Άλλος Ολυμπιακός μετά από την αναβολή-βάλσαμο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός θα νικούσε τον ΠΑΟΚ εάν έπαιζαν την Κυριακή στο "Γ. Καραϊσκάκης", επισημαίνει πώς όταν επιστρέψει ο Δημήτρης Σιόβας δεν θα ξαναβγεί από την ενδεκάδα και μιλάει για τον ρόλο του Ματιέ Ντοσεβί και των λοιπών "πινελιών" του Μίτσελ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Άλλος Ολυμπιακός μετά από την αναβολή-βάλσαμο

Ανήκω στην κατηγορία εκείνων που πιστεύουν ότι αν γινόταν την περασμένη Κυριακή ο αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν ο "άσος". Πέρα από το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης παθαίνει συνήθως "ναυτία" στο "Καραϊσκάκη", όπως είδαμε και στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι (4-0), αλλά και στο Κύπελλο που έχανε 2-0 από το 10λεπτο, ο Ολυμπιακός -χρόνια τώρα- αντιδρά όταν βρίσκεται "με την πλάτη στον τοίχο".

Κανείς μας δεν έχει μαντικές ικανότητες όταν αναφέρεται στην -πόρνη κατά τον Όσιμ- μπάλα, ωστόσο, αυτή είναι η άποψή μου και την καταθέτω έτσι για την κουβέντα που, ούτως ή άλλως, περιορίζεται σε θεωρητικό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν μπορώ να μη συμφωνήσω με όσους πιστεύουν ότι η αναβολή της αγωνιστικής σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων θα είναι βάλσαμο για τον Μίτσελ και την ομάδα του.

Πιστεύω ότι με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα δούμε άλλον Ολυμπιακό κι έχω τους λόγους μου. Κατ’ αρχάς, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την πιο... νέα ομάδα από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπό την έννοια ότι είχε τις πιο μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ και την ενδεκάδα της, πολλές από τις οποίες έγιναν τον Αύγουστο. Ένα το κρατούμενο.

Επίσης, είναι η μοναδική ομάδα απ’ όσες κάνουν πρωταθλητισμό, η οποία διέκοψε την προετοιμασία της προκειμένου να βρεθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να αντιμετωπίσει, έστω και σε φιλικό επίπεδο, ορισμένες από τις πιο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, με ό,τι καλό ή κακό μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Και προπονήσεις χάθηκαν σε αυτό το διάστημα και η συνοχή της ομάδας πήγε πίσω, αν βάλουμε στο τραπέζι και ορισμένους τραυματισμούς που υπήρξαν τελευταία, οι οποίοι, όσο βάθος κι αν έχει το ρόστερ, επηρέασαν σε ένα βαθμό.

Ο Σιόβας και ο Φουστέρ

Αναφέρομαι κυρίως στους Σιόβα και Φουστέρ. Ο πρώτος, μόλις ξεπεράσει κι αυτό το πρόβλημα, έχω την αίσθηση ότι θα μπει στην ενδεκάδα και δύσκολα θα ξαναβγεί, επειδή πολύ απλά ο Αμπιντάλ διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του κι όσο έμπειρος ή ικανός κι αν είναι, χρειάζεται ανάσες. Η παρουσία του Σιόβα, άλλωστε, που είναι σαφώς πιο αξιόπιστος από τον Μποτία, δεν σημαίνει απαραίτητα την αγωνιστική συρρίκνωση του Ερίκ, αφού -όπως πιστεύει και ο Μίτσελ- μπορούν να παίξουν μαζί στο κέντρο της άμυνας παρότι αριστεροπόδαροι. Ο Γάλλος, άλλωστε, ανταποκρίθηκε σε αυτό το ρόλο με επιτυχία και στο παρελθόν, έστω κι αν είχε άλλης ποιότητας συμπαίκτες γύρω του.

Παράλληλα, η αναβολή του πρωταθλήματος παρέχει στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να ηρεμήσει. Να "ξεχάσει" γρήγορα τις ήττες από τον Ατρόμητο και τη Μάλμε, να ανασυγκροτηθεί και να επανέλθει με βελτιωμένο ηθικό, περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας σε ατομικό και ομαδικό -κυρίως- επίπεδο.

Ο πιο... εξτρέμ Ντοσεβί

Είναι σίγουρο ότι ο Μίτσελ εκμεταλλεύθηκε όσο περισσότερο μπορούσε αυτό το διάστημα, όπως θα εκμεταλλευθεί και τις επόμενες ημέρες, έστω κι αν δεν θα έχει στη διάθεσή του τους διεθνείς. Έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα σχήματα και τακτικές να βάλει στην... πρίζα ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ως τώρα ήταν εφεδρείες και γενικότερα να "γυαλίσει" τα περισσότερα όπλα της φαρέτρας ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν. Ένα από αυτά είναι ο Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος είναι ο πιο... εξτρέμ από τους ακραίους που συγκεντρώθηκαν στο φετινό ρόστερ.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν με σχετική ασφάλεια στο συμπέρασμα, ότι ο Ολυμπιακός που θα δούμε από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα είναι καλύτερος και πάνω απ’ όλα πιο σταθερός, σε σύγκριση με εκείνον που είδαμε ως τώρα.

Αν, μάλιστα, ο Ισπανός καταφέρει να ταιριάξει καλύτερα ορισμένα κομμάτια στο παζλ της ενδεκάδας, το πιθανότερο είναι ότι όχι μόνο ο Ολυμπιακός θα ξαναπιάσει γρήγορα κορυφή, αλλά θα ανοίξει και τη διαφορά, καθώς σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους που τώρα συνωστίζονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έχει περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις. Ίδωμεν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK