Δεν πήρε για σκόρερ τον Λαφαγιέτ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Όλιβερ Λαφαγιέτ και ο Σπύρος Καβαλιεράτος αναλύει τους λόγους που απέκτησαν τον Αμερικανό γκαρντ οι "ερυθρόλευκοι".

Δεν πήρε για σκόρερ τον Λαφαγιέτ ο Ολυμπιακός

Ο 30χρονος γκαρντ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να κάνει πολλές δουλειές στην περιφέρεια. Ο Λαφαγιέτ είναι καλός αμυντικός, οργανώνει εξαιρετικά, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, αλλά δεν είναι σκόρερ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι αντίπαλες άμυνες θα τον αντιμετωπίζουν αλά... Κόλινς. Δηλαδή δεν θα τον προκαλούν να σουτάρει. Γιατί θα τότε θα πληρώσουν. Δεν πρόκειται για «σεσημασμένο» σκόρερ, αλλά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για παίκτη που δεν εκτελεί. Είναι αξιόπιστος σουτέρ από μέση, αλλά και μακρινή απόσταση. Ειδικότερα φέτος με τη φανέλα της Βαλένθια έδειξε να έχει βελτιώσει πάρα πολύ το μακρινό του σουτ.

Τα προσόντα του...

Τα μεγάλα του προσόντα είναι δύο. Η φοβερά πιεστική του άμυνα πάνω στη μπάλα που βγάζει το... λάδι στα αντίπαλα γκαρντ και η εξαιρετική του οργάνωση. «Διαβάζει» άψογα το παιχνίδι και τις αντίπαλες άμυνες και συνηθίζει να παίρνει σωστές αποφάσεις. Είναι φοβερά αθλητικός και «κουμπώνει» με διάφορα σχήματα στην περιφέρεια. Για παράδειγμα φέτος στη Βαλένθια έπαιζε και με τον Ράφα Μαρτίνεθ στην ίδια πεντάδα και με τον Σαμ Βαν Ρόσομ, αλλά και με τον Πάου Ρίμπας. Παίζει με την ίδια ευκολία και ως πλέι μέικερ, αλλά και ως σούτινγκ γκαρντ, κάτι που σημαίνει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σε πολλές και διαφορετικές πεντάδες.

Ρυθμιστής ο Μάντζαρης

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε την πρώτη του προσθήκη και δημιουργεί το παζλ της επόμενης σεζόν. Θέλει άλλον έναν ξένο γκαρντ (Ντιλέινι), ένας ξένος σέντερ και οι υπόλοιπες κινήσεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη στην υπόθεση Μάντζαρη, τον οποίο θέλει και υπολογίζει κανονικά ο Μπαρτζώκας.

Διαβάστε ακόμη:

Ανακοίνωσε τον Λαφαγιέτ

Κλείνει Λαφαγιέτ ο Ολυμπιακός

Το πλάνο του Μπαρτζώκα για δύο ξένους γκαρντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK