Ο Καλάθης δίνει το ρυθμό που χρειάζεται η Εθνική

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, αρθρογραφεί στο Contra.gr για τη μεγάλη νίκη επί της Αργεντινής και την πρόκριση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Ο Καλάθης δίνει το ρυθμό που χρειάζεται η Εθνική
INTIME SPORTS

"Η Εθνική επιβλήθηκε άξια της Αργεντινής με 79-71. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έπαιξε έξυπνα και εκμεταλλεύτηκε την ρακέτα των αντιπάλων. Οι παίκτες μας ήταν σε καλή μέρα, τα σουτ έβρισκαν το στόχο και τα πήγαμε αρκετά καλά μέσα στη ρακέτα.

Είναι φανερό πλέον πως έχουν αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχουν το καθαρό μυαλό όταν χρειάζεται και είδαμε πως μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στα δύσκολα.

Στο ματς με τους Αργεντινούς, η Εθνική ξεκίνησε δυνατά και προσπάθησε από νωρίς να θέσει εκτός τους βασικούς παίκτες των αντιπάλου ή έστω να τους περιορίσει. Δεν τους επέτρεψε να μεταφέρουν το παιχνίδι από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη.

Πάνω από όλα είχε πλουραλισμό στην επίθεση, καθαρό μυαλό και έκανε ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι. Οι αιφνιδιασμοί πέτυχαν και ακόμα κι όταν δυσκόλεψε το ματς, με 6 συνεχόμενους πόντους η ομάδα κατάφερε να επανέλθει.

Υπάρχει καλό υλικό και έμπειροι παίκτες. Ο Μπουρούσης ήταν αρκετά καλός κόντρα στην Αργεντινή, όπως και ο Καλάθης. Ειδικά ο Νικ, έκανε ένα από τα πιο μεστά του παιχνίδια. Έχει διαφοροποιηθεί αρκετά θα έλεγα από όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό. Είναι πλέον πιο ουσιώδης, έχει περιορίσει τα λάθη του και δίνει το ρυθμό που χρειάζεται η Εθνική.

Όσον αφορά την επόμενή μας αντίπαλο, τη Σερβία, είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Μπορεί οι Σέρβοι να μην είναι το σύνολο του παρελθόντος και να μην αποτελούν το φόβητρο, όμως είναι μια ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη. Προσπαθεί με νεαρούς παίκτες κυρίως, να φτιάξει ένα καλό σύνολο, το οποίο ωστόσο δεν έχει πολλές εμπειρίες.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε τα λάθη και να ελέγξουμε το ρυθμό. Κάτι που φυσικά μπορούμε να το κάνουμε με τους καλούς περιφερειακούς που διαθέτουμε".

Διαβάστε ακόμη

Παντελής Βλαχόπουλος: Ο νόμος του Μπουρούση: Τον Σκόλα-σε και κέρδισε

Τάσος Μαγουλάς: Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Γιάννης Ζωιτός: Κάθε δικαίωμα να μιλάμε...

Νίκος Γιαννόπουλος: Στο τρένο της Μαδρίτης με το χαμόγελο στα χείλη

Τα ζευγάρια στη φάση των 16, Κυριακή στις 19:00 το Ελλάδα-Σερβία

Ελλάδα - Αργεντινή 79-71 (VIDEO)

Ο καβγάς μετά το εκπληκτικό τρίποντο του Ζήση (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK