Πρέπει να συγκρατεί τα νεύρα του

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος σχολιάζει το επεισόδιο μεταξύ του Ηλία Παπαθεοδώρου και του Αντώνη Κόνιαρη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για "οικογενειακό περιστατικό που κανέναν δεν παραξενεύει".

Πρέπει να συγκρατεί τα νεύρα του

Οι πυροβολισμοί του Ηλία Παπαθεοδώρου, στον αέρα όπως αποδείχθηκε, είναι σαφώς πιο εμπορικοί από το μπάσκετ και την ίδια την προσπάθεια που γίνεται από την Εθνική ομάδα των Εφήβων.

Γιατί μέσα σε λίγες ώρες, μια ομάδα παιδιών που μπορεί να γράψει ξεχωριστή ιστορία στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, μπήκε στα σπίτια όλων μέσω φορητών υπολογιστών. Ο προπονητής της Εθνικής εκνευρίστηκε και αντέδρασε πιο έντονα απ' όσο έπρεπε... Τα έβαλε με τον 17χρονο παίκτη του, έκανε δύο κινήσεις προς το μέρος του, αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Κόνιαρης, χαστούκι δεν έφαγε ποτέ. Όποιος ξέρει τον Παπαθεοδώρου, όποιος τον γνωρίζει από τη Νέα Κηφισιά, έχει δει ανάλογες κινήσεις. Στην προκειμένη έφτασε πιο κοντά στον παίκτη του και πράγματι δείχνει να τον κτυπά...

Δεν το έκανε, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ήταν μαινόμενος... Και ό,τι κι αν έχει προηγηθεί, πρέπει να συγκρατεί τα νεύρα του, γιατί στις μικρές Εθνικές δεν είναι μόνο προπονητής, αλλά και παιδαγωγός. Επί τη ευκαιρία, να πούμε ότι ο Κόνιαρης δεν είχε σχέση με τη φάση που είχε προηγηθεί. Ήταν ήδη στον πάγκο αφού είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ, ο Παπαθεοδώρου τα είχε με τον Μουράτο που έκανε φάουλ στο τρίποντο.

Όμως μέχρι εκεί. Όποιος έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό στο πιο υψηλό επίπεδο, γνωρίζει πως συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε πολλές περιπτώσεις. Έχουν γίνει πολλές φορές τέτοια επεισόδια ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές, αλλά στην προκειμένη υπήρχε κάμερα που κατέγραψε το περιστατικό. Αν δεν έδειχνε το ματς το κανάλι της FIBA, τίποτα από το σημερινό χαμό δεν θα είχε συμβεί.

Είναι οικογενειακά περιστατικά που κανέναν δεν παραξενεύουν και ουδείς πρέπει να στέκεται περισσότερο απ' όσα πρέπει. Ειδικά για μια Εθνική που δείχνει και είναι οικογένεια. Μια Εθνική που μπορεί να πετύχει πάρα πολλά, έστω και σε αντίξοες συνθήκες. Όποιος είδε όλο το ματς και όχι μόνο το επεισόδιο στον πάγκο, θα διαπίστωσε τη δεύτερη συνεχόμενη σφαγή της Εθνικής από τους διαιτητές. Την πρώτη φορά στο ματς με τους Τούρκους, τη δεύτερη κόντρα στους Ισπανούς...

Πρέπει να συγκρατεί τα νεύρα του

Ακόμα κι έτσι η Εθνική αυτή προχωρά και αν την αφήσουν, την Κυριακή μπορεί να κάνει κάτι πολύ μεγάλο. Γιατί είναι μια φουρνιά που θα αφήσει εποχή, είναι ένα ρόστερ που σίγουρα θα μας απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα χρόνια... Όποιος είδε το ματς με την Ισπανία, αισθάνθηκε και υπερήφανος και σίγουρος για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ... Και σε ένα ματς 50 λεπτών, συγχωρούνται και λάθη και νεύρα.

Παίκτες όπως ο Χαραλαμπόπουλος, ο Παπαγιάννης, ο Σταμάτης, ο ο Κόνιαρης, ο Μήτογλου, ο Μουράτος, ο Τσαλμπούρης και οι υπόλοιποι, έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν εποχή... Ειδικά ο Χαραλαμπόπουλος, είναι φόργουορντ άλλης κλάσης, ο μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας.... Και ναι, θυμηθείτε το, η Εθνική Εφήβων στην Τουρκία θα μας απασχολήσει ξανά, έστω κι αν κάνουν τα πάντα για να την σταματήσουν. Και εντός και εκτός συνόρων... Γιατί έχει σπάνιο ταλέντο, μέταλλο και μαγκιά... Και αν χρειαστούν και πραγματικές σφαλιάρες για να επιτευχθεί ο στόχος, μην εκπλαγείτε αν πέσουν κιόλας... Σε όποιους προσπαθήσουν να σταματήσουν αυτή την ωραία παρέα.

Διαβάστε ακόμη:

Παπαθεοδώρου - Κόνιαρης: "Δεν τον χτύπησα, δεν με χτύπησε"

Χαστούκι του Παπαθεοδώρου στον Κόνιαρη (VIDEO)

Ισπανία - Ελλάδα 85-89

News 24/7

24MEDIA NETWORK