Έλαβε sms ανανέωσης ο Ντομίνγκες

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αποκαλύπτει ότι ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει ήδη τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες με στόχο να τον κρατήσει στο λιμάνι μέχρι να τελειώσει την καριέρα του και εξηγεί τους αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους γι' αυτήν την κίνηση.

Έλαβε sms ανανέωσης ο Ντομίνγκες
INTIME SPORTS

Είναι γεγονός ότι πολλά αλλάζουν στον Ολυμπιακό από τη μία μεταγραφική περίοδο στην άλλη. Παίκτες έρχονται και φεύγουν, ωστόσο, σε αυτήν τη διαδικασία υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις. Υπάρχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που δεν θέλει κανείς να φύγουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Είναι συνήθως αυτοί που "μιλάνε" της μπάλας, αυτοί που γίνονται ένα με την εξέδρα, αυτοί που πάει ο κόσμος να δει στο γήπεδο. Σε αυτήν την κατηγορία άνηκε μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι ο "στρατηγός" Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο επόμενος ακούει στο όνομα Αλεχάντρο Ντομίνγκες ή Τσόρι.

Ο "μαέστρος" του Θρύλου διανύει αισίως τη δεύτερη σεζόν του στο μεγάλο λιμάνι. Σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να πείσει φίλους κι εχθρούς πως όχι μόνο είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, αλλά κι ότι ανήκει στην κατηγορία εκείνων που παίζουν για τη φανέλα. Μπορεί να διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, αλλά κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο έχει τον ενθουσιασμό, το πείσμα και τη διάθεση πρωτάρη.

Πρόπερσι το καλοκαίρι, όταν όλοι στον Πειραιά πανηγύριζαν για την απόκτηση του Χαβιέρ Σαβιόλα, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι "λίρα εκατό" για την ομάδα θα αποδειχθεί ο συμπατριώτης του, ο οποίος έφτασε σχεδόν ταυτόχρονα, αλλά πολύ πιο αθόρυβα από τη "μικρομεσαία" του ισπανικού πρωταθλήματος, Ράγιο Βαγεκάνο.

Μέσα στο γήπεδο, όμως, που όλοι δίνουν καθημερινά εξετάσεις, εκείνος που έδειξε πραγματικά ότι μπορεί να αλλάξει επίπεδο την ομάδα ήταν ο Τσόρι το "αλάνι", κάτι που εξακολουθεί να αποδεικνύει συνεχώς μέχρι σήμερα, αλλά και... αύριο όπως φαίνεται.

Μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια

Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητάμε για του χρόνου, ωστόσο, η διοίκηση του Ολυμπιακού σκοπεύει να κρατήσει για πολύ καιρό ακόμη στο λιμάνι τον λάτιν παικταρά. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο του μπαλαδόρου άσου, το οποίο λήγει στο φινάλε της σεζόν που διανύουμε, θα ανανεωθεί –με συνοπτικές διαδικασίες- έως το καλοκαίρι του 2016 και βλέπουμε. Πρόθεση των υπευθύνων του συλλόγου, άλλωστε, με τη σύμφωνη γνώμη του Μίτσελ, είναι ο Ντομίνγκες να συνεχίσει με το ερυθρόλευκο "10" στην πλάτη μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του, αν και ο ίδιος είναι σύμφωνος με μια τέτοια εξέλιξη.

Λέγεται, μάλιστα, ότι το σχετικό sms έχει σταλεί ήδη, από επίσημα χείλη, προς την πλευρά του Τσόρι, έστω κι αν είναι ακόμη νωρίς, κι εκείνος όχι απλά το έλαβε, αλλά είναι και απόλυτα θετικός προς αυτήν την κατεύθυνση. Νιώθει ότι εδώ έχει βρει τον... παράδεισό του, σε μια χώρα που του θυμίζει πολύ την πατρίδα του και σε μια ομάδα που τον καλύπτει από κάθε άποψη. Όσο για τον κόσμο, και μόνο που όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι όταν αντικαταστάθηκε στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και φώναξε ρυθμικά το όνομά του, τα "είπε" όλα!

Πολλά τα "ανοιχτά" ζητήματα

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι πολύ πριν από το τέλος της σεζόν, Ολυμπιακός και Τσόρι θα ανανεώσουν τους όρκους "αιώνιας" πίστης και ο "γάμος" θα επεκταθεί για ακόμη έναν χρόνο. Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους οι "ερυθρόλευκοι" θα προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, οι περισσότεροι προφανείς.

Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, όμως, και μερικούς ακόμη: Κατ’ αρχάς ο Τσόρι δεν είναι "βαρόμετρο" μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια, καθώς και σημείο αναφοράς για τους νεότερους συμπαίκτες του, τους οποίους εμπνέει καθημερινά, όχι μόνο με την αξία, αλλά και με το πάθος του. Επίσης, παρότι είναι "αλάνι" μέσα στο γήπεδο, έξω από αυτό αποτελεί πρότυπο επαγγελματία.

Υπάρχουν πολλά ακόμη ανοικτά θέματα στον Ολυμπιακό, αρκετά από τα οποία θα τα αναλύσουμε σύντομα, καθώς θα μας απασχολήσουν έντονα ενόψει Ιανουαρίου. Ωστόσο, το ζήτημα της παραμονής του Τσόρι έχει συζητηθεί και αποφασιστεί ήδη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι αν ο Αργεντινός επιτελικός χαφ θα δεχθεί να μείνει στον Πειραιά μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του ή θα επιστρέψει κάποια στιγμή στην αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ.

Μέχρι τότε, πάντως, θα έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα και θα έχει προσφέρει ακόμη περισσότερες στιγμές... μαγείας στα εκατομμύρια των φίλων της ομάδας. Αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουμε από τώρα ως δεδομένο, ανεξάρτητα από το πότε θα εκδοθεί τελικά η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK