"Κάπου -στο Κάουνας- την έχουμε πατήσει"

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος προσεγγίζει με κάπως πιο χαλαρή διάθεση-λόγω των ημερών- το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στη Λιθουανία.

"Κάπου -στο Κάουνας- την έχουμε πατήσει"
INTIME SPORTS

Και αυτό γιατί πολύ απλά ήταν ένα φιλικό. Παραφράζοντας τους στίχους του τραγουδιού «Κάπου την έχουμε πατήσει» του Λουκιανού Κηλαηδόνη μπορεί κανείς να. τραγουδήσει για την Εθνική πως « αν ηττηθώ νωρίς, θα διορθωθώ νωρίς, θα βελτιωθώ νωρίς και θα αποδώσω όπως θέλω νωρίς, αν ηττηθώ αργά, θα διορθωθώ αργά και όταν θα ψάχνω για βάθρο θα ν' αργά».

Είδαν τις αδυναμίες τους

Η «γαλανόλευκη» γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της σε φιλικά προετοιμασίας και κόντρα στη Λιθουανία ουσιαστικά φανερώθηκαν όλες της οι αδυναμίες. Αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε από την ήττα στο Κάουνας καθώς οι συνεχόμενες νίκες σε φιλικά (σ.σ. κάτι που έχουμε πληρώσει πανάκριβα στο παρελθόν) έχουν λειτουργήσει και ως. υπνωτικό.

«Όλα κυλούν όπως θέλουμε, η ομάδα είναι πανέτοιμη και παίζει εξαιρετικά». Αυτή είναι η σκέψη που επικρατεί, έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών όταν μια ομάδα κερδίζει συνέχεια στα φιλικά. Η αλήθεια είναι, όμως, τελείως διαφορετική και πολλές φορές πικρή όταν έρχονται τα επίσημα και τα κρίσιμα ματς στις μεγάλες διοργανώσεις. Σίγουρα οι νίκες ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία όλων σε μια ομάδα, αλλά ως εκεί.

Αυτή τη στιγμή τα καμπανάκια όλα έχουν χτυπήσει, ο συναγερμός είναι στο κόκκινο και άπαντες στην ομάδα βρίσκονται σε εγρήγορση μιας και πλέον δεν απομένουν παρά λιγότερο από δύο εβδομάδες για το τζάμπολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Υπάρχει χρόνος

Ο Φώτης Κατσικάρης και οι παίκτες του είδαν πια που η ομάδα έχει πρόβλημα και αδυναμία και έχουν σχεδόν 14 ημέρες για να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Όχι ότι φυσικά δεν θα μπορούν να βελτιωθούν-διορθωθούν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά τουλάχιστον θα παρουσιαστούν όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν θα μπούμε σε επιμέρους αναλύσεις για το ματς κόντρα στους Λιθουανούς μιας και η τελική διαφορά «μαρτυρά» σε μεγάλο βαθμό τα όσα έγιναν στο παρκέ. Θα κάνουμε, όμως, μια απαραίτητη υποσημείωση. Η Εθνική Ελλάδος δεν έχει παίξει ακόμη πλήρης. Τη μία ήταν εκτός ο Πρίντεζης, την άλλη ο Μπουρούσης και πάντα εκτός ο Καλάθης. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τα φιλικά με την Τουρκία για να διαπιστώσουμε το πόσο έτοιμη θα εμφανιστεί η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη στα γήπεδα της Ισπανίας.

Ως τότε, μπορούμε να τραγουδάμε πως κάπου στο Κάουνας την πατήσαμε.

Διαβάστε ακόμη:

Λιθουανία - Ελλάδα 86-67

Κατσικάρης: "Είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούμε"

Νέο κάρφωμα Αντετοκούνμπο (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK