Ένα παιχνίδι μια πρόκριση!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος τονίζει τη σπουδαιότητα του αγώνα με τη Μάλμε και εξηγεί γιατί θα είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, αν ο Ολυμπιακός φύγει νικητής από τη Σουηδία.

Ένα παιχνίδι μια πρόκριση!
INTIME SPORTS

«Όλα τα λεφτά» είναι για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τη Μάλμε στη Σουηδία. Όχι μεταφορικά, αλλά απολύτως κυριολεκτικά. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι αυτό το παιχνίδι ισοδυναμεί με πρόκριση για τους πρωταθλητές Ελλάδας και δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το «γιατί».

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Θρύλος με ένα σμπάρο χτύπησε δύο τρυγόνια. Πρώτον πέτυχε ό,τι δεν είχε καταφέρει τις τρεις προηγούμενες σεζόν, να βάλει δηλαδή τρίποντο στο πρώτο παιχνίδι, ενώ αναγκάζει τις δύο μεγάλες Κυρίες του ομίλου, τη Γιουβέντους και τους πρωταθλητές Ισπανίας να «φάνε τα μουστάκια τους», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι ευκαιρία

Το παιχνίδι στη Σουηδία, λοιπόν, αποτελεί τη μία και μοναδική ευκαιρία του Ολυμπιακού όχι μόνο να αγγίξει την πρόκριση από το 1/3 της διαδρομής, αλλά και να «κλειδώσει» από τώρα στη ντουλάπα την τρίτη θέση στον όμιλο, η οποία οδηγεί στους «32» του Europa.

Είναι βέβαιο ότι στο «στρατόπεδο» της Μάλμε αντιμετωπίζουν αυτό το παιχνίδι ως τη «μητέρα των μαχών», όχι μόνο επειδή τώρα ξέρουν τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο καλό του βράδυ, αλλά κι επειδή αν χάσουν σε δεύτερο παιχνίδι -αυτή τη φορά μέσα στο σπίτι τους- το όνειρο της διάκρισης στη διοργάνωση των «αστέρων» θα μετατραπεί νωρίς-νωρίς σε εφιάλτη.

Οι υποτιμητικές δηλώσεις του προπονητή των Σουηδών, πάντως, είναι σίγουρο πως… ενόχλησαν και τον Μίτσελ που το έδειξε φανερά, άσχετα αν δεν το παραδέχθηκε, αλλά και τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν έναν επιπλέον λόγο για να δώσουν απαντήσεις πάνω στο χορτάρι.

Τα συστατικά της επιτυχίας

Ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του θέματα να λύσει, καθώς τα δύο στραβοπατήματα στα αντίστοιχα εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος δεν είναι εύκολο να διαγραφούν με μιας. Ωστόσο, αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως ξέρει να αντιδρά όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, οπότε το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση από όλους. Απαραίτητα συστατικά είναι και τα δύο για την επιτυχία.

Σε περίπτωση νίκης στο «σπίτι» της Μάλμε, οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά θα βρεθούν με το ένα πόδι στους «16» του Champions League. Θα ψάχνουν στη συνέχεια τέσσερις βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια κάτι που θεωρητικά είναι μέσα στις δυνατότητές τους, καθώς θα υποδεχθούν τους Σουηδούς και τη Γιουβέντους στην έδρα τους, ενώ εκτός με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς κι ένας βαθμός μπορεί να είναι αρκετός. Ο Μίτσελ, άλλωστε, δήλωσε μετά το 3-2 επί των «ροχιμπλάνκος» ότι οι 10 βαθμοί αρκούν για να σφραγιστεί το εισιτήριο της πρόκρισης.

Το παιχνίδι με τη Μάλμε, πάντως, αποτελεί μια δοκιμασία χαρακτήρα, αλλά και προσωπικότητας για τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό. Είναι παιχνίδι που θα χρειαστεί ρεαλισμό και συγκέντρωση, όχι ρίσκο. Σε τελική ανάλυση και ο ένας βαθμός μια χαρά θα είναι για την ομάδα του Μίτσελ, η οποία απέδειξε και πέρυσι πως εκτός έδρας μπορεί να αποδειχθεί πολύ σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο.

Μια πειστική εμφάνιση κόντρα στους πρωταθλητές Σουηδίας και μάλιστα εκτός έδρας θα τονώσει και την κλονισμένη αυτοπεποίθηση, ενώ θα προσφέρει επιπλέον χρόνο στην ομάδα, μαζί με ψυχραιμία, προκειμένου να βρει την κατάλληλη χημεία και να βελτιώσει την εικόνα της εντός συνόρων.

Περισσότερο από ένα παιχνίδι

Με άλλα λόγια, η αναμέτρηση στο πλαίσιο της 2ης ημέρας στη φάση των ομίλων, είναι για τον Ολυμπιακό πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι. Ασφαλώς, σε μια τέτοια διοργάνωση και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι, άλλωστε, αναμενόμενο ότι από κάπου θα πάρει βαθμούς και η Μάλμε. Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να μην είναι εκείνοι που θα «κοπούν» από τους Σουηδούς, τότε θα συνεχίσουν και στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα καβάλα στ’ άλογο!

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μίτσελ έχει στο μυαλό του για την ενδεκάδα και τον Εντινγκά και τον Σαλίνο και τον Ντουρμάζ, αλλά και τον Διαμαντάκο σε σύγκριση με τον αγώνα της πρεμιέρας. Θα είχε και τον Μπενίτες με τον Φουστέρ, αν οι δύο άσοι δεν έμπαιναν στα πιτς λόγω τραυματισμών…

Υ.Γ.: Για τη «μάχη» της εξέδρας δεν υπάρχουν διλήμματα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα νιώσουν ξανά την καυτή ανάσα των οπαδών τους, οι οποίοι έχουν πνίξει με τις φωνές τους πολύ πιο «δυνατές» έδρες.

Διαβάστε ακόμη:

Η πληρωμένη απάντηση του Μίτσελ: "Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες" (VIDEO)

Χαρέιντε: "Δεν είναι δυνατός ο Ολυμπιακός εκτός έδρας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK