Τώρα δεν κρατάει μικρό καλάθι...

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος σχολιάζει την ποινή που επιβλήθηκε στον Νικ Καλάθη από την FIBA και το κενό που θα άφηνε στην Εθνική ενόψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας ενδεχόμενη απουσία του.

Τώρα δεν κρατάει μικρό καλάθι...
INTIME SPORTS

Το πιο μεγάλο πρόβλημα για την Εθνική λύθηκε, πριν καν γίνει πρόβλημα. Η ποινή στον Νικ Καλάθη από την FIBA είναι τέτοια που του επιτρέπει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Όλες τις απουσίες μπορούσε να τις αντέξει ο Φώτης Κατσικάρης, να αρχίσει όμως προετοιμασία δίχως ένα από τα βασικά γκαρντ, θα έκανε το έργο του πάρα πολύ δύσκολο.

Ξεκαθαρίζει η κατάσταση

Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα σε ό,τι αφορά στην Εθνική: έχει τέσσερις γκαρντ υψηλού επιπέδου αυτή τη στιγμή, τέσσερις παίκτες ικανούς να αγωνιστούν στις θέσεις "1" και "2": Ο Ζήσης, ο Καλάθης, ο Μάντζαρης και ο Σλούκας. Όποιος κι αν λείψει από τους τέσσερις, ο κενό δεν συμπληρώνεται. Όχι ότι οι υπόλοιποι δεν είναι απαραίτητοι, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ως ομάδα, αλλά πλέον τα κουκιά είναι μετρημένα. Για παράδειγμα μία απουσία ψηλού (όπως συνέβη με τον Κουφό) την άντεχε ο Κατσικάρης. Μια απουσία φόργουορντ θα μπορούσε να καλύψει. Οι γκαρντ όμως ήταν μετρημένοι. Κανείς δεν περίσσευε.

Η προετοιμασία συνεπώς αρχίζει με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί δεν είναι και λίγο να έρχεται μια καλή είδηση, μέσα στην γκρίνια και την ατυχία. Ατυχία και γκρίνια που έπληξε πρώτα την Εθνική Νέων (απουσίες στην προετοιμασία, νοκ άουτ ο Παπαπέτρου παραμονές του Ευρωμπάσκετ) και εν συνεχεία την ανδρών. Ο Κουφός έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας με τα... εισιτήρια στο χέρι, οι Σπανούλης, Περπέρογλου, Σχορτσανίτης και Μαυροκεφαλίδης δεν κλήθηκαν επειδή ζήτησαν οι ίδιοι να ξεκουραστούν λόγω τραυματισμού ή άλλων ειδών προβλημάτων υγείας.

Απερίσπαστη...

Όταν τελειώσει αισίως και το θέμα της ασφάλισης των παικτών του Ολυμπιακού, η Εθνική θα μπορέσει να πορευτεί απερίσπαστη προς το στόχο της. Και παρά τα προβλήματά της, μπορεί να κάνει κάτι καλό στην Ισπανία. Αρκεί να πάψει να την κυνηγά η κακοδαιμονία και να έχει να δουλέψει μόνο για να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες της μέσα στο παρκέ. Κι αν δεν προκύψει κάτι κακό μέχρι να αρχίσει το Παγκόσμιο, τότε θα ταξιδέψει στην Ισπανία δίχως να κρατάει μικρό καλάθι.

Διαβάστε ακόμη:

Από το πρώτο ματς του Μουντομπάσκετ ο Καλάθης

News 24/7

24MEDIA NETWORK