Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά...

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος καταγράφει όλα όσα έγιναν στην τελευταία αγωνιστική της Α1 και συμπεραίνει ότι ανάλογη εξέλιξη δεν θα μπορούσε να υπάρξει ούτε σε προηγμένες αθλητικά χώρες.

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά...
INTIME SPORTS

Αν αυτό που έγινε στην τελευταία αγωνιστική της Α1 το έκαναν Αγγλοι, Γάλλοι... Πορτογάλοι, θα μας έλεγαν ότι στην Ελλάδα δεν θα το δούμε ποτέ αυτό. Ε, λοιπόν, το είδαμε. Γίνονται και στην Ελλάδα αυτά. Στο μπάσκετ για την ακρίβεια.

Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα

Εντάξει, η Α1 δεν είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη πλέον. Ο ΟΠΑΠ και οι διάφοροι άλλοι χορηγοί, δίνουν ψίχουλα σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Ομως στην πράξη αποδεικνύεται ότι το πρωτάθλημα μπάσκετ, οι άνθρωποι που βρίσκονται και διοικούν το μπάσκετ, είναι χρόνια μπροστά... Και οι ομάδες στελεχώνονται πλέον από υγιή στελέχη. Στην πλειοψηφία τους. Η μόνη ομάδα για την οποία υπήρχαν ερωτηματικά, πήγε μόνη της να βγάλει τα μάτια της.

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά...

Η τελευταία αγωνιστική ήταν το έπος της αξιοπρέπειας. Ο ΠΑΟΚ δεν χαρίστηκε στον Ικαρο, η Κηφισιά στην Ελευσίνα. Και το Ρέθυμνο νίκησε τον Ηλυσιακό στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ε, αυτά ούτε στην Αγγλία, ούτε στην Γερμανία, ούτε πουθενά δεν θα συμβούν. Γι αυτό και το μπάσκετ ξεχωρίζει σαν μύγα μέσα στο γάλα στην Ελλάδα.

Αυτοί φεύγουν, η ΑΕΚ έρχεται...

Τελικό αποτέλεσμα; Επεσαν ο Ικαρος και ο Ηλυσιακός. Με βάση την εικόνα τους στην Α1, μόνο ο Ηλυσιακός ίσως να άξιζε κάτι καλύτερο. Ο Ικαρος όχι. Κρίμα όμως για τον κόσμο της Χαλκίδας, που αγάπησε την ομάδα και γέμισε το γήπεδο.

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά...
INTIME SPORTS

Στη θέση τους, έρχεται η ΑΕΚ. Τη χρειάζεται την Ενωση το μπάσκετ και η Α1 και είναι μεγάλη είδηση η επιστροφή της στα σαλόνια. Οπως είναι πολύ σημαντική η άνοδος της Αμαλιάδας, μια πόλης που ζει όλη τη χρονιά για το μπάσκετ. Γεμίζει το γήπεδο, έχει πιστό κόσμο που χαίρεται για το άθλημα, είναι υπερήφανη.

Η περιφέρεια συνεπώς δεν χάνει σε δύναμη, του χρόνου στην Α1 θα υπάρχει εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ρέθυμνο, η Δράμα, η Ρόδος, τα Τρίκαλα, η Αμαλιάδα. Μακάρι να υπήρχε χώρος και για την Καβάλα, που έχασε για ένα σουτ την άνοδο. Μια θέση στην Α1, κρίθηκε ακριβώς με τη λήξη. Δύο για να πούμε την αλήθεια, γιατί σε Ρέθυμνο και Αμαλιάδα είχαμε παρόμοια θρίλερ...

Διαβάστε ακόμη:

Παραμονή για τον Πανελευσινιακό, έπεσαν Ηλυσιακός και Ίκαρος

Βασίλισσα ΑΕΚ, επανήλθε στην Α1. Μαζί της ο Κόροιβος

Τα ζευγάρια των πλέι οφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK