Αυτή η πρόκριση είναι για τον κόσμο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την επικείμενη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου στο "Γ. Καραϊσκάκης" και σχολιάζει πως με ενδεχόμενη νίκη, οι "ερυθρόλευκοι" θα κλείσουν στόματα και θα... απαντήσουν στο "ερχόμαστε"!

Αυτή η πρόκριση είναι για τον κόσμο
INTIME SPORTS

Την ώρα που οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου έχουν στρέψει αποκλειστικά το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα, προσπαθώντας να μειώσουν τη διαφορά που έχει δημιουργηθεί και να πλησιάσουν τον πρωτοπόρο, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν βάλει πλώρη να σηκώσουν το φετινό νταμπλ, ενώ προετοιμάζονται και για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν στο πλαίσιο του Europa League.

Επόμενος αντίπαλος των πρωταθλητών είναι η ΑΕΚ, την οποία ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ της Τετάρτης (11/2) στο "Καραϊσκάκη", στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς το εμπόδιο των "κιτρινόμαυρων" είναι το πρώτο από τα δύο που πρέπει να περάσει ο πρωταθλητής για να φτάσει στην κούπα, καθώς από τις ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό δύσκολα κάποια μπορεί να τους σταματήσει ακόμη και στο μονό παιχνίδι του τελικού της διοργάνωσης.

Παραδοσιακή δύναμη

Τα δύο ματς με την ΑΕΚ, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετικά και πολύ πιο σημαντικά στο μυαλό των οπαδών του Ολυμπιακού. Μάλλον κανείς δεν αντιμετωπίζει το παιχνίδι ως μια συνάντηση της κορυφαίας ελληνικής ομάδας με την πρωτοπόρο της Football League κι αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από το γεγονός ότι τα εισιτήρια του πρώτου αγώνα έχουν σχεδόν εξαντληθεί!

Οι φίλοι του Ολυμπιακού και όχι μόνο, βλέπουν την ΑΕΚ ως μια παραδοσιακή δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου και περιμένουν από τον Βίτορ Περέιρα και τους παίκτες του να την αντιμετωπίσουν με τον ανάλογο σεβασμό και να τη νικήσουν με τρόπο επιβλητικό.

Είναι γεγονός πως αν έχει μια ομάδα να χάσει σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αυτή είναι ο Ολυμπιακός και όχι η ΑΕΚ. Η πορεία της ομάδας του Δέλλα κι εδώ να σταματήσει, θα χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη από τη στιγμή που κατάφερε να αφήσει εκτός από τη φάση των ομίλων τον Ατρόμητο, τον οποίο νίκησε με 3-0, αλλά και την Κέρκυρα, μέσα από διπλή αναμέτρηση.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, θα κυνηγήσει στον αγώνα του Φαλήρου, αλλά και στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, μία ακόμη υπέρβαση. Είναι λογικό οι παίκτες της, λόγω της κόντρας με τον Ολυμπιακό, αλλά και της αντιπαλότητας σε διοικητικό επίπεδο, να υπερβάλλουν εαυτούς. Αν καταφέρουν να προκριθούν θα έχουν πετύχει έναν μικρό άθλο. Αν δεν τα καταφέρουν, τι είχαν, τι έχασαν...

Απάντηση στο "ερχόμαστε"

Το σημαντικό, λοιπόν, είναι να πεισθούν οι "ερυθρόλευκοι" να αντιμετωπίσουν αυτό το παιχνίδι, αλλά και το επόμενο ως έναν πρόωρο τελικό, να παίξουν με τη σοβαρότητα που είχαν στο πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας και να χαρίσουν στον κόσμο τους αυτό που περιμένει. Μια μεγάλη νίκη δηλαδή που θα κλείσει στόματα, θα "απαντήσει" όπως πρέπει στο "ερχόμαστε" και θα "κλειδώσει" την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, πιθανότατα και στον τελικό.

Από τις ομάδες της Super League, άλλωστε, συνεχίζουν στο θεσμό η Skoda Ξάνθη, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες προέρχονται από τη Football League (πλην της ΑΕΚ, ο Ηρακλής, τα Χανιά και ο Απόλλων Σμύρνης). Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα είναι πιθανό να ισοδυναμεί και με την κατάκτηση της κούπας του Κυπέλλου από πλευράς Ολυμπιακού, αν το καλοσκεφτεί κανείς.

Επαναλαμβάνω, πάντως, ότι τα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ και κυρίως το πρώτο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και για φέτος και για του... χρόνου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άρα κανείς από τους παροικούντες του Ρέντη δεν έχει δικαίωμα να το πάρει αψήφιστα, μπροστά σε 30.000 "ερυθρόλευκους" φιλάθλους και πολλούς περισσότερους που θα δουν τον αγώνα από την τηλεόραση.

Το γεγονός ότι ο Βίτορ Περέιρα άφησε εκτός 18άδας τους Ρομπέρτο, Ομάρ, Κασάμι και Ντοσεβί δεν σημαίνει ότι ο Πορτογάλος υποτιμά τον αντίπαλο και τη σημασία του αγώνα. Σημαίνει ότι έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους υπόλοιπους, καθώς επίσης κι ότι ετοιμάζει τα πλάνα του έχοντας στο μυαλό του και τις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει η ομάδα του. Όπως είπαμε και στον πρόλογο ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη κι αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο για όποιον μπορεί να δει πιο μακριά από το δάκτυλό του...

Pregame show

Αρθρογραφία

Κώστας Κεφαλογιάννης: Μαρινάκης vs Μελισσανίδης

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Αυτή η πρόκριση είναι για τον κόσμο

Άκης Γεωργίου: Και τώρα "Καραϊσκάκης"!

Συνεντεύξεις

Τζιωρτζόπουλος στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από τον Ολυμπιακό"

Πατσατζόγλου στο Contra.gr: "Τα γκολ της ζωής μου!" (PHOTOS+VIDEOS)

VIDEOS + PHOTOS

VIDEO by Contra.gr: Τα ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Κύπελλο

PHOTOSTORY: Τα χαρτονομίσματα, οι πυροβολισμοί, οι εξάρες

Δέχεται γκολ μόνο με στημένα η ΑΕΚ (VIDEO)

Retro

PhotoStop: Ο επεισοδιακός προημιτελικός Ολυμπιακός-ΑΕΚ του 1996

Τα -κυπελλικά- ντέρμπι της ζωής σου (VIDEOS)

Οι παίκτες που άλλαξαν στρατόπεδο

Η προηγούμενη φορά (VIDEOS + PHOTOS)

Extra

Κουίζ: Πόσο καλά ξέρεις τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο;

Τετραπλάσια η αξία του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ (πίνακας)

Ρεπορτάζ

Χωρίς 4 βασικούς ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ

To πλάνο του Δέλλα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK