Ποιος Κουφός; Ο Καλάθης

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος σχολιάζει την απόφαση του Κώστα Κουφού να μην ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Ποιος Κουφός; Ο Καλάθης

Ο Κώστας Κουφός είχε παραλάβει τα εισιτήριά του, ετοιμαζόταν να έρθει στην Ελλάδα μαζί με τη μνηστή του, μέχρι και η αγαπημένη του γάτα θα μετακόμιζε στην πεθερά για δύο μήνες προκειμένου να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη της Εθνικής.

"Πούλησε" αρκετό κόσμο

Περισσότερο βέβαια από τον ίδιο τον Κουφό φαινόταν να ήθελε να έρθει στην Ελλάδα η ίδια η μνηστή του. Ολόκληρο πρόγραμμα είχε η κοπέλα, με φωτογραφίσεις σε περιοδικά, αφιερώματα στην τηλεόραση. Όμως δύο ημέρες πριν μπει στο αεροπλάνο ο ομογενής παίκτης ειδοποίησε δια αντιπροσώπου ότι δεν έρχεται. Και εξόργισε δικαιολογημένα τον Κατσικάρη (και την μνηστή του) που τον πίστεψε και τον εμπιστεύτηκε.

Με άλλα λόγια, ο Κουφός "πούλησε" αρκετό κόσμο και δικαίωσε όσους προειδοποιούσαν. "Μην τον εμπιστεύεστε, αν κάποιος του πει την τελευταία ημέρα να μην έρθει, δεν θα έρθει". Και τον ειδοποίησε ο μάνατζέρ του να μην έρθει στην Ελλάδα.

Δεν θα στενοχωριόταν κανείς...

Αν υπήρχαν άλλοι διαθέσιμοι ψηλοί, κανείς δεν θα στενοχωριόταν. Ποιος άλλωστε μπορεί να θέλει στην ομάδα του έναν παίκτη δίχως προσωπικότητα. Ένα παιδί που δεν κρατάει το λόγο του, όχι σε έναν, αλλά σε πολλούς ανθρώπους. Τώρα γιατί τον εμπιστεύτηκαν όλοι αυτοί; Γιατί τον πίστεψαν; Ε, γιατί δεν μπορούσαν να διανοηθούν όλοι αυτοί μαζί ότι ο Κουφός και ο περίγυρός του κοροϊδεύουν ή δεν έχουν καθόλου τσίπα. Τουλάχιστον μετά απ' αυτό, ας το πάρουν απόφαση όλοι και ας μην τον ξανακαλέσουν. Γιατί κάθε προπονητής πιστεύει ότι θα τον πείσει και τελικά συμβαίνει ακριβώς το ίδιο εδώ και τρία χρόνια.

Το θέμα όμως από εδώ και στο εξής δεν είναι ο Κουφός. Αυτός πάει τελείωσε, η Εθνική πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να βρει τη λύση. Υπάρχει; Δεν είναι εύκολο, γι' αυτό και είχαμε πει πως η 12αδα είναι μια χαρά, αλλά αν προκύψει έστω μία απουσία, θα υπάρξει πρόβλημα. Το πρώτο πρόβλημα δημιουργήθηκε, το ερώτημα είναι αν θα προκύψει και κάτι άλλο. Ας μην ξεχνάμε ότι τη Δευτέρα βγαίνει η απόφαση για τον Νικ Καλάθη από τη FIBA. Αν η ποινή είναι τέτοια που δεν θα προλάβει να παίξει στο Παγκόσμιο, τα μαντάτα θα είναι πραγματικά άσχημα.

Να σκεφτεί λύση

Μέχρι τότε ο Κατσικάρης πρέπει να σκεφτεί λύση για το θέμα του ψηλού. Θα επιλέξει τον Μπόγρη; Θα καλέσει και τον Καββαδά ή κάποιον άλλο για τρίτο ψηλό; Θα πάει με τρία τεσσάρια πάλι, βάζοντας στην 12αδα τον Τσαϊρέλη; Είναι πολλά που πρέπει να σκεφτεί ο προπονητής της Εθνικής, δίχως όμως να το βάλει κάτω ή να παραδώσει... πνεύμα. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, αλλά ακόμα και τώρα λύνεται. Εκεί που δεν αντέχει απουσία η Εθνική είναι στην περιφέρεια, όχι στους σέντερ... Ποιος Κουφός; Ο Καλάθης.

Διαβάστε ακόμη:

Εκτός Εθνικής Ανδρών ο Κώστας Κουφός

News 24/7

24MEDIA NETWORK