Δεν φτάνουν Άλβες και Μπεν Αρφά…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τη νέα μέτρια εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανιώνιο και εντοπίζει τις ευθύνες Μίτσελ για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα.

Δεν φτάνουν Άλβες και Μπεν Αρφά…
INTIME SPORTS

Το καράβι εξακολουθεί να μπάζει νερά. Φάνηκε αυτό και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ματς τα οποία ο Ολυμπιακός κέρδιζε για πλάκα και το ζητούμενο πριν από τη σέντρα ήταν πού θα σταματήσει ο δείκτης του σκορ, πλέον κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθούν. Το καρδιοχτύπι έχει γίνει μόνιμη παρέα του Μίτσελ στον πάγκο και των θεατών στην εξέδρα, οι οποίοι όσο πάει και λιγοστεύουν.

Λογικό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού δεν βλέπουν από την αγαπημένη τους ομάδα αυτό που περιμένουν να δουν, ούτε κατά προσέγγιση. Βέβαια, για τη χθεσινή εικόνα με τις σχεδόν άδειες εξέδρες στο «Καραϊσκάκη» έπαιξε ρόλο και ο κακός καιρός. Κακός, όμως, είναι και ο καιρός στην απόδοση της ομάδας κι αυτό, δυστυχώς, δεν φαίνεται να αλλάζει.

Αν κάποιος θέλει να σταθεί στις τρεις διαδοχικές νίκες έχει καλώς. Αν κάποιος άλλος θέλει να σταθεί στον Μήτρογλου που δείχνει να βρίσκει ξανά τη χαμένη του επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, επίσης. Όπως και να το κάνουμε η ομάδα αντέδρασε μετά τα άσχημα αποτελέσματα στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ και επέστρεψε με τρεις νίκες.

Δεν έχει πείσει

Αυτό που μετράει, όμως, είναι πόσο έχει πείσει ως τώρα ο Ολυμπιακός ότι μπορεί να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του. Και το συμπέρασμα είναι ένα: Δεν έχει πείσει! Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη ακόμη κι αν πραγματοποιηθούν οι σημαντικές μεταγραφές που είναι στα σκαριά, επιπέδου Μπρούνο Άλβες στην άμυνα και Μπεν Αρφά στο επιθετικό σκέλος.

Αυτή είναι η αλήθεια για όποιο θέλει να δει λίγο πιο μακριά από το δάκτυλό του. Και παρότι ήμουν και είμαι από εκείνους που δεν θεωρούν σωστή την κίνηση απομάκρυνσης του Μίτσελ στην παρούσα φάση, για λόγους που έχω εξηγήσει, δεν βλέπω φως στην άκρη του τούνελ. Η ομάδα δεν έχει φρεσκάδα, δεν έχει ένταση, δεν έχει κίνηση χωρίς τη μπάλα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως όσοι παίζουν παλεύουν. Έχουν διάθεση, αλλά δεν έχουν ένα σοβαρό πλάνο δράσης! Δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει για αδιαφορία. Πολλά, όμως, από αυτά που θέλουν να κάνουν δεν βγαίνουν στο γήπεδο. Γιατί;

Λάθος συνταγή

Επειδή -πολύ απλά- η συνταγή είναι λάθος. Η ρότα του καραβιού είναι λοξή. Κι όταν αυτό συμβαίνει ο καπετάνιος πρέπει να βρει τη λύση και να το οδηγήσει ξανά σε ήρεμα νερά. Να το βγάλει από τη φουρτούνα. Κι αυτό, στην παρούσα φάση, πρέπει να το κάνει ο Μίτσελ κι όχι ο Μαρινάκης. Ο κόουτς είναι αυτός που πρέπει να κάνει σωστό διαχωρισμό στο ρόστερ, να κρατήσει το ωφέλιμο «φορτίο» και να αλλάξει το «σκάρτο». Αυτός είναι που θα πρέπει να ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα από τη διοίκηση. Δεν αρκεί το «θέλω ο στόπερ να έχει έρθει μέχρι τις 28 του μήνα», αλλά και το ποιος θα είναι ο στόπερ! Με ονόματα και διευθύνσεις! Εδώ που φτάσαμε δεν χωράνε ημίμετρα, ούτε μισόλογα.

Η ομάδα εκπέμπει SOS, αλλά ο Μίτσελ φαίνεται να βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος. Κι αυτό προκύπτει από ορισμένες αποφάσεις του που στερούνται λογικής. Την ώρα που η εντολή του Ουζουνίδη προς τους παίκτες του είναι «κολλήστε πάνω τους και μην τους αφήσετε να γυρίσουν με τη μπάλα» (σ.σ. φάνηκαν οι χαρακτηριστικές κινήσεις και στην τηλεοπτική κάμερα), ο Ισπανός κόουτς αποφασίζει να παίξει πάλι με μισό εξτρέμ (τον Αφελάι), δεξιά τοποθετεί (ξανά) τον Κασάμι που μπορεί να παίξει ακόμη και… σέντερ φορ, αλλά όχι στα άκρα και αφήνει στον πάγκο τον Ντοσεβί και τον Φορτούνη. Τους δύο παίκτες του δηλαδή που μαζί με τον Τσόρι μπορούν να κατεβάσουν τη μπάλα, να την κρατήσουν και να πάρουν μια μονομαχία στο «ένας με έναν». Γύρω στο 60 βγάζει και τον Αφελάι και ο Ολλανδός φεύγει… ντουφέκι χωρίς να γυρίσει ούτε καν να κοιτάξει τον προπονητή του.

Στέλνει μήνυμα στη διοίκηση;

Κάποιοι λένε ότι ο Μίτσελ στέλνει με αυτό τον τρόπο τα μηνύματά του στη διοίκηση. «Δείχνει» ότι δεν έχει αυτούς που θέλει, έστω και με αυτό τον έμμεσο τρόπο. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, όμως, παίρνει το ρίσκο να ακροβατεί συνεχώς η ομάδα σε τεντωμένο σκοινί, να μην πείθει και να παίζει με τη φωτιά μέχρι να ξανακαεί.

Για να βρει ξανά ο Ολυμπιακός τον εαυτό του θα πρέπει και η διοίκηση να τα «χώσει» χοντρά για να έρθουν αυτοί που λείπουν, αλλά και ο Μίτσελ να ξαναβρεί τον εαυτό του. Φτάσαμε στο σημείο να χτυπάει ο… Μποτία και να λέμε «ωχ»! Αν συμβούν και τα δύο μαζί, υπάρχει ελπίδα να δούμε κάτι καλύτερο στη συνέχεια και η ομάδα να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της χωρίς να βαδίζει ασθμαίνοντας σε κάθε παιχνίδι. Αν συμβεί το ένα από τα δύο ή κανένα και ο τίτλος θα πετάξει μακριά και ο Μίτσελ σύντομα θα ανέβει στο αεροπλάνο της «Iberia» με προορισμό τη Μαδρίτη. Αυτός είναι ο δρόμος και δεν γίνεται αλλιώς…

Διαβάστε ακόμη:

Θέμης Καίσαρης: Αγώνα με τον αγώνα πάει ο Μίτσελ

Μίτσελ: "Ψάχνουμε 2 μήνες τον αντικαταστάτη του Αμπιντάλ"

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK