλά και με λάθη. Ο Παύλοβιτς άφαντος με χαμένες βολές στην 3η περίοδο. Ο Γιάνκοβιτς αναγεννημένος, αλλά δεν έπαιξε πολύ στο δεύτερο μέρος. Ο Φώτσης με μεγάλα τρίποντα μετά από καιρό. Ο Γκιστ μέτριος, ο Καλάθης άσφαιρος, αλλά με πολύ καλή άμυνα στον Ντιλέινι (βάλτε και τις 8 ασίστ). Μέτριος ο Διαμαντίδης, ο Φελντέιν θετικός, χάθηκε ο Κούζμιτς.

Από εδώ και πέρα ο ΠΑΟ έχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ένα κρίσιμο μήνα στην Ευρωλίγκα με τις τρεις τουρκικές ομάδες μέσα και την Τσεντεβίτα -που έκανε το μπαμ με την Εφές- έξω. Με λιγότερο από 3/4, μάλλον ξεχνά την πρόκριση ή έστω θα γίνει πολύ πολύ δύσκολη υπόθεση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK