Έξυπνη βόμβα ή… αρμένικη βίζιτα;

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σκιαγραφεί την περίπτωση Γκεβόργκ Γκαζαριάν, τον παίκτη που μπορεί να αποδειχθεί "έξυπνη βόμβα" ή να καταλήξει... αρμένικη βίζιτα.

Έξυπνη βόμβα ή… αρμένικη βίζιτα;

Στη σφαίρα της… φαντασίας (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κινούνται φέτος οι μεταγραφικές αναζητήσεις του Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεφύγει από την πεπατημένη και αναζητούν παίκτες-λαβράκια σε «άγνωστα νερά».

Εξηγούμαι! Άλαν Πουλίδο: Μεξικανός. Παϊτίμ Κασάμι: Γεννημένος στα Σκόπια με ελβετική υπηκοότητα. Γκεβόργκ Γκαζαριάν: Αρμένιος. Άλφρεντ Φινμπόγκασον: Ισλανδός. Η προσπάθεια του συλλόγου να συνεργαστεί με γνωστούς μάνατζερ και να αναζητήσει «λαχεία» εκεί που δύσκολα θα ψάξουν άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης κορυφώνεται, όπως και το ανάλογο ρίσκο που πάντα συνοδεύει μια μεταγραφή.

Τροφή για σκέψη

Για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, βεβαίως, θα πρέπει να περιμένουμε να σχηματιστεί όλο το παζλ του καλοκαιριού, ωστόσο, οι έως τώρα κινήσεις αποτελούν αν μη τι άλλο τροφή για σκέψη και προκαλούν το ερώτημα «πως θα τους… παντρέψει ο Μίτσελ όλους αυτούς»; Ένας Μίτσελ ο οποίος σε πολλές από τις συνεντεύξεις που έδωσε πέρυσι στην πατρίδα του είχε σταθεί ακριβώς σε αυτό. Στη δυσκολία να συνεργαστεί με παίκτες πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων!

Αν μη τι άλλο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη συνέχεια. Θα επιχειρήσει να ισορροπήσει από εδώ και πέρα η ΠΑΕ πηγαίνοντας σε πιο «ασφαλείς» επιλογές από την Ιβηρική ή κάποια άλλη θεωρητικά προηγμένη και πιο σίγουρη αγορά; Μάλλον κάτι τέτοιο θα πρέπει να περιμένουμε, καθώς είναι πάντα στις σκέψεις και η απόκτηση ενός παίκτη-κράχτη που θα «ζεστάνει» και τον κόσμο.

Τι εστί Γκαζαριάν

Σχετικά με τον Αρμένιο Γκαζαριάν, ο οποίος εδώ και μερικές ώρες βρίσκεται στην Ελλάδα, προκειμένου να υπογράψει –πιθανότατα- εντός της ημέρας, στην ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση εδώ και καιρό από το τμήμα σκάουτινγκ, ενώ έδωσε την έγκρισή του και ο Μίτσελ. Κάποιοι άλλοι, φυσικά, επιμένουν ότι απλά έγινε ένα χατίρι του διάσημου ατζέντη Ραϊόλα, ο οποίος λύνει και δένει σε πολλά κορυφαία κλαμπ του εξωτερικού και καλό είναι η πόρτα του να μείνει ανοικτή…

Ο 26χρονος Γκεβόργκ, με ύψος 1.80, 41 συμμετοχές και 9 γκολ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αρμενίας, μπορεί να εξελιχθεί σε «έξυπνη βόμβα» έχοντας δίπλα του ποιοτικότερους συμπαίκτες σε σύγκριση με εκείνους που αγωνιζόταν ως τώρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μεταγραφή «χαμηλού ρίσκου», υπό την έννοια ότι τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την απόκτησή του δεν είναι πολλά. Αναμένεται να αποτελέσει άλλη μία αξιόπιστη λύση για τις δύο πτέρυγες κι αν ανταποκριθεί στις προσδοκίες, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν να λένε ότι βρήκαν «γεμάτο πορτοφόλι» από το πουθενά…

Άλλος Μικιταριάν;

Μήπως ήξερε κανείς, άλλωστε, τον συμπατριώτη, συμπαίκτη και καλό του φίλο Μικιταριάν πριν από μερικά χρόνια; Την ίδια διαδρομή από την Πιούνικ στη Μέταλουργκ ακολούθησε και ο συνομήλικός του, νυν αστέρας της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος, όμως, έφυγε νωρίτερα με προορισμό τη Σαχτάρ του Ντόνετσκ (στα 22 του χρόνια) και εκεί άνοιξε για τα καλά τα φτερά του πριν φτάσει –πέρυσι το καλοκαίρι- στη Γερμανία και την ομάδα-μοντέλο του Γιούργκεν Κλοπ.

Σε τελική ανάλυση, αν ο Γκαζαριάν δεν πιάσει στον Ολυμπιακό, το πέρασμά του από την Ελλάδα θα είναι μια αρμένικη βίζιτα* διάρκειας ενός έτους και τίποτα περισσότερο. «Τι είχαμε, τι χάσαμε» με άλλα λόγια.

* Οι Αρμένιοι είναι από τη φύση τους ευγενείς και φιλόξενοι, πράγμα που ξένιζε τους άλλους λαούς. Είχαν την συνήθεια να κάνουν επισκέψεις σε συγγενείς τους που κατοικούσαν σε άλλες πόλεις, οικογενειακά, δηλαδή πέντε-έξι άτομα και έμεναν εκεί πολύ καιρό. Επίσης, έκαναν επισκέψεις οικογενειακές στην ίδια πόλη, που κρατούσαν και μια εβδομάδα! Όσο για την καθημερινή επίσκεψη τους, αυτή κρατούσε πάρα πολλές ώρες. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω συνηθίζουμε να λέμε όταν βλέπουμε κάποιον να κάνει επίσκεψη και να ξεχνάει να… φύγει ότι έκανε «αρμένικη βίζιτα».

Υ.Γ.1: Από τη Μέταλουργκ του Ντόνετσκ, την ομάδα του Γκαζαριάν, ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει πριν μερικά χρόνια τον Γιάγια Τουρέ, αλλά και τον Αρούνα Μπαμπανγκίντα, με εισήγηση του αξέχαστου και ανεξάντλητου Ντιμίτρι Σέλουκ…

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός είναι ο Γκαζαριάν που θέλει ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK