Το πλάνο του Μπαρτζώκα για δύο ξένους γκαρντ

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος αναλύει το μεταγραφικό πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα που προβλέπει την απόκτηση δύο ξένων, ποιοτικών γκαρντ.

Το πλάνο του Μπαρτζώκα για δύο ξένους γκαρντ
INTIME SPORTS

Το μπάσκετ αλλάζει, με τα χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο άθλημα των... κοντών και ο Γιώργος Μπαρτζώκας φαίνεται πως το έχει πάρει απόφαση να γεμίσει ποιότητα την περιφέρειά του εν όψει της νέας σεζόν.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης του Βαγγέλη Μάντζαρη, που παραμένει ένα απαραίτητο γρανάζι και στον Ολυμπιακό θέλουν να τον κρατήσουν στο ρόστερ του, η απόκτηση δύο ξένων γκαρντ μάλλον έχει πάρει το δρόμο της.

Για να μην λέμε πολλά. Ο Μπαρτζώκας θέλει και τον Μάντζαρη και τον Σλούκα και τον Σπανούλη, πέρα από τους νεαρούς που θα βρίσκονται ως συμπληρωματικοί στο ρόστερ. Δεν υπολογίζει στον Κατσίβελη, συνεπώς για να συμπληρωθεί η ποιοτική πεντάδα στο 1-2 που έχει στο μυαλό του, χρειάζονται δύο ξένοι περιφερειακοί.

Χωρούν όλοι αυτοί στον Ολυμπιακό; Μοιάζει δύσκολο να βρουν χρόνο πέντε ποιοτικοί παίκτες, είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο Μάντζαρης και ο Σλούκας μεγαλώνουν και θέλουν να παίζουν, ο Σπανούλης είναι πάντα Σπανούλης, οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αποκτηθούν για να κάθονται στον πάγκο.

To μυστικό για τις άμυνες είναι οι γκαρντ

Γιατί λοιπόν θέλει να βάλει μπελά στο κεφάλι του ο Μπαρτζώκας; Προφανώς γιατί δεν είναι μπελάς γι αυτόν να έχει τόσους ποιοτικούς περιφερειακούς. Θέλει να έχει πολλούς δημιουργούς και συνάμα εκτελεστές, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε άμυνα... Να έχει ικανούς γκαρντ, που θα μπορούν στο ένας εναντίον ενός να τελειώσουν φάσεις, γιατί φέτος έτσι την "πάτησε" ο Ολυμπιακός.

Ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεν είχε τρόπο να σπάσει την αντίπαλη άμυνα... Συνάμα όμως χρειάζεται αυτοί οι παίκτες να μπορούν να παίξουν και για την ομάδα, να μην κλέβουν - όλοι τουλάχιστον - στην άμυνα, να μπορούν να δημιουργήσουν αλλού τα μειονεκτήματα. Κι επίσης, σε πολύ κοντά σχήματα, να μπορούν να παίξουν και τρεις εξ αυτών μαζί.

Είναι προφανές ότι σε αυτό το πλάνο χωρά ο Τζαμόν Γκόρντον, που έφυγε από την Εφές και πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού άρχισαν να τον ονειρεύονται οι οπαδοί των ερυθρολεύκων. Μαζί για παράδειγμα με τον Ντιλέινι, είναι μια χαρά γι αυτό που ψάχνει ο Μπαρτζώκας. Ομως η επιθυμία του προπονητή του Ολυμπιακού για δύο ξένους γκαρντ δεν... γεννήθηκε σήμερα, επειδή έδιωξε παίκτες ο Ιβκοβιτς... Υπήρχε μέρες τώρα και ο κόουτς των ερυθρολεύκων έχει ήδη φτιάξει τη λίστα του.

Ακόμα πιο γρήγορο μπάσκετ

Εκεί ενδεχομένως να μπει και ο Γκόρντον, αλλά υπάρχουν κι άλλοι - κυρίως Αμερικανοί - πέραν του Ντιλέινι. Για παράδειγμα ο Λαφαγιέτ της Βαλένθια είναι εξαιρετική περίπτωση... Οπως και κάποιοι άλλοι γκαρντ, που μπορούν να δώσουν αυτό που θέλει ο προπονητής του Ολυμπιακού, προκειμένου να κάνει πιο δυνατή την ομάδα του την επόμενη σεζόν.

ΥΓ: Για να μην ξεχνιόμαστε. Από τη νέα σεζόν, μετά από κάθε επιθετικό ριμπάουντ, το χρονόμετρο θα πηγαίνει στα 14 δευτερόλεπτα και όχι στα 24, όπως ήταν μέχρι τώρα... Αλλο ένα στοιχείο, που θα κάνει ακόμα πιο γρήγορο το μπάσκετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK