Ούτε σκόρερ ούτε άμπαλος

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος παρομοιάζει τον Τρεμέλ Ντάρντεν με.. σουγιά και εξηγεί μέσω του blog του στο Contra.gr γιατί ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ δεν είναι ούτε σκόρερ, αλλά ούτε και άμπαλος.

Ούτε σκόρερ ούτε άμπαλος

Ο ελβετικός σουγιάς είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν στο είδος του. Κάνει σχεδόν τα πάντα. Αλλά επειδή οι Ελβετοί, ακόμη τουλάχιστον, μπάσκετ δεν έχουν, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πάρει έναν… αμερικανικό σουγιά που ακούει στο όνομα Τρεμέλ Ντάρντεν.

Ο 33χρονος γκαρντ/φόργουορντ δεν είναι παίκτης κράχτης. Δεν είναι ούτε καν από τα πρώτα βιολιά μιας ομάδας. Είναι σίγουρα όμως, ο παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε στο ρόστερ του, κάθε παίκτης να τον έχει συμπαίκτη του και κάθε αντίπαλος να μην τον έχει αντίπαλο του.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά αθλητικό παίκτη (σ.σ. όλες οι κινήσεις φέτος του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν κοινό παρονομαστή το να έχουν οι παίκτες ιδιαίτερα αθλητικά προσόντα), ο οποίος κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ. Σίγουρα δεν πρόκειται για σκόρερ. Δεν χρειάζεται κανείς να έχει παρακολουθήσει διεξοδικά ματς της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Ζαλγκίρις Κάουνας παλαιότερα για να καταλάβει πως δεν πρόκειται για… σεσημασμένο σκόρερ, αλλά δεν είναι και άμπαλος.

Από την άλλη, όμως, μπορεί κανείς να πει, έχοντας δει τον Ντάρντεν έστω και για έναν δεκάλεπτο, πως πρόκειται για παίκτη που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές για την ομάδα του. Φανταστικός αμυντικός, εξαιρετικός ριμπάουντερ, μπορεί να μαρκάρει και πιο κοντούς, αλλά και πιο ψηλούς από τον ίδιο αντιπάλους, έχει φοβερή δύναμη και δύσκολα μπορεί κάποιος να τον ποστάρει ενώ και στην επίθεση μπορεί να μην τρομάζει τους αντιπάλους του και να θέλει ειδική μεταχείριση, αλλά αποτελεί έναν παίκτη αξιόπιστο που όποιος τον υποτιμήσει θα το πληρώσει.

Το πιο σημαντικό του προσόν, όμως, είναι πως μπορεί να παίξει με άνεση και στο «2», αλλά και στο «3» ενώ υπό συνθήκες (κοντά σχήματα) μπορεί να βοηθήσει και στο «4» εάν υπάρχει κάποια ειδική κατάσταση ή κάποιο παιχνίδι που το απαιτεί. Τώρα αν κάποιος ψάχνει να βρει μειονεκτήματα στον 33χρονο γκαρντ/φόργουορντ, μπορεί να πει ότι η ντρίμπλα του δεν είναι καλή, κάτι που τον δυσκολεύει στο να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του ή να δώσει λύσεις απέναντι σε πιεστικές άμυνες.

Ο Ντάρντεν μοιάζει με τον Μίτσοφ, τον οποίο είχε κοιτάξει ο Ολυμπιακός αλλά δεν προχώρησε και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν για τον Ντάρντεν. Ο Μπαρτζώκας έψαχνε παίκτη καλό που να παίζει τόσο στο «2» όσο και στο «3» και σε κάποια σχήματα στο «4» χωρίς να είναι σκόρερ και τον βρήκε στο πρόσωπο του πρώην παίκτη των Μαδριλένων.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ντάρντεν στον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK