Ένα επίπεδο πάνω με Καλάθη...

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την ποιοτική ενίσχυση της Εθνικής μετά την προσθήκη του Νικ Καλάθη στο φιλικό με την Τουρκία.

Ένα επίπεδο πάνω με Καλάθη...
INTIME SPORTS

Κάθε παίκτης αυτής της Εθνικής μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό, λίγοι όμως μπορούν από μόνοι τους να κάνουν τη διαφορά. Ένας απ' αυτούς είναι ο Νικ Καλάθης, κάτι που έγινε αντιληπτό από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του.

Την ανεβάζει...

Ο 25χρονος πλέι μέικερ ανεβάζει ένα επίπεδο την ομάδα, κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του και δικαιώνει όσους έλεγαν ότι θα αλλάξει η εικόνα μόλις τεθεί στη διάθεση του Κατσικάρη και στα παιχνίδια. Ειδικά η συνύπαρξή του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο βοηθά και τον 20χρονο φόργουορντ να αναδείξει το πλούσιο ταλέντο του, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο ματς με την Τουρκία, ο άσος των Μπακς έκανε την καλύτερή του εμφάνιση επιθετικά.

Ας μην ξεχνάμε από την άλλη, ότι τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά, διότι ο Καλάθης έπαιξε για πρώτη φορά σε ματς μετά από πέντε μήνες. Οσο κι αν προπονείται ένας παίκτης, ο αγώνας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, γι αυτο και ο ομογενής γκαρντ χρειάστηκε χρόνο για να βρει ρυθμό. Εκανε και εύκολα λάθη, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, τόσο στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και στο 5 εναντίον 5. Ομως είναι ξεκάθαρο ότι μέσα στο γήπεδο μπορεί να κάνει ό,τι δεν έχουν την ικανότητα οι υπόλοιποι γκαρντ. Είναι ο ορισμός του πλέι μέικερ, δημιουργός, αλλά και εκτελεστης όταν χρειαστεί. Διαθέτει και παραστάσεις και εμπειρία και συμπληρώνει ιδανικά την πεντάδα των περιφερειακών.

Απελευθερώνονται με Καλάθη

Ο Μάντζαρης είναι σπουδαίος αμυντικός και συνάμα αλάνθαστος σαν κομπιούτερ, ο Ζήσης είναι έμπειρος και ικανός, ο Σλούκας είναι και εκτελεστής και δημιουργός, ο Βασιλειάδης σουτέρ από τους λίγους. Ολοι τους βέβαια θα χρειαστεί να ανέβουν ένα επίπεδο όταν φτάσει η ώρα των επίσημων αγώνων, γιατί επί του παρόντος κινούνται στα... χαμηλά και κυρίως δεν έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους. Αλλά έπαιζε ρόλο ως τώρα και η απουσία του Καλάθη, αφού ο καθένας έπρεπε να κάνει και κάτι περισσότερο απ' ό,τι απαιτούσε ο ρόλος του.

Πέραν τούτου, είναι σαφές ότι προκαλεί χαμόγελα η εξαιρετική παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη, όπως και η ανοδική πορεια του Ιαν Βουγιούκα, που δείχνει πως μπορεί να δώσει ανάσες στον Γιάννη Μπουρούση. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την Εθνική και για να μπορέσει να γίνει κάτι πραγματικά καλό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει και οι 12 που θα ταξιδεύσουν στην Ισπανία, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα - Τουρκία 70-56

Κατσικάρης: "Σημαντική δουλειά ο Καλάθης"

News 24/7

24MEDIA NETWORK