Η μεγαλύτερη ήττα είναι η αχαριστία προς τον Σπανούλη

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την αμφισβήτηση και τη λοιδορία στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη και εξηγεί γιατί είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο η ισοπέδωση.

Η μεγαλύτερη ήττα είναι η αχαριστία προς τον Σπανούλη
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του, αυτό δεν χωνεύεται εύκολα από κανέναν οπαδό του. Και αποδείχθηκε ότι ο τίτλος κρίθηκε την Κυριακή στο ΣΕΦ, ο πέμπτος τελικός ήταν μια παράσταση για ένα ρόλο και το μόνο που κρατούν οι ερυθρόλευκοι είναι ότι δεν διασύρθηκαν...

Ομως, πέρα από την απώλεια του πρωταθλήματος, πέρα από το μηδέν στα τρία της σεζόν 2013-14, ο Ολυμπιακός έχει ήδη υποστεί μια ακόμα ήττα. Την μεγαλύτερη απ' όλες... Μεγαλύτερη φυσικά και το μπρέικ του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Η ιστορία δεν σβήνει

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπορεί ούτε να αμφισβητείται, ούτε να λοιδορείται από κανέναν πραγματικό οπαδό του Ολυμπιακού... Δεν μπορεί μπροστά σε μια απώλεια τίτλου, να ισοπεδώνεται ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας που έχει φορέσει τα ερυθρόλευκα. Γιατί ο Σπανούλης δεν είναι ένας παίκτης σαν όλους τους άλλους. Αφησε τον Παναθηναϊκό, μετακόμισε στον Ολυμπιακό, τον πήρε από το χέρι και τον οδήγησε σε δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες. Ήταν ο μεγάλος ηγέτης αυτής της προσπάθειας, ο MVP και στην Πόλη και στο Λονδίνο. Η ιστορία είναι ήδη γραμμένη, τίποτα δεν σβήνει τα δύο ευρωπαϊκά, από μια ομάδα που κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Κανείς δεν λέει ότι ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει ευθύνη για την απώλεια του πρωταθλήματος. Έχει και παραέχει. Γι αυτό και έκανε την αυτοκριτική του. Μαζί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τη διοίκηση του Ολυμπιακού έχουν τη μεγαλύτερη... Στον τέταρτο τελικό οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν έτοιμοι να κάνουν το 3-1 και έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ανατρέψει την σειρά. Ο Ολυμπιακός δεν στάθηκε στο ύψος του, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Και ολοκλήρωσε μια χρονιά που άρχισε ιδανικά, δίχως να έχει πάρει έστω έναν τίτλο. Δίχως καν να φτάσει στο φάιναλ φορ. Προέκυψαν πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά και πάλι, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το πρωτάθλημα χάθηκε μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού. Και στα δύο τελευταία ματς, ειδικά στο ΣΕΦ, ο Σπανούλης δεν ήταν ο ηγέτης.

Άλλο κριτική, άλλο ισοπέδωση

Αυτό λέγεται κριτική και πρέπει να γίνεται. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Άλλο όμως ισοπέδωση, ειδικά για τον μπασκετμπολίστα που είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πιο γλυκιά σελίδα που έγραψε το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Τον ηγέτη σε Πόλη και Λονδίνο.

Είναι μεγάλη ήττα για τον Ολυμπιακό αυτό που συνέβη με τον Σπανούλη... Και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αυτή η αμφισβήτηση, αυτή η ισοπέδωση, τον διώξει από τους ερυθρόλευκους. Οι δηλώσεις του μετά το ματς και το δάκρυ του στην ερώτηση για το μέλλον του στον Ολυμπιακό, λένε πολλά για την ψυχολογική του κατάσταση. Η γλώσσα του σώματος μιλούσε από μόνη της στο ΟΑΚΑ, φαινόταν πως δεν ήταν καθόλου καλά από τις κινήσεις του στο παρκέ.. Κάτι είχε σπάσει μέσα του μετά το ματς στο ΣΕΦ και για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Βίωσε την αχαριστία, ίσως γι αυτό να βλέπει την πόρτα της εξόδου μπροστά του... Κι ας έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια.

Αν όμως φύγει από τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης, αν οι λίγοι αλλά πολύ κακοί, καταφέρουν να τον διώξουν, η απώλεια θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον φετινό τίτλο... Ο Ολυμπιακός θα έχει χάσει μέσα σε λίγες μέρες, όχι έναν, αλλά πολλά περισσότερα πρωταθλήματα.

Διαβάστε ακόμη

Ρεπορτάζ Contra.gr: Γιατί θέλει να φύγει ο Σπανούλης

Σπανούλης: "Αναλαμβάνω την ευθύνη. Τελειώσαμε..."

Μπαρτζώκας: "Η σεζόν ήταν αποτυχημένη"

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 82-71 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK